Reklama

Reklama

Dôkaz

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Catherine (Gwyneth Paltrow) je dvadsaťsedemročná žena, ktorá je oddaná svojmu otcovi Robertovi (Anthony Hopkins), geniálnemu a uznávanému matematikovi. Zatiaľ čo Robertova obratnosť vo svete čísel sa zdá byť stále neotrasiteľná, jeho kontakt s realitou sa pomaly vytráca. Keď Robert upadne do šialenstva, Catherine začne uvažovať, či spolu s výnimočným matematickým talentom nezdedila aj otcovu duševnú chorobu. Po Robertovej smrti sa na Catherine obráti Hal Dobbs (Jake Gyllenhaal) , nadaný, ale príliš horlivý študent jej otca, ktorý chce nahliadnuť do poznámok zosnulého v nádeji, že objaví jeho posledný významný úspech. Hoci sa Catherine zdráha hlboko sa ponoriť do otcovho diela v obave, že by tam mohla odhaliť niečo o svojej vlastnej budúcnosti, dá Halovi povolenie. Objav matematického dôkazu potenciálne historických rozmerov, ktorý sa skrýva v jednom zo zápisníkov, vyvolá šokové vlny, ktoré sa prejavia v rôznych podobách. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (338)

petero 

všetky recenzie používateľa

Wow. No tak toto bolo .. wow. V živote by som si nebol pomyslel, že herečka ktorá ma ohúri svojím hereckým výkonom bude práve Gwineth Paltrow a to ešte v úlohe šialenej dcéry matematického nemenej šialeného génia, kde po celí čas na niekoho vrieska a pritom je tak milá, že by som ju najradšej objal aby sa ukľudnila. Herecký výkon Anthonyho Hopkinsa je potom prinajmenšom zadosťučinením za jeho trápny a bezvýznamný výstup v Alexandrovi. A čo Jake Gyllenhaal? Tak tento herec má inak dobrý vkus pri výbere svojich úloh (Donnie Darko, Jarhead). Proste toto je film so skvelím scenárom, super hercami, fantastickou réžiou a presne pasujúcou hudbou. Čo viac si človek môže priať. ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Nepamätám si, kedy som sa s hlavnou postavou identifikoval tak skoro a v toľkej miere. Aj vďaka výkonu Gwyneth Paltrow (ktorú na rozdiel od väčšiny prispievateľov od dávna považujem za veľmi dobrú herečku) som priam fyzicky pociťoval všetkú tú jej drásavú neistotu a frustráciu, chápal jej vzťahy a postoje k ostatným zúčastneným, ktorých role mali tiež jasný dôvod i pôvod. Peklo talentu v extrémnom nasadení je rovnaké či píšete báseň, vytvárate nový filozofický systém alebo sa hrabete vo vzorcoch. Tieto zápasy ma neprestávajú fascinovať a sám som sa išiel zblázniť z toho, ako ich John Madden vystihol! Z hravých, matematikou presiaknutých dialógov mi vzrušením búšilo srdce (pritom jej prd rozumiem), rymus rozprávania príjemne ukolísaval a ponechával priestor na meditáciu nad sledovanými udalosťami. Skrátka ZÁŽITOK, ktorému k úplnej dokonalosti chýba len o čosi menej štandartný výkon Anthonyho Hopkinsa (síce si strihol pár silných momentov, miestami však mierne prehrával) a aspoň taký menší katarzný výbuch závere, ktorý nič nepodčiarkol a nesčítal, iba obrátil list na nepopísanú stránku... A nakoniec, prečo nie? ()

Reklama

Matty 

všetky recenzie používateľa

Hlavní hybnou silou Důkazu jsou inteligentně napsané dialogy, které i přes četnost svého výskytu nenudí. Na čemž mají kromě Paltrowové zásluhu také Jake Gyllenhaal a Anthony Hopkins. Výborná režie a důmyslný střih divadelní hru povyšují na plnohodnotné filmové dílo pro všechny vnímavé a trpělivé diváky. 75% Zajímavé komentáře: Faye, mm, LarryW, iNKa 1104, lukax, Cooolboy ()

PogoJoe 

všetky recenzie používateľa

Film dokazující, že matematici jsou skutečně blázni... Skvěle a věrně roztržitá Gwynteh Paltrow, přesný Anthony Hopkins, sympatický Jake Gylenthal a protivná sestra Hope Davis, kterou jsem měl nejednou chuť nakopnout, když to vyjádřím mírně. Výborně zahraný film z pro mě nového prostředí matematických důkazů, kterým většinou nerozumí ani sami matematici, kteří mnohdy žijí ve zcela jiném světě a rozhodně myslí jinak než my, "normální". Ve filmu jde vlastně o vztah a lásku nadané dcery a geniálního otce, od kterého podědila více, než si myslí a o vzájemné důvěře. To je všechno. Gwyneth hraje křehkou dívku, která to díky své genialitě rozhodně nemá lehké. Bavilo mě to, tak na 70%. Režie: *****, Scénář: ****, Herci: *****, Hudba: ****, Výprava: **** ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Stále tvrdím, že retrospektívny spôsob nakrútenia filmu je jednou z najťažších vecí. Ale keď sa to podarí kvalitne spracovať, ako v tomto prípade, tak je to zároveň aj najpútavejší spôsob. Toto snové obsadenie by vytrhlo z biedy aj ten najúbohejší scenár, no keďže tu sa nenechávalo nič na náhodu, dočkal som sa veľmi silného zážitku. A aj keď som väčšine kockáčovských rečí moc nerozumel, je to spracované tak, aby to divákovi neublížilo. Škoda trošku priemernejšieho samotného záveru a pomalšieho rozjazdu. Ale inak nemám skoro čo vytknúť. Možno, že chýbal trošku hlbší zmysel a viac emócií. 90%. ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (13)

Súvisiace novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (viac)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (viac)

Reklama

Reklama