Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Život amerického inžiniera Kylea LeBlanca (Jean-Claude Van Damme), ktorý sa pred časom aj rodinou presťahoval do Ruska kvôli práci v tamojších oceliarňach, sa zmení na nekončenú tragédiu, keď brutálny zločinec znásilní a zabije jeho milovanú manželku. Tým sa však Kyleovo utrpenie iba začína. keď totiž skorumpovaný súd násilníka oslobodí, Kyle sa rozhodne vziať spravodlivosť do vlastných rúk a priamo v súdnej sieni muža zastrelí. Nešťastnou náhodou však pritom príde o život i policajný dôstojník. Kylea preto odsúdia za vraždu a pošlú do neslávne známej väznice Kravai, ktorej pevnou rukou vládne generál Chrušov (Lloyd Battista). Ním nastolený krutý režim, ktorý nepozná ani len náznak zľutovania či súcitu, zlomí každého - a prežiť v týchto podmienkach dokážu skutočne len tí najtvrdší... Najdesivejšie sú nepochybne pravidelné zápasy trestancov na život a na smrť, ktoré sú najobľúbenejšou zábavkou nielen samotného riaditeľa, ale i väzenských strážcov. Kyle sa pod týmto tlakom temer zlomí, no našťastie si postupne začne najmä vďaka svojmu spoluväzňovi 451 (Lawrence Taylor) uvedomovať, že nebojuje len o svoj život, ale i o svoju ľudskosť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (291)

ripo 

všetky recenzie používateľa

Akčný film, ktorý sa hrá na to, že študuje psychologickú povahu vzniku zla . A - samozrejme sa mu to nedarí ..... Scenár je plný nepochopiteľných dier a nedostatkov. Aký mal úmysel bohatý mladík , keď znásilnil a zavraždil Kyleovu manželku ? Ako sa do ruského superdrastického väzenia dostalo toľko černochov ? Odkiaľ mal nadupaný mlčiaci černoch toľko anglicjých kníh v cele ? ..... Aaaaale, načo hľadať logiku v takýchto filmoch ? P.S.: JCVD už viditeľne zostarol ... ()

tom88 

všetky recenzie používateľa

Veľmi slušná Van Dammovka, ktorá sa mne dosť páčila. Vidno tu viacej kvalít, aj keď sa to nieslo v béčkovitom štýle. Jean Claude konečne hrá trocha viac ako obvykle, no ostatní herci sú ledva priemerní. Dej plynie rýchlo a baví dostatočne na to aby nezačal nudiť ani po čase. Akčné scény nie sú prehnané a vyzerajú celkovo slušne. Dramatickosť je tu taktiež celkom dobrá. Tento film určite nie je strata času. 60% ()

Reklama

maverick10 

všetky recenzie používateľa

Ze by konecne film s napadem a chytrym zpracovanim? Ano je tomu tak, tady konecne nejde jenom o lamani koncetim a prekonani trojiteho kopu se ctyrmi vruty. Film ma spad, ma myslenku a dobre zpracovani. Chtelo by to jenom pusobivejsi scenar a lepsi rezii. Sice to na 4* neni, ale rad je dam. Zatim nejlepsi Van Dammuv film, jak uz tu bylo nekolikrate zmineno. ()

PinokKio 

všetky recenzie používateľa

Peklo = peklo, doslova. Pan belgická roznožka nějak zapomněl na všechny ty otočky a výkopy z minula a místo toho se vrhnul na herectví .. zřejmě příprava na Hamletovo bít či nebít. To všechno v pravé ruské věznici (postavené v Bulharsku) plné Američanů, Mexikánů a jiné různobarevné havěti. A aby toho mezinárodního chaosu nebylo pomálu tak rejža přispěchal až z Hong Kongu a kameraman ze země neomezených možností. Zapomenout nesmím na muziku, která se sem nějak zatoulala z německého Das Boot a sem tam i z našich luhů a hájů díky Rusalce. Prostě Babylon.. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

To malo byť čo? Van Dammove Vykúpenie (z väznice Shawshank)? V porovnaní s jeho filmami z posledných rokov to však nie je až také hrozné. No stále je to len béčko, ktoré sa hrá na vážny film. Jediné, čo nie je bečkové, je réžia Ringo Lama. A určite poteší aj vidieť, ako to konečne raz poriadne schytá aj Van Damme. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (6)

  • Natáčalo sa od júla do augusta 2002 v Bulharsku. (m.a.t.o.)
  • Po filmech Maximální riziko (1996) a Replikant (2001) se jedná o třetí spolupráci mezi režisérem Ringo Lamem a hercem Jean-Claude Van Dammem (kedl)
  • Jako režisér druhého natáčecího štábu a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval David Leitch. Marcus Young na filmu dělal jako bojový choreograf. Bulharským koordinátorem kaskadérů byl Kaloian Vodenicharov, v závěrečných titulcích uvedený jako Kaloyan Vodenicharov. (Rominator)

Reklama

Reklama