Reklama

Reklama

Dom hrôzy

  • Česko Dům hrůzy (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedem hostí, sedem zbraní...  Klasika amerického hororu od legendárneho Williama Castleho.
Vitaj, milý návštevník, volám sa Frederick Loren a vybral som ťa, aby si so mnou strávil jednu noc v Dome na strašidelnom návrší. Iste si o ňom už počul. Pred rokmi sa tu odohrala séria vrážd. A dnes, dnes si tu ty a tvoji kolegovia, aby ste dokázali, že povesti o strašidlách a dušiach nebohých sú iba výmyslom. Za to že prečkáš noc v Dome, získaš rovných 10 000 dolárov. Pre svoju vlastnú ochranu príjmi, prosím, túto zbraň. Máme ju tu všetci. Je nabitá. Neboj sa ju použiť... (macclain)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (90)

Němi 

všetky recenzie používateľa

Má to své momenty. Na rok vzniku několik nečekaně povedených a atmosférických, tak těch, u kterých ti slušnější jen nadzvednou obočí a nestačí se divit. Vincent Price byl opět charismatický až na půdu (ten hlas!) a pár herců kolem něj mu nic nekazilo. Kdyby se film snažil dostát hororovému očekávání, které nabízel a nepodstrkával nakonec něco jiného, mohlo to být lepší. A také to vyvrcholení snímku si mohl režisér fakt odpustit... ()

fefee 

všetky recenzie používateľa

Tu vidieť krásne čaro už nostalgických starých poctivých amerických skôr krimi-horororv 60 rokov. Aj keď tu nešlo o prevratné efekty či hrôzostrašnú horor show, je tu cítiť istá, nazval by som to korektnosť voči žánru a spôsobu akým je film decentne servírovaný. Mohlo pôsobiť nudne pre niekoho ale s nadhľadom divákovho oka sa tu dá príjemne pobaviť :) 2,5* ()

Reklama

Slasher 

všetky recenzie používateľa

"Pět rozličných osob je pozváno na party s názvem 'Strašidelný dům'. Výstřední milionář a jeho žena jim každému slíbí 10,000 $, pokud přežijí noc ve stavení s vražednou minulostí." Skvělá první polovina dává tušit pořádný strašidelný film, ale v té druhé se z něj stává spíše jakási detektivka. Vcelku to není špatné, protože kouzlo, spád ani zajímavé momenty neschází, ale od filmu jsem čekal pořádný dobový horor - ne válku dvou manželů s honbou za vrahem. Naštěstí tři hvězdičky zachraňuje kromě výborného hudebního doprovodu kdo jiný než Vincent Price, který s klidem dominuje celému hereckému obsazení, a perlí přesně jak se od něj očekává... No a nakonec je to on, kdo se směje naposled. There's been a murder almost everyplace in this house! ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Čakáte, kedy sa film konečne rozbehne, a zrazu je koniec. Zľahka narastajúce mystérium sa mení vo vražedný komplot a divák, čakajúci strašidelný horor, sa dočkáva kriminálneho thrilleru s pointou, aké pozná z televíznych kriminálok. Adekvátna k tomu je výprava - žiadny strašidelný gotický zámok, situovaný hlboko v horách. Tu sme v bielom, modernom baráku na kopci nad svetielkujúcim mestom. Herci i postavy sú OK, scenár rafinovaný a film má aj jednu skvelú lakačku, ale zároveň má aj niekoľko dnes už ohraných fígľov a doslova smiešne "rádobyhrôzostrašné" vyvrcholenie. Remeselne zručne sfilmovaná zábavka bez dostatku nápadov. A na rozdiel od niektorých podobných hororov svojej doby (The Haunting) časovo zostarnutá. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

"Neodráža sa mu v tvári aspoň záblesk chamtivosti?" A neodráža sa záblesk mamonárstva v tvári nám všetkým, nielen skupinke, ktorá prijme milionárovu ponuku stráviť noc v dome hrôzy za slušný obnos? Dome, pripomínajúcom mohutné betónové trezory dneška, vystavané na stráňach nad mestami ako znaky moci a bohatstva. Naivné moralizátorstvo odpadá, v popredí sú peniaze naprieč spoločenskými vrstvami, od psychiatra po alkoholika, a v skrytom pozadí túžba zbaviť sa nepohodlných. Atmosféra veľa hrôzy nevyvoláva, skôr túžbu zistiť, o čo tu vlastne ide. Situácie sa znejasňujú, ženský desivý piskot reže v ušiach. Množstvo zavretých dverí symbolizuje uzatvorenie, neodkrývanie právd o sebe ani o druhých a ich postupné otváranie, neposkytuje oveľa viac vysvetlení. Pohrebné, rakvičkové ladenie jednotlivých vecí naznačuje, že mŕtvi budú. A cynické manželské dialógy k tomu, kombinované skepsou a vedomím, že ktosi sústavne klame. Čo viac si môžem priať od hororu, ktorý ním zároveň je aj nie je? ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (13)

  • Populárny strašidelný motív z filmu je dielom skladateľa Richarda Kayna. Mal pôvodne aj text, pre účely filmu sa napokon použila jeho inštrumentálna verzia. (beso74)
  • William Castle, známý pro svou zálibu ve strašení diváků mimo film, je tentokrát překvapil kostlivci poletujícími po kinosále. (ČSFD.cz)
  • Na natáčanie úvodných záberov v exteriéri bola použitá budova The Ennis Brown House v Los Angeles, ktorú v roku 1924 postavil Frank Lloyd Wright a v súčasnej dobe je uvedená ako súčasť Národného registra historických miest v USA. (beso74)

Súvisiace novinky

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (viac)

Reklama

Reklama