Reklama

Reklama

Abigail

  • USA Abigail (viac)
Trailer 9

Krádež cudzích detí je ohavný zločin. Ale uniesť dieťa mocných zločincov je neuveriteľná hlúposť. To však netušila partia darebákov, ktorým sa nechce živiť poctivou prácou, a tak vezmú zdanlivo veľmi ľahkú prácu. Uniesť dcéru nejakého boháča, dvadsaťštyri hodín ju strážiť, kým zúfalý otecko zaplatí päťdesiatmiliónové výkupné, zinkasovať peniaze a ísť domov. Prvá fáza, zdanlivo najťažšia, ide viac než hladko. Sotva krehká malá Abigail dotancuje na skúške Labutie jazero, skončí zdrogovaná v dodávke a odvezú ju na dohodnuté miesto, ktoré z nejakého dôvodu pripomína vidiecke panské sídlo a tak trochu dom hrôzy. Jej únoscovia sa navzájom nepoznajú, dokonca si pre istotu hovoria vymyslenými menami. Druhá fáza, čakanie na výkupné, by mohla byť pokojná, dokonca nudná, keby únoscovia nezačali postupne umierať. Ukazuje sa totiž, že na niektoré deti by bola aj tá najdrsnejšia polepšovňa prikrátka.  Ale keď  to  konečne pochopia, už niet úniku. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (22)

Trailer 9

Recenzie (194)

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Krvavá nevěsta meets Soukupovu Svatbu upíru a čistě subjektivně Obvyklé podezřelé (pokud Abigail z klece výtahu udělá všem kádrový profil jak kdysi Kobayashi u kulečníkového stolu, pak je Esposito agent Baer a Matthew Goode Keyser Söze)! Má to problémy s tempem i nápaditostí a zajímavé obsazení se kromě smývání galonů umělé krve z kůže nijak nepředřelo (nefunguje Durandův tupoun a překvapivě ani Stevens s ostřejším chrupem), nicméně jako vizuálně dobře vypadající drákulovina s Růžovočervenou labutí to i přes mírně přepálenou stopáž nestačí pít krev. „I fucking hate ballet!“ ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Duo režisérov známe ako Radio Silence ma nesklamalo, ale ani neprekročilo svoj tieň a znova natočilo niečo veľmi podobné ako ich predošlá Krvavá nevesta. Prehnane krvavú, hororovú akčnú jazdu obohatenú o čierny humor a béčkový nadhľad, ktorá cieľovku pobaví a ostatných zrejme nechá chladnými. Okrem funkčného a zámerne prehnaného béčkového gore, potešia aj herci (v komediálnych pasážach výborný Kevin Durand, ultra zmrd Dan Stevens alebo aj malá Abigail), zvrat tvorcovia prezradili v traileri, ale i tak v pokročilejších minútach boli snahy aspoň o mierne prekvapenia. Za mňa jediná škoda, že s upírskymi motívmi a mytológiou sa pracovalo v bezpečných mantineloch žánru a tvorcovia neskúsili niečo vlastné a originálne. Celkovo, ale spokojnosť to čo som chcel, som aj dostal. 80% ()

Reklama

verbal 

všetky recenzie používateľa

Určitě už jste někdy ve svém okolí narazili na takového toho hnusného rozmazleného fracka, co vám fuckt pil krev. A úskalími benevolentní výchovy se ve své podstatě zabývá i tento snímek, akorát že tenhle malý pazneht to bere doslova, ani staré dobré účinné bití nikterak nezabírá, a skandinávské beznátlakové osobnostní domluvy tomu zmrdovi akorát ještě víc rozjedou ADHD. Je to sice řádná kokotina, stavící veškerou upíří mykologii výtrusnicemi nahoru – krucifixy na hovno, česnek je akorát tak projímá a nosferatové tu dokonce mají puls, avšak nakonec jeden usíná s pocitem poměrně milé, dobře natočené, solidně zahrané a rozkokošně brutální přitroublé vybíjené, takového o dost teplejšího Od soumraku do úsvitu, jenž vcelku vinně potěší. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Čo ja viem... Nebavilo. Čo z toho, ak máte k dispozícii dobrých hercov (Dana Stevensa, Kevina Duranda, Giancarla Esposita), keď hrajú neschopných blbcov a kreténov? Zaujal ma z nich len Matthew Goode, ktorého som si pár týždňov dozadu užil v The Offer, ale má tu len cameo. Nápad zaujímavý (Výkupné vs. minidracula), ale vinou nesympatických postáv a scenára pozostávajúceho z útrpne predvídateľných klišé, je stupeň zábavy nastavený veľmi nízky. Pôvodne som chcel dať „až“ 3*, ale keď som si predstavil, že by som to musel vidieť ešte druhý raz... ()

Yoshitsune 

všetky recenzie používateľa

Relativně solidní upírský film, který je lehce originální v tom kdo je upír a kdo sou hlavní protagonisté filmu. Film dobře funguje a to i přestože hlavní postavou je Melissa Barrera, o které nelze mluvit moc slušně, ale to že i její postava, bude po celou dobu filmu, jako osina v prdeli to sem opravdu nečekal. V první polovině Melissina postava, hraje na morální maják celé skupiny a tak zkrituje ostatní členy, zavrhuje jejich nápady a dělá chyby které sou doslova definicí stupidity. Ale jako dobrý, pak vyjde najevo kdo je upír, "velké překvapení"  a logicky její postava nespolupracuje se zbytkem týmu a jede si tu svoji světáckou linku. A když už to vypadá, že by její postava mohla dostat rozumu, tak jiná postava která se po celou dobu filmu, chová inteteligetně a rozumně, tak přesně tahle postava, změní svoji osobnost o třista šedesát stupňů. Čímž onu postavu tvůrci totálně zazdí a Melissiny postavy udělají dokonalou světici. A aby toho nebylo málo, tak z vynikající záporáčky Abigail, která je fakt jako luxusní záporák, tak z ní......no radši nic. Jo je to krvavý, barák je slušně atmosférický, ale ten zbytek je otřesnej. A to sem si tenhle film schovával, protože sem si o něm myslel, že bude solidní. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (20)

  • Jedná se o poslední roli Anguse Clouda (Dean) před jeho smrtí v červenci 2023. Ačkoli produkce byla kvůli stávce SAG-AFTRA dokončena až několik měsíců po jeho smrti, Cloud stihl natočit všechny své scény ještě před ukončením produkce. (Sebule)
  • Hudba v úvodných titulkoch je hlavnou témou z Čajkovského baletu "Labutie jazero", ktorá bola použitá aj v úvodných titulkoch Dracula (1931). (Arsenal83)
  • Kevin Durand zmenil charakter svojej postavy a použil pri nej svoj rodný quebécký prízvuk, čo vo filme ešte nikdy nerobil. Spolurežisér Tyler Gillett mu to schváli so slovami, že "vďaka tomu je postava zaujímavá a špecifická". (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (viac)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené