Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Život amerického inžiniera Kylea LeBlanca (Jean-Claude Van Damme), ktorý sa pred časom aj rodinou presťahoval do Ruska kvôli práci v tamojších oceliarňach, sa zmení na nekončenú tragédiu, keď brutálny zločinec znásilní a zabije jeho milovanú manželku. Tým sa však Kyleovo utrpenie iba začína. keď totiž skorumpovaný súd násilníka oslobodí, Kyle sa rozhodne vziať spravodlivosť do vlastných rúk a priamo v súdnej sieni muža zastrelí. Nešťastnou náhodou však pritom príde o život i policajný dôstojník. Kylea preto odsúdia za vraždu a pošlú do neslávne známej väznice Kravai, ktorej pevnou rukou vládne generál Chrušov (Lloyd Battista). Ním nastolený krutý režim, ktorý nepozná ani len náznak zľutovania či súcitu, zlomí každého - a prežiť v týchto podmienkach dokážu skutočne len tí najtvrdší... Najdesivejšie sú nepochybne pravidelné zápasy trestancov na život a na smrť, ktoré sú najobľúbenejšou zábavkou nielen samotného riaditeľa, ale i väzenských strážcov. Kyle sa pod týmto tlakom temer zlomí, no našťastie si postupne začne najmä vďaka svojmu spoluväzňovi 451 (Lawrence Taylor) uvedomovať, že nebojuje len o svoj život, ale i o svoju ľudskosť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (291)

kingik odpad!

všetky recenzie používateľa

Tohle je pro mě naprosto příšerný film. Příběh z vězení je vždy nějakým způsobem divácky atraktivní, ale pokud se v tom vězení ocitne Van Damme s výrazem trpitele národa a Ringo Lam ho z režisérské stoličky nepodpoří, pak není co řešit a film je zralý na ručník už asi po 15 minutách. Akce slaboučká, nezvládnutá, nepřehledná, děj megahrozný, herci meganesympatičtí. Ztráta času. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Jean-Claude Van Damme mal v tomto období to najlepšie dávno za sebou a jeho filmy už prešli definitívne na video, ale po trochu slabšom Replikantovi skúsil ešte raz spoluprácu so skúseným hong kongským režisérom Ringo Lamom a je z toho nielen ich najlepšia spolupráca, ale aj jeden z Van Dammových najlepších videofilmov. A možno aj preto, že sa nejedná o žiadny bežný akčný film, ale skôr prekvapivo vydarenú väzenskú drámu, ale samozrejme v akčnejšom prevedení. Príbeh pôsobí spočiatku relatívne ohrane, jednoducho sa len zase slušný muž dostane do drsného väzenia, tentoraz kvôli pomste za smrť manželky, kde sleduje bezprávie a postupne sa zmení, ale náhodou je to dejovo až prekvapivo dobre podané a práve zaujímavý a atraktívny scenár je hlavnou prednosťou tohto filmu. Samozrejme sa nejedná o žiadny Shawshank, ale mne sa tu celý ten spôsob, ako hlavný hrdina ovplyvnil väzenský systém veľmi páčil, opäť sa určitým spôsobom neváha obetovať a dokáže inšpirovať aj tých najhorších zločincov a práve všetky scény s tým súvisiace sa mi dosť páčili. A k tomu je tu aj nejaký ten väzenský turnaj, aby tomu dodal akčnejší štýl, čo film nekazí, predsa len bez toho, by bolo mnoho divákov sklamaných, ale myslím, že v tomto prípade by absencia akcie vôbec neškodila, film by sa zaobišiel aj bez nej. Takže aj keď sa tu nájde viacero priemernejších sekvencií, väčšinu času sa mi to dosť páčilo a poteší aj spravodlivý záver. Veľkým plusom sú aj postavy, samotný Van Damme je tu výborný a tentoraz určite nie len v akcii, ale aj to dobre zahral a jeho postava ma bavila, nájde sa tu viacero zaujímavých väzňov na kladnej strane, hlavne nepochopený černoch, ale aj slušní záporáci, obzvlášť mimoriadne nesympatický gangster zneužívajúci mladíkov, pri ktorom som sa skutočne tešil, kedy ho konečne Van Damme dostane. Spokojný som ale aj po akčnej stránke, ako som spomínal, film by fungoval aj bez nej, ale aj tak sa tu nájde viacero veľmi dobrých súbojov, ktoré síce neovplývajú štandardným Van Dammovým lahodným karate, ale sú to poriadne kontaktné a realistické súboje v surovom duchu a to tiež môžem. Takže vždy, keď Van Damme s niekým súperí, tak sa je na čo pozerať. Režijne je ale film skôr sklamaním, predsa len pôsobí lacnejšie, než by mal, ale aspoň to má tú správnu surovú atmosféru ruského väzenia a občas trochu zafungujú aj emócie. Takže aj keď sa už v novom tisícročí Van Dammovi až tak nedarilo, natočil pár filmov, ktoré skutočne stoja za pozornosť a Peklo je jedným z nich. 78% ()

Reklama

Vitason 

všetky recenzie používateľa

Kolik mi mohlo být? No bylo mi asi tak osm let, když kamarád přinesl VHSku s filmem, který byl nadabován simultánně jedním znuděným dablérem. Snímek na kazetě se jmenoval Krvavý sport a oba jsme se zamilovali. Dlouhou dobu jsme si hráli na Franka Duxe a zápasili mezi sebou. V té době a ještě pár let poté jsme neznali lepšího herce než byl boží Jean-Claude. Jenže éře akčních filmů z 80. a 90. let odzvonilo a dá se pouze říct, že je to velká škoda. Přece jen si myslím, že zájem o podobné filmy by pořád byl. Stejné problémy jaké zažil akční film zažili jejich představitelé. Lundgren, Norris a Seagal jsou už za zenitem. Stallone se letos úspěšně vrátil k Rockymu a navíc chystá comeback i vietnamského vysloužilce. Willis, který se ale vymykal ostatním hercům, zase chystá novou Smrtonosnou past a Arnold, kdyby nechal guvernerování, tak se kdykoliv může vrátit k Terminátorovi. A v tom je asi největší Van Dammův problém, že on nemá podobnou sérii, která by věrné fanoušky přitáhla a on by se tak mohl opět chvíli vyhřívat ve světle bývalé slávy. Takže mu nezbývá nic jiného než točit filmy jako je Peklo. Na štěstí se nejedná o nějak hrozné béčko.Sice se tenhle film minul tak o dvacet let, kdy by se jím Američané mohli strašit během studené války, co že to ti soudruzi provádějí jejich krajánkům ve svých lágrech. To je první věc, které si všimnete. Skutečně ruské vězení je plné Američanů a dozorci mluví anglicky. Mezi tím vším se pohybuje belgická roznožka, která svádí boj sama se sebou, ale i s ostatními mukly. Jenže problém je, že souboje nevypadají moc atraktivně a Van Damme dostává prakticky pořád přes držku, což mu vůbec nesluší. Z ostatních složek ještě musím zmínit hudbu, která vysloveně trhá uši, ale na štěstí moc často nehraje. Peklo se snaží, aby bylo chytrým béčkem s myšlenkou. Tato snaha určitě není na škodu, ale svoji hvězdu na výsluní určitě nevrátí. ()

Tommassi3 

všetky recenzie používateľa

"Myslíš, že jsi vítěz, ale když musíš hrát jejich hru, jsi poražený !! Ztratil jsi sám sebe !!" Jak vykrást věznici v Shawshanku a navrch ještě několik dalších notoricky známých filmů z vězeňského prostředí přes Zelenou míli až po Staloneho Kriminál ?? Teď už to vím, a ačkoliv se v konečném účtování nejedná o vůbec špatný film, jistě je to béčko jako kráva, to zase jo, jen by možná neškodilo vyhnout se těm rádoby intelektuálním žvástům, nesmírně hlubokému filosofickému rozjímaní nad pomstou a všem těm otřesným flashbackům, zůstat u ryzí pokleslé, leč zábavné, žánrovky, do které se belgický baletní mistr prostě nejlépe hodí !! Ostatně Van Dammovi tentokrát není opravdu nic moc co vytknout, patří totiž k tomu nejlepšímu, co Peklo nabízí, spolu s velmi dobrou režií Ringa Lama, ti dva totiž zachraňují, co se dá, scénář děravý jako řešeto se všemi těmi stupiditami, minimálně ten černej vězeň číslo 451 v podání obrovitého Lawrence Taylora a otázka, jak se ocitl v ruským kriminále, aspiruje na filmovou píčovinu století, a ne záměrně vtipná klišé i Van Dammova vizáž Ježíše Krista mi totiž působily neskutečná psychická muka !! Potěší i fakt, že Jean-Claude jako Kyle LeBlanc tu rozhodně není nesmrtelná mlátička, ale dostane i pěkně přes držku, stejně jako dost vydařený soundtrack Alexandera Bubenheima !! ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Dramatická časť tohoto akčňáku sa mi páčila viac, ako ten zbytok. A kupodivu van Dammemu veľmi svedčala. Keď ho zo začiatku každý zotrel ako dieťa, keď trest striedal trest, miestni gayovia mali časté povyrazenia, k tomu psychická újma zo straty blízkeho, vynárala sa mi podobnosť s inými väzeňskými filmami. Potom sa to ale zmenilo v klasický súbojový akčňák, v ktorom hl. hrdinovi dostával filozofické rady od čierneho spoluväzňa a rešpekt si získaval u každého báťušovského gangu. Zaujímavé, koľko Amíkov sa dostalo do ruskej basy (väznica blízko Magnitogorska sa asi môže pochváliť najväčšiou hustotou Emerikancov na cm²), kvôli nim sa asi aj ruskí bachari naučili plynule po anglicky, alebo sa len tak z nudy začali po večeroch linguálne dovzdelávať. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (6)

  • Jako režisér druhého natáčecího štábu a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval David Leitch. Marcus Young na filmu dělal jako bojový choreograf. Bulharským koordinátorem kaskadérů byl Kaloian Vodenicharov, v závěrečných titulcích uvedený jako Kaloyan Vodenicharov. (Rominator)
  • Po filmech Maximální riziko (1996) a Replikant (2001) se jedná o třetí spolupráci mezi režisérem Ringo Lamem a hercem Jean-Claude Van Dammem (kedl)
  • Natáčalo sa od júla do augusta 2002 v Bulharsku. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama