Reklama

Reklama

Na dotyk

  • Česko Na dotek (viac)
Trailer 2

Film rozpráva príbeh dvoch londýnskych párov, ktorých životy sa pretnú v nemilosrdnej hre náhodných stretnutí, osudovej príťažlivosti a zrady. Novinár Dan sa nevie rozhodnúť medzi svojou priateľkou Alice a milenkou Annou. Tá však má okrem neho tak isto vzťah ešte aj s lekárom Larrym... (RTVS)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (736)

Nathalie 

všetky recenzie používateľa

Analytická geometrie v londýnských interiérech, kde každý tupý úhel ostře zraňuje. Divadelní hra zůstála konverzačním psychologickým dramatem. Herci odříkávají své afektované dialogy a ze všech pórů dýchá chlad......... A přesto málokterý film dokázal říct o napětí mezi břehy pravda a láska víc. Je to krutá amorální pohádka s poučením, že lež má sice krátké nohy, ale může zajít daleko.............. A čtyřčlenné angloamerické souhvězdí funguje jako team i jednotlivě. Okouzlující slaboch Juda Lawa zápasí o nečitelnou fotografku a zdánlivě nekomplikovanou striptérku s pragmatickým, ale vášnivým chirurgem Larrym v silném podání Clivea Owena. Tyhle figurky hrají krutou hru samy se sebou i s divákem, pád do temnot otevírá staré jizvy i Pandořiny skřínky, aby zanechal nejdříve vztek a bolest, poté hořkost, lítost a nakonec prázdnotu a tmu, kterou ani rozsvícená lampička nezažene. P.S. Ten první záběr za doprovodu songu Damiena Rice Blower´s daughter, kdy se k sobě v oceánů lidských duší houpavě přibližují Law a Natalie Portman, je jeden z těch, který mám v mysli vypálen jako cejch. Kdo nezažil zázračnou osudovost letmého setkání, nepochopí... ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Na mňa to pôsobilo dosť chaoticky, chápem, že malo ísť o akúsi skladačku, ale po formálnej stránke mi to nesadlo. Po pocitovej stránke nemôžem uprieť istú dávku depresie, ale o nič zvláštne nešlo, skôr iba o priemernú záležitosť. Ťahúňom filmu tak je predovšetkým technická stránka a dobré herecké výkony. Inak nič, z čoho by som padol na riť. Priemerná drámička, navyše tématicky a pointovo ošumelá. 60/100 ()

Reklama

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Absolútne chladný film bez štipky citu. Divadelné aranžmá (klasická hudba na pozadí, miestami vskutku neskutočne silné a ostré dialógy) s rozkúskovanosťou na jednotlivé, časovo oddelené epizódky - to všetko bolo a je určite režisérovým zámerom, ktorým formálne posiluje chladnosť zobrazovanej témy ako aj citovej vyprahlosti hlavných hrdinov. Lenže žiaľ u mňa toto "vykostenie" intimity a vrelosti až na samú dreň prispelo aj k tomu, že s pribúdajúcimi minútami citové vákuum začalo riadne narúšať charakterizáciu postáv, ktoré viac ako životne prirodzene začali pôsobiť ako figúrky na vopred pripravenej šachovnici (výnimkou je ovšem famózny Clive Owen, ktorý aj napriek časovým skokom v sujete, dokázal zabezpečiť svojej postave cynického bastarda dôveryhodné kontinuitum výrazových polôh). Najviac som to pocitoval v samotnom závere, kedy malo prísť aj na skutočné city, lenže tie iba slovami vyjadriť už nestačia. Prebudeniu resp. objaveniu lásky u jednej z postáv, chýbala expresívna uveriteľnosť.3,5* ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Tragikou prostoupená variace na Mozartovo Così fan tutte, při které duo dam sedá na lep dvěma samolibým ješitným kreténům, kteří se liší jenom v míře přízemnosti. Strojenost dialogů lze přičíst na účet divadelního původu, vem ji čert, ale srší z toho snobský chlad. U postav mi nevadí, bývá koneckonců součástí charakteru, ale když se obtiskne i do samotného zpracování, přichází problém netečnosti.. ()

berg.12 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle neberu. Pokud jsou vztahy řešeny s lehkou nadsázkou jako v "Lásce nebeské", prosím, pokud s lehkou ironií jako v "Bokovce", budiž, ale tohle mysleli tvůrci zjevně vážně. Klasická telenovela stylu "miluju tě-nemiluju", "cítím se vina-ne to já sem viný", "řeknu jí to-neřeknu mu to".... To drama, ty emoce, ta životní moudra...... Že je film udělán civilním a občas zajímavým způsobem, budiž filmařům ke cti, stejně, jako že do něj nacpali takové hvězdy. Ale můj dojem z něj to nezachrání. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (25)

  • Všetky štyri hlavné postavy sa spoločne ocitli v jednej miestnosti iba raz. Na Anninej (Julia Roberts) výstave fotografií. (U_S_O)
  • Počas prípravy na uvedenie filmu sa prevalilo, že Natalie Portman natočila pre úlohu striptérky celkom nahé zábery. Nakoniec boli vystrihnuté z filmu a režisér Mike Nichols oznámil, že ich spálil. (Arsenal83)
  • Natalie Portman chodila mesiac na hodiny tanca pri tyči, aby vierohodne stvárnila svoju striptérsku postavu. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Zemřel režisér Mike Nichols

Zemřel režisér Mike Nichols

20.11.2014

Ve věku 83 let nás opustil Mike Nichols, režisér Absolventa, Kdo se bojí Virginie Woolfové? nebo Hlavy 22. Berlínský rodák se dostal do Ameriky v roce 1938 a po čase zjistil, že jej láká dramatické… (viac)

Reklama

Reklama