Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě velké hvězdy současnosti Adrien Brody (Oscar za Pianistu) a Keira Knightley (Piráti z Karibiku, Láska nebeská, Král Artuš) se potkají v thrilleru, pod kterým jsou producentsky podepsaní Georgie Clooney a Steven Soderbergh. Hlavní hrdina Jack Stars (Brody), veterán z války v Perském zálivu, je neprávem obviněn z vraždy. Sled událostí uvrhne Jacka do péče psychiatrů v rodném Vermontu. Pod vlivem experimentálních léků a moderní psychiatrie uvidí, že může cestovat v prostoru a čase. Na jedné ze svých výprav do budoucnosti odhalí svou nadcházející smrt (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (627)

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Svěrací kazajka má zajímavý nápad, láká na jména dobrých herců a tak trochu slibuje zážitek z té "vyšší filmové ligy". Já jí dávám tři lehounce nadprůměrné databázové hvězdy, a to hlavně za herecké výkony. Brody se pro podobné role snad narodil, Keira Knightley i Kris Kristofferson jsou také velmi přesvědčiví, ovšem všechny (z mého pohledu) zastínil Daniel Craig. Na relativně malém prostoru předvedl to, čemu se říká dokonalá proměna, je (nejen díky černým vlasům) takřka k nepoznání a roli si viditelně užívá. Co se týče příběhu, tady už mě Kazajka zklamala. Chyběly v něm jakékoliv zvraty, které by ho udělaly zajímavějším, až na pár scén nebyl takřka ani dramatický a ničím nepřekvapoval. Škoda, škoda, vypadalo to slibněji. Takhle se vlastně v polovině filmu od hlavního hrdiny dozvíte, jak to celé dopadne... A pak už jen čekáte, abyste se dozvěděli, že měl pravdu. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

Bylo mi 27 let, když jsem poprvé zemřel. Dneska v noci umřu. Je to můj osud. Velmi zajímavý filmový počin. Toto téma mám rád. Zvlášť, když na vás z každého milimetru psychiatrické léčebny dýchá depresivní nálada. Tomu odpovídá i hudba a především hlavní hrdina. Vzpomínky. Desiluze? Vše bylo dobře rozehráno, nastartováno. Ale v závěru tomu došel dech. A to je velká škoda. ()

Reklama

flanker.27 

všetky recenzie používateľa

"Kolik máme času?" U Svěrací kazajky bych tolik nepřemýšlel nad děrami v logice, který film s cestováním v čase je nemá. To, o co jde, je myslím shrnuto v citované větě. Je život dost dlouhý, aby s ním bylo možno nakládat lehkovážně? Kromě obsahu je film velmi dobře vybroušený vizuálně, Brody hraje sympaticky a Keira sice není moje oblíbenkyně, ale životní ztroskotankyně jí docela sedla. Celkem mě překvapil i budoucí Bond Craig. Jinak je to samozřejmě trochu míchanice Londonova Tuláka po hvězdách s 12 opicemi, ale vzdor celkem syrové atmosféře se mi líbí takový ten mírný optimismus a naděje, kterými se od sobě podobných filmů liší. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Tak a opät sa mi dostal pod ruky film o cestovani v case, ktore mam tak rad a pod produkciou su podpisani aj George Clooney a Steven Soderbergh. Co by ste robili, ak by ste sa dostali az do takej buducnosti, pricom zistite, ze uz ste pred par rokmi zomreli? Adrien Brody sa bude snazit nielen zistit, kto ho zabil, ale pokusi sa zmenit aj osudy niektorych ludi. Ak sa vam zda, ze som vela z deja prezradil, tak ani zdaleka to tak nie je, pretoze do 40 minut od zaciatku filmu v tom budete mat aj tak chaos a potom bude dej filmu stale viac a viac jasnejsi. Okrem Brodyho si tu zahrala aj sympaticka Keira Knightley ale takeho Daniela Craiga som takmer ani nespoznal. John Maybury je neznamy anglicky reziser, ktory natocil asi len jeden znamy pozitivne hodnoteny snimok na CSFD z roku 1998 LASKA PROKLETA, kde si zahrali Derek Jacobi, Daniel Craig alebo Tilda Swinton, inac ostatne jeho filmy su nezname... _______ Adrien Brody - (Jack Starks) +++ Keira Knightley - (Jackie Price) +++ Kris Kristofferson - (Dr. Thomas Becker) +++ Jennifer Jason Leigh - (Dr. Beth Lorenson) +++ Kelly Lynch - (Jean Price) +++ Brad Renfro - (Cudzinec) +++ Daniel Craig - (Rudy Mackenzie) +++ Laura Marano - (Malá Jackie) +++ ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Mierna variácia na Butterfly Effect. Jack (Adrien Brody), ako sa dozvedáme z jeho rozprávania, prvýkrát zomrel v ´91 vo vojne v Iráne. Guľka ho trafila priamo do hlavy a od vtedy má amnéziu. Proste si nevie spomenúť, čo bolo predtým. Strih. Jack si kráča po ceste, ktovie kam, pomôže malému dievčatku a jej sfetovanej matke opraviť auto. Namiesto poďakovania sa mu dostane vyhubovania „Daj tie špinavé ruky preč od mojej dcéry“; a tak naskočí do auta najbližšie idúcemu človeku. Po chvíľke ich zastavuje polícia. Strih. Jack je v súdnej sieni obvinený zo zabitia policajta a vzhľadom na jeho duševný stav, nepamätá si ako a čo sa vôbec stalo, je odvedený do psychiatrickej liečebne. Tu sa ho ujme doktor, ktorý na liečenie pacientov používa svojské metódy. Po dostatočnom nadopovaní liekmi a zviazaný v kazajke je Jack všupnutý na pár hodín do boxu v akom sa zvyknú skladovať mŕtvoly. Strih. Jack stojí na zastávke taxíkov, okolo prechádza mladá žena na aute a ponúkne sa, že ho zvezie, keďže sú Vianoce a žiadny taxík dnes nepôjde. Jack samozrejme nevie kde sa nachádza a kam chce ísť. A tak sa ocitne v byte tohto dievčaťa. Po chvíli sa dozvedá, že toto je to malé dievčatko, ktorému pomohol opraviť pokazené auto a samozrejme, je rok 2007. Takže Jack zviazaný a uväznený v tmavom boxe sa takto dostáva z roku ´92 do ´07. OK. Po tadeto je všetko v poriadku a človek by povedal, že Jack začne pracovať na tom ako sa dostať z liečebni pomocou tohto, teraz už jediného svedka vraždy policajta, keďže matka už je po smrti. No Jack sa dozvie, že v ´93 zomrie na úder do hlavy a tak sa pomocou Jackie, do ktorej sa samozrejme zaľúbi, snaží zistiť ako presne sa to stalo s možnosťou tomu zabrániť. Rozuzlenie je pritom jednoduché a ne(prekvapujúce) a celkovo cesty Jacka nakoniec skončia vystrašením jedného človeka (ktorý ale veľmi vystrašený nebol), ale záchranou iného, pre film úplne bezvýznamnej osoby. Scenárista do sveta dieru neurobil, ako som už spomenul, Butterfly Effect bol 10x zaujímavejší, kde na nejaké premýšľanie ani nezostával čas. Vďaka solídnemu spracovaniu ma film nesklamal, no zároveň sa ani veľmi nečudujem prečo v kinách neuspel. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (6)

  • Severoamerické tržby byly 6,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 21,7 mil. (NIRO)
  • Film je částečně natočen na motivy románu Jacka Londona "The Star Rover" (u nás vyšel pod názvem "Tulák po hvězdách"). (Terva)

Reklama

Reklama