Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dickovi Harperovi (Jim Carrey) sa konečne vyplácajú roky jeho tvrdej práce. Po dlhom čakaní je povýšený na viceprezidenta spoločnosti Globodyne, svetového lídra v oblasti konsolidácie médií. Potom, čo na svojej novej pozícii strávi jeden deň, je však Globodyne potopená ekonomickou katastrofou.Náhla zmena vrtkavej šťasteny urobila Dickovi, ktorý si nestihol našetriť žiadne peniaze na horšie časy, poriadny škrt cez rozpočet. Miesto horších časov prichádzajú rovno tie najhoršie. Dick a Jane (Téa Leoni) s hrôzou sledujú, ako z ich života postupne miznú luxusné autá, pompézny dom a aj priatelia z vyššej spoločnosti. Dick, ktorý hral celý život podľa pravidiel a cieľavedome smeroval k tomu, aby zaistil sebe a svojej rodine pohodlný život, nie je pripravený vzdať sa svojho amerického sna. Tvrdá lekcia od jeho amorálneho zamestnávateľa mu však vnukne skvelý nápad: pokiaľ bolo kradnutie dosť dobré pre jeho šéfa, je dosť dobré i pre neho. Spolu so svojou milujúcou ženou sa preto rozhodne naplánovať veľkolepú pomstu a dať veľkému biznisu poriadnu príučku. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (311)

Indiana 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle mě teda brutálně zklamalo. Čekal jsem svižnou komedii, u který se budu gebit a dočkal jsem se jen průměrného filmu, který sice ze začátku vypadá hustě, ale tak po 15 minutách všechny vtipné scény končí a přichází jedna velká nuda, kdy jen koukáte na Jima Carreyho a Téu Leoniovou, jak krachujou a prodávaj všechno, co maj (a jen tak mimochodem, je to natočené pekelně nudně). Scény, kdy se z nich stanou lupiči, taky za moc nestojí a Alec Baldwin je docela dobrej, ale dostal málo prostoru. Prostě je to možná příjemný snímek na sobotní odpoledne, ale zagebil jsem se u něj asi dvakrát a fakt ukrutně nudil, nicméně není to úplně za 2*, spíš za 3*, ale vzhledem k tomu, že v tom hraje Jim Carrey - král komedií, tak to musim setřít o něco víc. ()

Wormboy 

všetky recenzie používateľa

Carreyho mam rad. Jeho humor pokladam za vtipny,rovnako ako jeho sameho a tiez jeho filmy.Tu sa sice snazi ako moze,avsak stale to vyzera tak nejak sterilne.Akoby sa snazil uplne sam a ostatni,predovsetkym scenarista, sa mu s tym vobec nesnazili pomoct.Namet nie je nicim novy (aj ked niekt.narazky su urcene vylozene pre americanov,ostatni svet sa z vtipov,"som zamestnany v Enrone" asi velmi nepobavi,sam som nevedel co to je kym som nekukol wikipediu),no a spracovanie skor horsie ako lepsie. No a Tea Leoni nie je velmi komedialne nadana a vacsina vtipov ani nie je vtipna. Suma sumarum, urcite jeden z najhorsich Carreyho filmov za velmi dlhy cas,nie uplne zly,ale proste taky zbytocny.2,5/5 ()

Reklama

Fr 

všetky recenzie používateľa

Globální ekonomika, Amerika – země neomezených možností. Po krachu společnosti Globodyne čeká Harperovi ještě krach rodinných financí. A může to být záležitost celkem úsměvná....... . Celkem. Film stojí na výkonech již zmíněných manželů, kteří neslezou z obrazu, takže váš názor může ovlivnit obliba J.Carrey. Podotýkám, že převládá ,,civilní“ poloha herectví, ale bohužel občas dojde i na pitvoření. Celkově se snímkem nesla optimistická atmosféra, která ve mě zůstala i po jeho skončení. Ale optimismus není všechno. ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

zatiaľ najslabší (celovečerný) film jima carreyho: pár kostýmov, pár pesničiek a pekná téa to sotva ťahajú na slabé 2, a to i napriek detailíkom ako trávnik, štekajúci pes a španielsky hovoriaci syn - to už je totiž klasická, tradičná výbava hollywoodskych rodinných komédií a dá sa s tým narábať oveľa zábavnejšie; je to síce krátka, no predsa len nezáživná nuda; nevidel som pôvodnú komédiu, ktorej je tento nepodarok remakeom, s jane fondovou, no nechápem, že do tohto jim (nielen herecky, ale aj produkčne) šiel, je to slabé; a judd apatow na scenári? - sa tiež veľmi nepredviedol; ruku na srdce: aké je vlastne morálne posolstvo tohto filmu? veľmi zvrátené - vskutku skazená vizitka hollywoodu; záver je úplný riedky čaj, no proste - zabudnúť, že ste to videli, vôbec nie je hanba... ()

Shaqualyck 

všetky recenzie používateľa

Vtipná a místy pěkně kousavá kritika moderního "amerického snu" na pozadí vcelku podařené komedie. Výborný Jim Carrey opět řádí jak černá ruka a potvrzuje, že v Hollywoodu není a zřejmě ani dlouho nebude většího komediálního talentu (pánové z Frat Packu prominou). Téa Leoni drží krok s hlavním hrdinou víc než dobře a v šílených eskapádách svého manžela často překonává. Pravda, není to nějaká kulervoucí taškařice, ale já jsem se docela příjemně bavil a jako oddechovku na sobotní odpoledne bych se nebál tuhle rodinnou komedii komukoliv doporučit. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (9)

  • Při natáčení scény vykrádání kavárny Starbucks si Téa Leoni při pádu přes pult vážně poranila rameno. (imro)
  • Ve filmu se objevil ve vedlejší roli (prodavač první benzínky, kterou Dick chtěl vyloupit) Jason Marsden, u nás známý především jako Rich ze sitcomu Krok za krokem. (masw)

Súvisiace novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (viac)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené