Reklama

Reklama

Hitler: Vzostup zla

(TV film)
  • Česko Hitler: Vzestup zla (viac)
Trailer

Tento film z kanadské televizní produkce se snaží o rekonstrukci mládí, studia a vzestupu diktátora Adolfa Hitlera, který vstoupil do dějin tím, že rozpoutal 2. světovou válku a díky jehož plánům "konečného řešení" se mu podařilo zabít miliony židů. Film zachycuje i jeho nejbližší spolupracovníky Rudolfa Hesse, Ernsta Röhma, ale i jeho neteř Geli nebo seznámení s družkou Evou Braunovou. Film se natáčel z velké části v Česku. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (360)

Marius 

všetky recenzie používateľa

Historicky zhruba presná freska o nástupe jedného z najväčších tyranov v dejinách. Skutočnosť že ide o televíznu produkciu si ani nevšimnete Carlyle, vám to totiž nedovolí. Rise of Evil je jeho one man show, ktorú zvláda bravúrne ( nedáme anketu či bol lepší Hitler Trojan alebo Carlyle ? :-) ). Tento film je hlavne memento pre budúce generácie, aby nedopustili aby sa psychopatickí niemandi "s víziou" dostali k absolútnej moci . V tom spočíva jeho význam i miesto v kinematografii. Chvíľu som rozmýšľal o absolútnom hodnotení, avšak toho Hitlerovho súkromia bolo trochu viac než by som od filmu snažiaceho sa zmapovať dejiny očakával, v tomto za fenomenálnou Konferenciou vo Wansee Duguayov Rise of Evil zaostal. 9/10 ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Snaha o priblíženie životnej cesty snáď najnenávidenejšieho človeka na planéte, od bezdomoveckých bohémskych čias vo Viedni až po uchopenie absolútnej moci. Veľa tu toho bolo spomenutého, veľa však nie a niečo bolo rozobrané ako z rýchlika, celkový dojem však nie je vôbec zlý. Ťažká, zlá doba obyčajne produkuje aj zlých a zvrátených ľudí..... smutné... nie, ľudia neboli hlúpi, boli len zúfalí a hladní.... A potom už bolo neskoro. 75/100 ()

Reklama

POMO 

všetky recenzie používateľa

Film sleduje Adolfa Hitlera od bezdomoveckého poležiavania pod mostom, cez prvé rečnícke prejavy v krčme chlapom pri pive, návrh symbolu hakového kríža doma za stolom, až po ambiciózne vyjednávanie s prezidentom Hindenburgom. Môžem len dúfať v dôveryhodnosť faktov vo filme, no robím to ochotne, pretože na televíznu produkciu je výborne nakrútený i zahraný a detailne mi odpovedá na otázku, ako sa taký človek odnikiaľ (nemal ani len nemecké občianstvo!) mohol dostať k takej moci. Hitlera zobrazuje nielen ako psychopata, ktorému srší z očí fanatizmus a nenávisť, ale tiež ako geniálneho manipulátora, ktorý s oveľa menším postavením dokázal zauzliť nitky najvyšším politikom. ()

Ruut 

všetky recenzie používateľa

Tvářil se citlivě, jako žena toužící po souloži. Tak husté komentáře bych v dokumentu nečekal. Prvních 25% dokumentu je nabito zajímavými postřehy. Pak přijde na řadu nudná a monotonní část o Hitlerově vzestupu a proslovech. Ikdyž zrovna tady chápu nadšení "fanoušků" kvuli velkému množství obrazových materiálů. No a poslední část se bohužel mění jen v obyčejný rychlokurz o průběhu druhé světové války, nepřinášející nic co bych už mnohokrát neviděl jinde. Celkově nepovažuju dokument za nijak ohromující a od režiséra poměrně kvalitních hraných filmů jsem čekal mnohem víc. Škoda, že se Vzestup zla nedrží celý na výši úvodní části. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Hitler údajne vlastnil slepačí mozoček s hodnotou 140 IQ (+-). Dejiny už veľa krát potvrdili, že ľudia s vysokým IQ majú tendenciu chovať sa prinajlepšom ako psychicky narušený. Her Führer Adolf je toho jasným príkladom, i keď musím pripustiť, že pri ňom sa to psychické narušenie vyštveralo do neúnosných medzí. Ak by "The Rise of Evil" pripadol medzi o á-čkovú produkciu, pravdepodobne by bolo moje hodnotenie o nejaký ten kus nižšie. Keď však beriem v úvahu aké mená sa podarilo "naverbovať" kanadským filmárom..a navyše spracovať tak obtiažne téma.. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (21)

  • Hindenburg skutečně nazýval Hitlera „kaprálem z Čech“. Pravděpodobně šlo o omyl. Adolf přišel na svět v hospodě v hornorakouské obci Braunau am Inn. Název „Braunau“ ale v němčině nese i jiné město – Broumov ve východních Čechách, které Hindenburg znal. (Nick321)
  • Vo svojej knihe „Mein Kampf“ opisuje svoju matku ako jednu z najúžasnejších postáv sveta, s ktorými sa stretol. Deň jej smrti nechal vyhlásiť po nástupe k moci ako Deň matiek. (vander19)
  • Producent filmu bol odvolaný potom, čo prirovnal vojnu prezidenta Busha proti terorizmu s udalosťami, ktoré viedli k vzostupu Hitlera a nacizmu. (martincba)

Reklama

Reklama