Reklama

Reklama

Mastičkár

Poľsko, 1981, 128 min

Obsahy(1)

Známého chirurga opustila manželka a dcera, začne tedy pít, zraní se na hlavě a ztratí paměť. Pomalu se mu vracejí lékařské znalosti a schopnosti, přičemž se z něj stává místní léčitel. Kým doopravdy byl, si však nepamatuje. (Filmbox)

Recenzie (97)

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Poláci mě ani tentokrát nezklamali, jejich tvorbu postupně objevuji a zatím stále velmi dobrý. Příběh chirurga, který ztrátou paměti přijde o vše a protlouká se životem bez zázemí, bez rodiny, bez peněz, mě rozhodně nenechal chladnou. A ač to místy asociuje červenou knihovnu (setkání s dcerou či dceřin románek), vůbec mi to nevadilo, decentní způsob podání a pěkné zpracování všechny připomínky zametá pod koberec. Bylo mi potěšením. ()

Elgin 

všetky recenzie používateľa

Este si zivo pamatam ako ceskoslovenska televizia vysielale tento film na dvakrat - zrejme aby zaujali a napli divaka. Naprosto som bol fascinovany tymto pribehom ked som to videl ako maly chlapec a nebol som sam kto nemohol oci odtrhnut od TV. V pribehu sa pan doktor opijal denne a po jednom z jeho mnohych prepitych vecerov ho banda lupicov okradla a zbila, on nasledne stratil pamet, ale stale bol vyborny a schopny lekar co mu i zostalo po tejto udalosti. Ludi liecil bez naroku na placu a bol vyhladavanim mastickarom v okoli. Onedlho mu cestu skrizi jeho vlastna dcera o ktorej nevedel roky a na zaver tohto famozneho pribehu jej zachrani zivot a vsetko sa k lepsiemu obrati.. tak to bolo len na okraj. Na svoju dobu naprosto skvely snimok o ludskosti, zavisti a laske k bliznemu. 99% ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Prajem tomuto filmu, aby ešte potešil mnohých divákov. Má na to predpoklady a v predvianočnom období je možné prehliadnuť jeho zrejmé nedostatky. Nerád by som kazil iným ich dojem a preto nemienim konkretizovať, čo mi na tomto filme prekážalo. Veď spokojnosť divákov je dostatočne relevantná, i keď nie jediná hodnota, ktorú je treba rešpektovať. ()

lemonova 

všetky recenzie používateľa

Je to síce neuveriteľný príbeh, ale krásne ľudsky natočený. Hlavného hrdinu jednoducho musíte milovať, v tom najčistejšom zmysle slova.. a prostredie poľského vidieka vám nebude nikdy milšie. Z každého záberu ide pokora a sústredenosť, nič nie je triviálne, hoci sa človek často pousmeje. Je zaujímavé, keď aj po rokoch zistím, že film má pre mňa takmer rovnaké čaro ako z čias môjho detstva. ()

zette 

všetky recenzie používateľa

Filmovy skvost a nadherny pribeh, plny dejovych zvratu. Nakonec vse dobre dopadne, maloktery divak by si vsak v tomto pripade pral jiny konec. Mastickar ma velke kouzlo a spousta silnych scen- postaveni mladeho muze na nohy je nezapomenutelny filmovy zazitek. Slusne vykreslene postavy, vyborna atmosfera, hudba. Film s vyssim poslanim, ktery nema slabinu. A jako tresnicka na dortu je nadherna Anna Dymna. Polska kinematografie je strasne nedocenena, minimalne u nas. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (3)

  • Vo filme môžeme vidieť automobily dnes už veterány Studebaker Dictator 6 z roku 1928, Essex Brougham z roku 1930 a motocykel Ardie DBK 503 Berlin z roku 1933. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama