Reklama

Reklama

Postarejte se o Mayu

  • USA Take Care of Maya
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o neuvěřitelném martyriu rodičů z Floridy, kteří se po obvinění z týrání nemocné dcery pouští do boje s úřady, aby ji znovu získali do péče. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (48)

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Srdcervoucí dojemný dokument o zkáze jedné rodiny prostřednictvím aparátu posvěceného státem - zde hlavně zprivatizovaná sociální služba, které jde logicky o to získat co nejvíce klientů = peněz. Bezmocnost běžných lidí z toho jen čiší. A některé výroky o tom, jak u soudu nezáleží na pravdě, mrazí beznadějí. ()

Djoker 

všetky recenzie používateľa

Není tam hromada mrtvol ani hektolitry krve. Nikde nepobíhají psychopati, vrazi ani pedofilové, ale stejně to je děsivější než klasické true crime příběhy. Zdá se, že půjde o další souboj s byrokracií plný nespravedlnosti, ale pak se z toho vyklube problém na národní úrovni, který zničil už stovky rodin a někteří jedinci museli zaplatit tu nejvyšší daň. Nejsilnější dokument na Netflixu a jedna z nejdrsnějších záležitostí vůbec. ()

Reklama

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Krásne dievčatko, šťastná rodinka, rozprávkový život na Floride, až kým sa jedného dňa všetko nezmenilo. Najviac na svete nenávidím NESPRAVODLIVOSŤ. Nech sa celý svet dozvie pravdu. Som veľmi rada, že tento dokument vznikol. Take Care of Maya je jeden z najsilnejších dokumentárnych filmov, aké som za posledné obdobie videla. Vrelo odporúčam každému. Ja ho musím ešte rozdýchať. Heartbreaking💔 Nenachádzam ani vhodné slová, tak budem len citovať otca rodiny: "Nothing changes if you stay quiet" a ešte "Something good has to come from all this pain". ()

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Jack Kowalski, otec: „Rodina se buduje s láskou. S upřímností. S důvěrou. Jako rodič ese snažíme dát svým dětem maximum. Všechno děláme pro ně. A to sme s Beatou dělali.“ Neuveriteľný príbeh, celý čas som si kládla otázku, čo z toho štát má, že odoberá deti rodičom? Asi som našla odpoveď. Systém sociálnej starostlivosti nezastrešuje v tomto prípade štát, ale súkromná organizácia. A ona je za svoju činnosť platená. Pri počúvaní výpovedí Sally Smith som sa pýtala sama seba, či dokument nie je fikcia a nebol sfilmovaný podľa knihy Johna Grishama: Misery nechce zomrieť. Hodila by sa do nejakého hororu! Každý rodič si kládol otázku: Prečo? ()

Skeksis 

všetky recenzie používateľa

Je tu ešte niekto, kto neveril tomu dievčaťu ani za mak? Herečka už od malička, akurát že zlá. A celkom možné, že psychopatka. Dokumentovať to, bol nápad jej mamy, a už iba to je divné. Nechcela by som dcéru ukazovať ako v zoo, nech už by jej bolo čokoľvek. Podľa mňa jej nič nebolo, len sa akýmsi čudným spôsobom chcela prispôsobiť jej mame, alebo získať pozornosť a náklonnosť. A rozhodnutie dávať jej konské dávky ketamínu (ktorý je mimochodom fakt určený pre kone) a spraviť z nej feťáčku? Je jasné, že jej mama tiež nebola normálna, a to na prvý pohľad. Proste je ťažké presvedčiť ma o opaku, aj keď môj názor sa dá vyvrátiť. A to, že bol stále nejaký človek za kamerou od začiatku, aj keď pred kamerou s ňou boli obaja rodičia, aj keď vôbec nebolo zrejmé, aký prípad z toho bude - to je už mega podozrivé. Ako keby si máti už od začiatku chcela vytvoriť nejaké alibi. Na súd prišlo "chudiatko" dievčatko s v minišatách s výstrihom kurvy, so zázračne rovnými nohami a normálnou chôdzou. Takže nijaké divadielka so skrčenými nôžkami ma nedostali. Ani, že raz je normálna a raz je skrútená a nemôže chodiť. Bulšit! Umelé slzy, umelé reči, mimika horšia ako u Amber Heard na súde. A všetci tu im to uverili. Takže záver: Postarajte sa o Mayu. - Postarajte sa radšej sami o seba. ()

Galéria (30)

Reklama

Reklama