Reklama

Reklama

O devítileté dívence, která má zázračnou moc - zapalovat vše svýma očima. Používá je však pouze tehdy, pokud je k tomu donucena. Státní moc se snaží jejího zázračného umění využít pro své účely. Dítě i její chudý otec se brání. Opakovaně se obávají, že státní agenti nad ní získají kontrolu, zneužijí ji a nakonec zničí. (Golden Crown)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (84)

dopita 

všetky recenzie používateľa

Román jsem četl a patří ke slabším Mistrovým kouskům. Film je jen slabej průměr. Všechny ty závěrečný pyrotechnický orgie působí matným dojmem, stejně jako celej film. Berme to tak, že si na tomhle filmu Mark L. Lester vyzkoušel jak udělat akci a ač se mu to moc nepovedlo, poučil se z nezdaru a v následujícím filmu se vyšvihl k životnímu výkonu. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Tak po letech znovu viděno a přidal jsem hvězdu navíc, za skvělý ohnivý konec. Kingův román patří mezi mé oblíbenější a jeho zfilmovaná podoba sice nepatří mezi špičkové, ale mezi ty lepší rozhodně. Sympatický David Keith, patřičně slizký Martin Sheen (skvěle nadabovaný Alešem Procházkou) a andílkovská Drew Barrymoreová. A samozřejmě démonický George C.Scott! Věčně na útěku, s agenty v zádech, vyhlídky temné, no future. Kdyby Rusáci dokázali natočit tolik sebezpytných filmů a touze po moci a ovládnutí světa jako Američani... Výborná hudba a chválit Tangerine Dream, to by bylo jen nošením sov do Athén. Z ohně jde v tomhle snímku opravdu strach. ()

Reklama

matestlust 

všetky recenzie používateľa

Moc pěkný počin od mistra akčních béček Marka L.Lestera.Přepis Kingovi knihy,kterou jsem bohužel nečetl,takže nemužu porovnat.Malá Drew Barrymore je k sežrání a už od tak útlého věku vážně šikovná.Od začátku filmu až do konce je atmosfera příjemně mrazivá.Škoda několika hluchých míst hlavně v druhé polovině filmu.Závěrečná čtvrthodinka je pastva pro oči .3.5* ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Horor bez atmosféry a strachu je ako údené bez chrenu a kvasáku. Tragické výkony všetkých zúčastnených tomu tiež nenapomáhajú (vrátane G. S. Scotta). Akoby bol pri nakrúcaní braný prehnaný ohľad na Drew, aby sa náhodou pri niečom nevystrašila. Spolu s dekoráciami tu zhoreli bohužiaľ aj emócie. Toto mal natočiť Cronenberg. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Idem pre guľovnicu.“ – „Nebude treba.“ Román Podpaľačka je ďalší príspevok Stephena Kinga do jeho paranormálnej série (jasnovidectvo v Mŕtvej zóne, telekynéza v Carrie, predvídanie v Osvietení). Filmovú adaptáciu si zobral na starosti budúci režisér Komanda a do hlavnej detskej úlohy obsadil vtedy 9-ročnú Drew Barrymore. Drew si neskôr Kinga zopakovala ešte v poviedkovom horore Mačacie oko. Zápornú rolu hrá aj v tejto kingovke znova skúsený Martin Sheen (hral ju už v Mŕtvej zóne, samozrejme sa vtedy jednalo o inú postavu). Do snímky sa veľa vecí z románovej predlohy žiaľ, ale zároveň podľa očakávaní neprebojovalo (Indiánova posadnutosť obuvou). Zostal "len" nadprirodzený útekový mysteriózny triler do prvej polovice. Od polovice sa tempo upokojí a akcia ustupuje dialógom, vzťahom a pointe (ale David Keith a Drew Barrymore sú i naďalej otravní, v tomto smere je kasting dosť biedny). Nie je to zázrak á la Osvietenie, ale ani malér á la Creepshow 2. Proste zlatý, neurážajúci kingovský osemdesiatkový priemer na spôsob Cuja Striebornej guľky. Snímke jednoznačne pomáha psychopat George C. Scott (ducharina The Changeling) a niekoľko pôsobivých scén (zastavenie guľky, „Ukáž im, že je to vojna.“). ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (6)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Stephena Kinga. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve Wilmingtonu a Chinney Rock v Severní Karolíně. (Terva)

Súvisiace novinky

Režisér Odnikud si bude hrát s ohněm

Režisér Odnikud si bude hrát s ohněm

29.06.2018

S adaptacemi Stephena Kinga se v poslední době roztrhl pytel. Dalším chystaným projektem se stává remake hororu Ohnivé oči, o který se postará německý režisér Fatih Akin (Odnikud, Goodbye Berlin).… (viac)

Reklama

Reklama