Reklama

Reklama

Karty jako podpis vraha

(seriál)
  • Španielsko Baraja: La firma del asesino (viac)
Trailer
Španielsko, 2023, 2 h 31 min (Minutáž: 46–58 min)

VOD (1)

Epizódy(3)

Obsahy(1)

Na každém místě činu po sobě nechal kartu. Dokumentární seriál o nechvalně známém sériovém vrahovi, který v roce 2003 terorizoval Španělsko. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (4)

Warhorr 

všetky recenzie používateľa

Po delší odmlce opět true crime ze Španělska. Začátek je chytlavý, několik zavražděných ale tentokrát i přeživších, máme tu i záběry z míst činu, spoustu výpovědí, prostě klasická honba na sériového vraha. První díl je zcela ok a splňuje všechny mé parametry. Pak to však spadne do jakési nudné pasáže, která mě už nedokázala naladit na tu správnou vlnu. Chyběl tomu nějaký strhující spád. Na konci už je to docela spekulativní, kdo ví, co je pravda, svědkům se věřit moc taky nedá, rozebírají se psychologické stránky vraha, prostě průměr, který nedokáže nijak zvlášť vybočit. Alespoň oceňuji záznamy ze soudního přelíčení. ()

Skeksis 

všetky recenzie používateľa

Ďalší z mnohých prípadov, kedy sa vrah sám dopotácal na policajnú stanicu, lebo by ho inak asi nechytili. Tak si to jedného dňa pred dvadsiatimi rokmi v Španielsku nakráčal opitý, psychicky narušený, frustrovaný retard na policajnú stanicu, a vraví: "Čááááááute, tak ja som ten Kartový vrah!", ktorého hľadali už niekoľko mesiacov a zabil náhodne šesť ľudí či koľko. Navyše, všetci pochybujú, že je to fakt on, a nejaký cvok sa stále škerí na slobode. Dostal 149 rokov bez možnosti prepustenia, takže neviem prečo vyjde von v 2028. Navyše si tiež nemyslím, že to bol on, lebo keď mal na vojenskom cvičení strieľať na blbý terč, vraj bol celý roztrasený. A tiež vyzerá ako totálny tĺk. Tí jeho nacistickí kamoši sú určite sprostí tiež, ale podľa mňa to bol jeden z nich, a buď ho donútil priznať sa zaňho, alebo chcel tĺk pod vplyvom alkoholu a iných drog strhnúť na seba pozornosť, ktorej sa mu nedostávalo od maminky, otecka a asi nikoho. A čo je najtrápnejšie - karty tam nehrali v podstate nijakú rolu. ()

Reklama

bizz_mjc 

všetky recenzie používateľa

Slušný začátek true lapačky vraha, na něhož nemají ani popel, který pak s přerušením jeho řádění zadrhne, jak se vyšetřování nemá dlouho čeho chytit. Netlixovské zpracování podobných dokumentů z poslední doby. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Ja fakt nechcem byť zas ten zlý, inak všetkými milovaný “Carnifexko”, no podaktorým užívateľom by mohli aspoň raz za čas prsty na rukách do 180° uhla povykrúcať. Hneď v prvej vete najebať spojler jak keby človek ušiel z drbškoly v Ostrave, to je fakt na facku. Čo sa samotného dokumentu týka, ide opätovne o pomerne zaujímavý prípad lapačky sériového vraha, avšak samotné spracovanie je už tradične v poslednej dobe pre Netflix, na úrovni o štipku lepšieho dokumentu od Discovery. Čo sa hodnoty informácií k samotnému prípadu týka, tak tie sa človek dozvedá prakticky až v poslednej epizóde, o podozrivom, ale aj z vyšetrovania, ktoré sa tak nejak, ako to už býva zvykom, dostáva z jasného výsledku, do slepej uličky plnej otáznikov. No a vďaka tomu za tesné štyri .. ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama