Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Netvor so svojou smrtiacou armádou zabijakov zotročil už mnohé svety. Hrozní dobyvatelia prišli aj na planétu Krull. Netvorova čierna pevnosť hyzdí celú krajinu. Dva znepriatelené kráľovské rody sa preto rozhodnú spojiť svoje sily a vytvoriť silné kráľovstvo. Princezná Lyssa (Lysette Anthony) si vezme za manžela princa Colwyna (Ken Marshall). Práve v deň svadby však smrtiaca armáda zaútočí na zámok, unesie princeznú, zabije starých kráľov a zraní Colwyna. Nový kráľ získa s Ynorovou pomocou zázračnú zbraň a jeho cieľom je nájsť tajnú pevnosť nepriateľov, zničiť ju a oslobodiť svoju Lyssu. Musí prekonať veľa ťažkých prekážok, aby sa nakoniec postavil hroznému Netvorovi, ktorého zatiaľ nikto neporazil... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (163)

Tayen 

všetky recenzie používateľa

Krásná fantasy pohádka z 80. let, jakou už dneska jen tak neuvidíte. Klasická zápletka, kdy se princ na cestě za unesenou princeznou setkává se spoustou růztodivných tvorů (věštec, malý kluk, kiklop, banda zlodějů), kteří mají svou povahu a svůj vlastní důvod, proč putovat k paláci netvora. Sice starší, ale stále působivé efekty a napínavé scény dokáží upoutat i dnes. Film mám doma na videu a je to jeden z mála dílek, které si občas pustím a ani s postupujícími léty si neříkám, jak jsem se na to kdysi mohla koukat. ()

salahadin 

všetky recenzie používateľa

Spíš planeta Cruel s female postavou pojmenovanou podle vztekliny. Prostě film plný symboliky! Bohužel flm nás skutečně krutě opticky tyranizuje oněch 117 min (včetně titulků). Směšné masky i souboje, směšné postavy a podivný děj. Týpkovi unesou nevěstu a místo nového inzerátu na seznamce na sebe nabaluje partu nesympatických postav. Když jsme u toho, ani král Colwyn není ztělesnění sympatického hrdiny. Týpek jménem Ergo Velkolepý aspiruje na jednu z postav, kterou byste odsoudili k doživotnímu žaláři s Jar Jar Binksem. Ani opěvovaná kompozice Hornera mi nesedla. zasloužila by se lepší držák. A přitom si stačilo jen vzít k srdci selskou radu našich babiček - když mám búro, nekoupím si zmrzlinu za dvacku. Když na to nemám, netočím film s triky. I tak se film scvrknul v podivnou road movie, kdy neustále hledáme něco nebo někoho, kdo by trochu neutralizoval váhové kategorie Colwyna a nestvůry. Nechci to zprofanované slovo použít, ale nemám lepší synonymum - núďo. ()

Reklama

curunir 

všetky recenzie používateľa

Keď som bol malý, patrila Planéta Krull medzi mojej najobľúbenejšie filmy. Hlavne na mňa zapôsobili priam nezničiteľní Zabijaci, ktorí slúžili temnému Netvorovi (po rokoch však vyzerá svojim finálnym spracovaním dosť biedne, skôr mi prišiel ako nafúknutá bublina, i keď nemôžem zabudnúť na scénu keď si princ Colwyn myslí, že ho zabil hviezdicou, príde k nemu a Netvor sa pohne :-), a veľmi ľúto mi bolo kyklopa, ktorý sa obetoval aby sa mohli hrdinovia dostať do Čiernej pevnosti :-(. Keď som tento film videl po rokoch, skôr som sa na ňom zabával, pretože trpí množstvom nedokonalostí, všakovakými hereckými výkonmi i keď nad tým, že sa snaží vykrádať všetko od Pána prsteňov cez Star Wars som sa naozaj nikdy obzvlášť nezaoberal. Samozrejme cez toto všetko má tento film aj svoje klady, či už to je heroická hudba začínajúceho Jamesa Hornera s jednou z najlepších filmových main theme, taktiež aj veľmi pekná výprava (Čierna pevnosť pôsobí naozaj podmanivo). Krull z celkového pohľadu pôsobí skôr ako film pre deti než seriózna fantasy typu Pán prsteňov, ktoré v 80. rokoch zažili taký boom. ()

maverick10 

všetky recenzie používateľa

Mozna proto ze mam depku a ze mi neni 9 let me to prilis nenadchlo. Ackoliv tu bylo vsechno co mam v pohadce rad, moudri starci, kyklopove, princezna, zazracna zbran a dobro se zlem bojujic od pocatku veku proti sobe. Mozna mi to nic nerika, ze je tomu uz pres 25 let stary a ja se nedokazu vratit do minulosti. ()

Rogue 

všetky recenzie používateľa

Z mista na misto s konstantnim pribiranim novych clenu a epizodnosti d&d, kostymy posbirane buhvikde (musketyr, riman, SM porno), lasery, sada kapesni magie, emzaci, trojzubec, prochazeni kamenem, sarumanuv yoda talk, zmateny pedofil (hey boy, give me a candy), obcasne umirani, tekuty pisek, superzbran, osudovost, kyklop, giganticky pavouk, sedmimilovi letajici kone a vsechny ostatni propriety na svych mistech. Skoda toho finalniho souboje (+ absence draka). Kycovita vykradacka (Star wars, LotR, Souboj titanu) s preplacanym scenarem desetileteho mozku a prekvapive dobryma kulisama. Beast has many weapons. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (4)

  • Pôvodne sa mal o špeciálne efekty a dizajn monštier postarať Christopher Tucker, nakoniec sa natáčania nezúčastnil a ako oficiálny dôvod boli uvedené umelecké nezhody. (beso74)
  • Pôvodne sa plánovalo s pokračovaním, avšak po slabých tržbách v kinách producenti od tohto zámeru ustúpili. (beso74)

Reklama

Reklama