Reklama

Reklama

Postarejte se o Mayu

  • USA Take Care of Maya
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o neuvěřitelném martyriu rodičů z Floridy, kteří se po obvinění z týrání nemocné dcery pouští do boje s úřady, aby ji znovu získali do péče. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (48)

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Jack Kowalski, otec: „Rodina se buduje s láskou. S upřímností. S důvěrou. Jako rodič ese snažíme dát svým dětem maximum. Všechno děláme pro ně. A to sme s Beatou dělali.“ Neuveriteľný príbeh, celý čas som si kládla otázku, čo z toho štát má, že odoberá deti rodičom? Asi som našla odpoveď. Systém sociálnej starostlivosti nezastrešuje v tomto prípade štát, ale súkromná organizácia. A ona je za svoju činnosť platená. Pri počúvaní výpovedí Sally Smith som sa pýtala sama seba, či dokument nie je fikcia a nebol sfilmovaný podľa knihy Johna Grishama: Misery nechce zomrieť. Hodila by sa do nejakého hororu! Každý rodič si kládol otázku: Prečo? ()

Skeksis 

všetky recenzie používateľa

Je tu ešte niekto, kto neveril tomu dievčaťu ani za mak? Herečka už od malička, akurát že zlá. A celkom možné, že psychopatka. Dokumentovať to, bol nápad jej mamy, a už iba to je divné. Nechcela by som dcéru ukazovať ako v zoo, nech už by jej bolo čokoľvek. Podľa mňa jej nič nebolo, len sa akýmsi čudným spôsobom chcela prispôsobiť jej mame, alebo získať pozornosť a náklonnosť. A rozhodnutie dávať jej konské dávky ketamínu (ktorý je mimochodom fakt určený pre kone) a spraviť z nej feťáčku? Je jasné, že jej mama tiež nebola normálna, a to na prvý pohľad. Proste je ťažké presvedčiť ma o opaku, aj keď môj názor sa dá vyvrátiť. A to, že bol stále nejaký človek za kamerou od začiatku, aj keď pred kamerou s ňou boli obaja rodičia, aj keď vôbec nebolo zrejmé, aký prípad z toho bude - to je už mega podozrivé. Ako keby si máti už od začiatku chcela vytvoriť nejaké alibi. Na súd prišlo "chudiatko" dievčatko s v minišatách s výstrihom kurvy, so zázračne rovnými nohami a normálnou chôdzou. Takže nijaké divadielka so skrčenými nôžkami ma nedostali. Ani, že raz je normálna a raz je skrútená a nemôže chodiť. Bulšit! Umelé slzy, umelé reči, mimika horšia ako u Amber Heard na súde. A všetci tu im to uverili. Takže záver: Postarajte sa o Mayu. - Postarajte sa radšej sami o seba. ()

Reklama

Pilda17 

všetky recenzie používateľa

Silné kafe, jako rodič si tuhle situaci nedokážu vůbec představit. Emoční příběh, který chytne za srdce a ukáže nespravedlnost systému. Smutné je, že se příběh děje v USA, ale i u nás je toto možné. Soucítím s rodinou a přál bych si spravedlnost. Je to ale vůbec možné? Můžou se obyčejní lidé dočkat i v tak jasném případu spravedlnosti? To se možná brzo dozvíme, ale kdo by měl sílu 2530 dní bojovat za tuto křivdu? Rozhodně jeden z nejlepších a nejsilnějších dokumentů, které jsem kdy mohl vidět.. 10/10 = 100% ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Radšej mam krvavé horory, ako takéto smutne a kruté filmy zo života. Lebo pri tom prvom si poviem, že je to len fikcia, ale pri tomto druhom si môžem len zanadávať, že prečo niektorí ľudia i keď majú vznešené povolania sú také svine. Čo ich k tomu môže viesť, či len nejaká ľudská úchylka alebo, že chcú si dokazovať, že majú moc nad ľudskými životmi a keď chcú, tak zničia nejednu rodinu, len preto, že proste chcú. A o tom je tento film, ako nejedna rodina bojuje denno denne so systémom, ale víťazstvá sa nedočká alebo je v nedohľadne, lebo celý ten falošný systém je jedna veľká rodina. Potešilo ma, že film je natočený nielen bežnou formou, ale i štýlom documentary a tak to cele dostáva slinu emocionálna hĺbku. Na konci už film trocha strácal náboj, ale aj tak stále to bola ťažká emotívna záležitosť. Silné 4*. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Od Netflixu niečo na 5 hviezd? Aj zázraky sa stávajú, ale na poli dokumentárnom vedia prekvapiť. A toto je presne jeden z tých dokumentov, pri ktorom sa rybička v kapse otvára nadzvukovou rýchlosťou. Veľký americký sen, ktorý USA reprezentovali možno tak ešte pred 60 rokmi je dnes skazený nebinárny svet s chorým systémom, ale akože demokracia. Ide o veľmi silný zážitok, kde človek nechápe, ako štát môže zasiahnuť do rodiny a spôsobiť nezvrátiteľné tragédie a ešte sa na to pozerá, že akože nič. Dokonca jedno objatie môže stáť život, také silné to je. Dokument u väčšiny divákov určite vzbudí pobúrenie a zdesenie zo systému, ktorý chladne zakrýva pravdu. Trápenie rodiny emocionálne strhne. ()

Galéria (30)

Reklama

Reklama