Reklama

Reklama

Na lavici obžalovaných justícia

(seriál)
  • Česko Na lavici obžalovaných justice
Dráma / Mysteriózny
Česko, 1998, 10 h 57 min (Minutáž: 50–51 min)

Scenár:

Jiří Křižan

Hrajú:

Jakub Špalek, Jakub Wehrenberg, Luděk Munzar, Petr Štěpánek, Taťjana Medvecká, Daniela Kolářová, Milan Riehs, Martin Štěpánek, Jaroslav Weigel, Naďa Konvalinková, Jiří Holý, Ilja Racek, Jana Šulcová (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(13)

Autor scenára využili svoje skúsenosti z oblasti justície, čiastočne sa inšpiroval prípadmi, ktoré vzrušili českú verejnosť na konci deväťdesiatych rokov. Tvorcovia priniesli pohľad na základnú inštitúciu súdneho systému – okresný súd. Sudcovia a sudcovia čakatelia, štátni zástupcovia a obhajcovia, vyšetrovatelia a policajti, vinníci i nevinní a tiež všetci ľudia okolo sú hlavnými postavami trinástich príbehov, kde vládne, resp. by mala vládnuť spravodlivosť. (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa sator k tomuto seriálu (2)

Na lavici obžalovaných justícia (1998) 

Seriál který má dost výrazný etický a dokonce mystický přesah, jsem zhlédl až po 13 letech. Je škoda že NADPRŮMĚRNÝ seriál neměl pokračování, i když kdoví jak by dopadlo. Soudcem se staneš, až tě začne trápit možnost že budeš soudcem špatným. Na lavici obžalovaných justice ()

Omyl krále Šalamouna (1998) (E01) 

Kulka mu ustřelila kulky... V epizodě zaznělo, že jedna z místních soudkyň soudila Wonku. Pavel Wonka byl český obhájce lidských práv a disident – je považován za posledního politického vězně komunistického režimu v Československu, který zemřel ve vězení. Do jeho posledního výkonu trestu ho odsoudila samosoudkyně Okresního soudu v Trutnově JUDr. Marcela Horváthová na dobu pěti měsíců, i když byl ve vážném zdravotním stavu. Svůj čin nikdy nereflektovala, nebyla zbavena práva soudit a naposledy soudila v Trutnově. ()

Reklama

Reklama