Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý, kto pracuje pre Organizáciu Spojených národov, je povinný zachovávať mlčanlivosť. To si veľmi dobre uvedomuje i tlmočníčka Sylvia Broomeová (Nicole Kidman). No keď sa stane náhodnou svedkyňou vražedného sprisahania, nedokáže len tak nečinne sedieť so založenými rukami, čakať na „veľký tresk“ a poslušne mlčať – rozhodne sa konať! Nie je jej totiž ľahostajné, že bezcharakterní politici bez akýchkoľvek škrupúľ plánujú vraždu vysokého afrického vládneho hodnostára a následný puč! Aj Sylviin život je v bezprostrednom ohrození, pretože o tom, čo vie, sa v relatívne krátkom čase samozrejme dozvedia i prominentní atentátnici spomedzi členov OSN. Poriadne vystrašená a šokovaná mladá žena sa preto obráti na FBI, ktorá na tento háklivý prípad nasadí agenta Tobina Kellera (Sean Penn). No ten – a nielen on – Silviin príbeh nepovažuje za práve dôveryhodný... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (392)

flanker.27 

všetky recenzie používateľa

Dobře zrežírované, zahrané, vygradované (scéna v autobuse působí mnohem napínavěji a drsněji, než všechny výbuchy v Mission Impossible dohromady), postup tajné služby reálný a charaktery agentů přirozené (žádní kriplové X). Jen ten konec a ostatně celá zápletka s Nicole coby africkou bojovnicí za práva lidu to bohužel sráží do průměru. Škoda, protože jinak mám tenhle typ thrilleru rád a vyhovuje mi i Pollackova režie. ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Po polhodine som vstal a išiel si uvariť čaj. Po ďalšej polhodine zohriať niečo pod zub. Potom sa vycikať (vtedy som to už pauzol) a potom prebehnúť na bicykli.... Večer som to konečne dopozeral a to len preto, aby som zistil, že ani samotný záver nepovýšil tento mdlý pokus o klasicky strihnutý thriller na FILM. Sidney Pollack's not my cup of tea. Definitely. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Vcelku pôsobivý thriller z politického prostredia. Určite zaujímavý námet, aj keď ku koncu už je to mierne zdĺhavé a nereálne. Tento film by rozhodne nebol tak dobrý, keby v ňom nehrali hlavné role Sean Penn a Nicole Kidman. Bez nich by to bolo o ničom. Je tu skĺbené množstvo klišé ktoré už bolo niekoľkokrát sfilmované a tu sa im dostáva len exkluzívneho prevedenia. Ako celok je to však príjemný film ktorý vás udrží v pozornosti. ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Posledných pár minút si nevšímajte. Penn s Kidmankou asi nevedeli, ako sa majú so svojimi rolami rozlúčiť. Alebo Pollack nevedel, ako sa rozlúčiť s týmto inak skvelým politickým thrillerom. A tak vznikla trošku silená scéna (ako inak) lúčenia. Keď ju však nevezmem do úvahy, len veľmi ťažko by som hľadal v tomto filme chybu. ()

hellstruck 

všetky recenzie používateľa

Hlavním kamenem úrazu jsou emoce, které diváka nechají naprosto chladným. Politikaření, diplomacie..nic moc dramatického a skutečně zajímavého se neděje, už zpočátku mě to nevtáhlo a tak jsem se jen apaticky vezla po zbytek filmu s tím, že mi bylo úplně jedno, kdo co komu nalhává a jak to s tou tlumočnicí ve skutečnosti je. Apatie je u filmu pravděpodobně to nejhorší, protože jakmile je vám hlavní postava u zadku, může to mít sebelepší režii a už si vás to nezíská. Je to škoda, protože herecké výkony byly výborné. Ale skutečnost, že jsem film dokoukávala půl roku mluví sama za sebe.. ()

Galéria (86)

Zaujímavosti (26)

  • Tlumočnice je prvním filmem, který byl natočen přímo v centru OSN v New Yorku. Štáb však musel pracovat přes víkendy, aby nerušil chod organizace. (imro)
  • Pollack původně chtěl do hlavní úlohy obsadiť Naomi Watts, ale ta se filmu vzdala, když se dozvěděla, že chce Silvii hrát její dobrá přítelkyně Nicole Kidman. (imro)
  • Pre potreby filmu boli vyrobené aj kópie kabínok pre tlmočníkov. Dôvodom bolo to, že filmári potrebovali pracovať aj cez všedné dni. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Politika Sydneyho Pollacka

Politika Sydneyho Pollacka

05.04.2007

Sydney Pollack se politickým thrillerům rozhodně nevyhýbá, což dokázal i jeho předposledním filmem Tlumočnice, který se odehrávala na horké půdě OSN. Po tomto snímku si odpočinul dokumentem o svém… (viac)

Reklama

Reklama