Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Belle Williamsová (Queen Latifah) je krásna, neústupná a sexi taxikárka, známa tým, že sa ulicami New Yorku zásadne rúti rýchlosťou presahujúcou 150 km za hodinu! Andy Washburn (Jimmy Fallon) je mladý, sympatický detektív, jeden z najlepších, ktoré New York má, ale, bohužiaľ, zároveň jeden z najhorších šoférov, akého kedy mesto zažilo. Andy je na horúcej stope gangu brazílskych bankových lupičiek vedených krásnou Vanessou (Gisele Bündchenová) a prehovorí Belle, aby mu pomohla štvoricu prefíkaných zlodejok chytiť. Chladnokrvná taxikárka a sebavedomý policajt sa spoločne púšťajú do napínavej hry na mačku a na myš a usilujú sa vypočítavé krásky prekabátiť. Divoká naháňačka sa môže začať, ale len v tom prípade, ak sa dovtedy Belle a Washburn nezabijú navzájom... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (244)

Acrobat odpad!

všetky recenzie používateľa

Ty s ňou nepretekáš? A k čomu to bude, kam to dospeje ? Po NY ? Nemyslím... Rozstrieľajú ťa poliši, oni najprv pália až potom sa pýtajú. Kde si náš francúzsky mesiáš, kde si ? Tučná černoška v PC aute alebo velebenej statike, bez ktorej by amatér hrubého zrna Story neurobil "story". Príšernú, priam trápnu vec s fickiou vtlačenia duše, pocitov, emócií ( a pritom vôbec nie komplikovaných, stačí jednoduchých). S autami to nemá nič spoločné, nekoná sa automobilový fetiš, nie sú tu šibnutý Nemci na Mercedese. Chýba posvätnosť francúzskej V6 proti "porsche" motoru v krásnych lokáciách bez PC. Amerika sa obnažila, strhla si šaty a ukázala nemohúcnosť a gýč. Ale neplačem ani náhodou. (videné 03.04.2016, JOJ archív) ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Jeden klad filmu musíte uznať - strihová skladba úvodnej sekvencie. Experimentovanie s montážou a švenkovaním, dynamické radenie záberov najrozličnejších veľkostí v prebleskujúcej mozaike staccatového strihu, predimenzovaný a digitálnymi filtrami/efektami prepchaný módny hyperrealizmus, to všetko vypaľuje obrazy neskutočnou silou priamo do hlavy. Genialite (či popkornovému manieristickému prefabrikátu, záleží na uhle pohľadu) týchto pár sekúnd sa už americké Taxi nielen nepriblíži, ale ani po ňom nežmurkne. Ostatok si komentár nevyžaduje. 10% ()

Reklama

MM_Ramone odpad!

všetky recenzie používateľa

Francúzi v roku 1998 natočili komédiu o taxikárovi, ktorý jazdí na vytunenom aute a pomáha svojmu kamarátovi policajtovi bojovať proti zločinu. Bolo to celkom zábavné. Američania to o šesť rokov prehnali cez kopírak a poriadne to všetko dojebali. Paríž sa zamenil za New York. Namiesto Peugeota dali Forda. A svojsky charizmatického Francúza alžírskeho pôvodu nahradila hnusná tučná afroamerická megera, ktorú stvárnila gambatá prasnica Queen Latifah. Amíci z toho spravili idiotský odpad! ()

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Neznat Taxi taxi, tak je to průměrný zlodějský film, kde jsou hezký holky, rychlý auta a honičky s nimi a není to nuda. Ale v porovnání s originálem je to skoro kopie. Nemůžu to ani nazvat parodií, prostě vzali původní scénář, místo chlapa řidiče posadili do taxiku černošku (Queen Latifah) a všechny scény nechaly tak, jak byly. ()

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Mě vůbec nevadí, že je to napodobenina francouzského taxíku. Já jsem se bavila a o to tady přece šlo. Queen Latifah byla výborná. Proti Fordům nic nemám. Já zase nemusím Francouze, už jenom proto, že dělám v autoservisu. Peugeota nebo Renaulta bych nechtěla ani zadarmo. Jsou to líbivá auta, ale nic víc. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (8)

  • Ingrid Vandebosch, jedna z lupičiek, je vydatá za Jeffa Gordona, ktorý mal vo filme malé cameo. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama