Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dickovi Harperovi (Jim Carrey) sa konečne vyplácajú roky jeho tvrdej práce. Po dlhom čakaní je povýšený na viceprezidenta spoločnosti Globodyne, svetového lídra v oblasti konsolidácie médií. Potom, čo na svojej novej pozícii strávi jeden deň, je však Globodyne potopená ekonomickou katastrofou.Náhla zmena vrtkavej šťasteny urobila Dickovi, ktorý si nestihol našetriť žiadne peniaze na horšie časy, poriadny škrt cez rozpočet. Miesto horších časov prichádzajú rovno tie najhoršie. Dick a Jane (Téa Leoni) s hrôzou sledujú, ako z ich života postupne miznú luxusné autá, pompézny dom a aj priatelia z vyššej spoločnosti. Dick, ktorý hral celý život podľa pravidiel a cieľavedome smeroval k tomu, aby zaistil sebe a svojej rodine pohodlný život, nie je pripravený vzdať sa svojho amerického sna. Tvrdá lekcia od jeho amorálneho zamestnávateľa mu však vnukne skvelý nápad: pokiaľ bolo kradnutie dosť dobré pre jeho šéfa, je dosť dobré i pre neho. Spolu so svojou milujúcou ženou sa preto rozhodne naplánovať veľkolepú pomstu a dať veľkému biznisu poriadnu príučku. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (311)

tom88 

všetky recenzie používateľa

Ani na druhý krát mi táto Carreyovka neprišla lepšia, čo je veľká škoda, lebo Jim je môj obľúbenec. Nebolo tam toľko vtipu aby som sa váľal smiechom, aj keď zopár vydarených vtípkov tam bolo. Jim Carrey tu je trocha nevyužitý a film nedokázal utiahnuť. Téa Leoni tiež nevynikla po boku Jima. Je to dosť predražená komédia, za tých 100 melónov by sa dalo oveľa viac. Scenár by sa zišiel nejak poprepisovať, teda zachovať podstatu, ale zabaliť to do jednoduchosti a plynulosti, pretože sa mi to zdalo trocha zmätené, ako by režisér nevedel čo vlastne chce. Je to veľmi slabý nadpriemer. 65% ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Nevzal bys mi rozinky v čokoládě? A nezapomeň zabít svědky, brouku." Cesta od solidního byznysmena k loupežníkovi lemována jest naivitou, slušností, zahypotékovaným domem, bankrotem a ukradeným trávníkem. Mě tedy uspokojila skutečnost, že Dick byl vtipný, Jane krásná, převleky zábavné, padouch na pěst a závěrečný fórek o solidnosti Enronu neměl chybu. Prostě jsem se bavil a pokud by všichni kapitáloví zmetci dopadli jako pan McCallister, rozpadla by se burza a zrušily dotace, tak by hned na světě bylo líp. ()

Reklama

ajuska 

všetky recenzie používateľa

Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale nakonec dávám čtyři, protože mi to připadá přeci jenom trochu silnější než pouhý průměr. Velice sympatická komedie s humorem, který je sice velice jednoduchý a prvoplánový, ale dokáže pobavit. Finty mají skvělý spád a na film tohoto druhu i ideální stopáž, herecké výkony mi také seděly a je jen škoda, že tu není trochu více scén, kdy se Dick a Jane pomalu vydávají na cestu zločinu a potenciál nejrůznějších přepadení zůstává poněkud nevyužitý. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Příjemná komedie, v které dokazuje Jim Carrey, že je stále tou velkou komediální osobností jako před lety. Téa Leoni mu zdárně sekunduje, hezky se na ní dívá a jsou příjemným párem, na kterém je dokonale poznat pomalý finanční úpadek. Film je plný vtipný situacích, které pobaví a nepotřebují být trapné nebo nucené. Malá rolička Aleca Baldwina je malá třešnička na vtipném dortu, který vás potěší. Film není na čisté 4*, ale vzhledem k jeho průměrnému hodnocení, lehce přidám, protože jeho kvalita je o stupínek výš než u konkurence, která se většinou nevtipnost snaží vynahradit trapností. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Po tom, čo sa Jim odobral hrať dramatické role, jeho komédie už nedosahovali geniálnych výšin ako v zlatom období 94-97. Fun with Dick and Jane je jednoznačne najlepšia Jimova post-Truman Show komédia. Vtipná je od začiatku až do konca, i keď podobne ako pri Bruce Almighty, stredná (najzábavnejšia) časť je krátka a mohla by byť viac rozpracovaná. Rozpracovaný je však úvod - a to až príliš. Kým sa dostaneme k tomu na čo čakáme, ubehne aj 30 minút. To nemení nič na fakte, že úvod je tiež presýtený gagmi a humorom, akurát ak viete, o čom je film, budete na to čakať a ono sa to akosi dlhšiu dobu nebude dostavovať... Čo sa týka hercov, je to dokonalé. Carrey/Leoni sú úžasná dvojka a zohratý komediálny pár. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (9)

  • Film měl původně režírovat Barry Sonnenfeld a v roli Jane se měla objevit Cameron Diaz, se kterou si Carrey zahrál již v Masce (r. Chuck Russell, 1994). Studio Paramount zaplatilo Sony 100 000 za přerušení natáčení na celý týden, aby mohl Jim Carrey vystupovat na reklamních akcích k jejich snímku Řada nešťastných příhod (r. Brad Silberling, 2004). (imro)
  • 100-milionový remake vynesl během úvodního víkendu (23. – 25. 12. 2005) 21,5 mil. dolarů a celkový výdělek v USA převýšil 110 milionů. (imro)

Súvisiace novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (viac)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (viac)

Reklama

Reklama