Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Animovaný
  • Akčný
  • Krimi

Recenzie (192)

plagát

Dieťa 44 (2015) 

Film je stezi prumerny takze radsi tedy budu hodnotit predlohu ze ktere film vychazel. Brutalnost a krutost dominuji v dobach stalinismu. Ma to neuveritelny spad, uveritelne postavy a mrazive pocasi velike Rusi na nas dechne skrze papir. Tato knizka nabizi strhujici pribeh prislusnika statni moci a jeho soukrome vysetrovani i navzdory politickemu systemu. Obsahuje i nekolik nedotazenych much ale pres to vsechno davam nejvyssi hodnoceni za brilantni vykresleni te desne doby za vlady Josefa Visarionovice.

plagát

Čtyři dohody (2013) (divadelný záznam) 

Skratka neskutocna pecka! Oba palce hore.

plagát

Drnovické catenaccio aneb Cesta do pravěku ekonomické transformace (2010) 

Najvacsie klubove uspechy futbaloveho klubu FK Drnovice boli 3. miesto v 1.lige 1999–2000. 2 krat boli finalista Pohara CMFS. Najviac ligovych startov mal Josef Weber -146 krat a najviac ligovych golov dal Radek Drulak - 50, zaroven bol aj najslavnejsi drnovicky hrac. Teraz k filmu - tvorcovia si vzali paradny namet, ale vypada to pre nich ako obrovske susto, ktore vobec nezvladli a nedotiahli poriadne do konca. Uz len samotna kauza o toplnych olejoch, o panoch Starka, Mrazek, Krejcir alebo o konexiach za byvaleho rezimu by vydali na samostatny film. Vsetko je iba naznacene nedotiahnute do konca. Ekonom tu popisuje tuneling, ale v koncu obide vysvetlenie ako z toho benefituje agnet 1, 2, 3 a 4. Zaradenie prehistorickych zvierat a rozhovor s nimi mi prisiel prinajmensom nevkusny a pokus o dokument tvorcom moc nevysiel. Za snahu dve hviezdy.

plagát

Červené víno (1976) (TV film) 

Dej pribehu sa odohrava pocas dvadsiatich rokov pred prvou svetovou vojnou a na zaciatku druhej svetovej vojny. Frantisek Hecko napisal tuto zbierku o naozaj tazkom zivote, ktory mali ty nasi predkovia o tom ziadnych pochyb niet. Plejada slovenskych hercov tu podava presvedcive vykony na ktorych cely pribeh stoji a toci sa okolo vina, vinohradu a ludskych vztahov. Mimochodm Vlcindol je Vlcia Dolina v Suchej a hned vedla sa nachádza Ruzova Dolina. Patronom Vlcindolu je Svaty Urban ktory odhana mrazy. Kedysi som byval nedaleko a do Suchej sa vacsinou chodilo na tancovacky, na ryby, na fotbal, do kostola a do krcmy. Foto - http://www.panoramio.com/photo/40826142

plagát

Nekonečný príbeh (1984) 

Naprosty klenot z doby kedy bolo vsetko zo zapadu cenzurovane. Dnes som si pribeh pripomenul znovu takmer po 25 rokoch ale uz i s mojimi detmi a bolo to nieco neuvertielne - opet si prezit tuto fantasticku rozpravkovu jazdu plnu napadov a nezabudnutelnych scen. Malemu synkovi som dovysvetlovaval co a ako ked mal otazky na pribeh so stiahnutim hrdlom. Naozaj dojemny skvost a vo svetovej kinematografie je takych snimkov ako safranu. Dobrodruzstvo maleho bojovnika Atreja bolo vynimocne. Nakoniec ako v kazdej spravnej rozpravke sa vsetko v dobre obratilo a z posledneho zrnka rise fantazie vznikla nova silnejsia. Cesky dabing sedel skvele a drak Falko bol najmilesim zjavenim z mojho i synatoroveho detskeho pohladu. Nezabudnutelne.

plagát

Výmena (2008) 

Pan Eastwood pomalicky ale isto presedlava zo sedla neohrozeneho pistolnika do pevnej stolicky hlavneho sefa filmoveho stabu a robi to elegantnou bravurou. Osobne mu to zo srdca zelam a dufam, ze sa dockame nejedneho filmoveho prekvapenia. Vymena pojednava o zivote chudobnej slobodnej mamicky, ktora prijde o syna. Angelina Jolie sa zhostila svojej ulohy na vybornu a zaver filmu bol pre mna skutocne pohladenim kedze takisto uz dnes riesim rodicovske starosti. 141 minut ubehlo ako voda a som nesmierne rad, ze som sa k tomuto dielku dostal. Neviem ako by som sa choval v kozi cloveka vystaveneho takemuto tazkemu osudu, no pribeh na filmovom platne som doslova hltal. Pan reziser dalsi prosime.

plagát

Avatar (2009) 

James Cameron sa doslova "vyradil" na tomto sci-fi epose. Aspon viem kde pani Bygelow chodi na super napady. Napriek negativnim hodnoteniam ja hodnotim tento film ako uzasnu davku nadzemskeho dobrodruzstva. Je trosicku citit zmes vsetkeho mozneho ale nic konkretneho. Co zaroven navodzuje otazku -> Preco chodime vlastne do kin a travime chvile pred televiznou obrazovkou? TV sa stalo nasim nepostradatelnym spolocnikom pri dlhych veceroch. Ked sa objavi film ktory je ospevovany a po zhliadnuti Vas uspokoji na 100%, tak neviem preco by som nedal plny pocet. Pribeh docela jednoduchy, ale vyziualna a hudobna stranka nadstandart. Co viac si moze clovek zelat? Skratka Entertainment v plnej podobe...

plagát

Nicholas G. Winton - Sila ľudskosti (2002) 

Bez debat pat hviezd za vypovednu hodnotu. Nezistna pomoc ktora vyustila k zachraneniu 669 deti pred neodvratnym koncom. Nicholas Winton si plne zasluzi nasu pozornost a obdiv.

plagát

U2: 18 Videos (2006) (video kompilácia) 

Vyborne nakombinovane DVD s devetnastimi skladbami a deviatimi bonusmi kde mame moznost si vypocut tvorcov ako sa to cele nakrucalo vratane hlavnych protogonistov. Pre fanusikov U2 nutnost a pre nezaujateho divaka prijemne stravenie chvil s hudobnym uvolnenim a skvelou vizualnou strankou. Jasnych pet hviezd *****