Reklama

Reklama

Hitler: Vzostup zla

(TV film)
  • Česko Hitler: Vzestup zla (viac)
Trailer

Tento film z kanadské televizní produkce se snaží o rekonstrukci mládí, studia a vzestupu diktátora Adolfa Hitlera, který vstoupil do dějin tím, že rozpoutal 2. světovou válku a díky jehož plánům "konečného řešení" se mu podařilo zabít miliony židů. Film zachycuje i jeho nejbližší spolupracovníky Rudolfa Hesse, Ernsta Röhma, ale i jeho neteř Geli nebo seznámení s družkou Evou Braunovou. Film se natáčel z velké části v Česku. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (360)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

S kanadskou produkciou nemám dobré skúsenosti, takže som ku tomuto filmu pristupoval opatrne. Musím však konštatovať, že sa jedná o celkom pozerateľnú vec. Historický snímok, ktorý mapuje vzostup Adolfa Hitlera na politické výslnie. Hrozné činy, ktoré potom z toho vyplynuli už nerieši. Robert Carlyle sa v titulnej úlohe nestratil. Miestami bol hodne presvedčivý. *** ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„To najhoršie, čo môžeme robiť, je nerobiť nič.“ V prvom rade sa musíte zmieriť s tým, že niekto ako Adolf Hitler má film. Dokument samozrejme beriem, to je dôležité, pretože nesmieme zabúdať na šialených netvorov. Potiaľto všetko OK. Lenže niekto múdry zrazu dostal nápad urobiť z Hitlera hrdinu hraného filmu. A s tým mám etický problém. Že to má 177 minút, to je jedna vec. To, že Robert Carlyle (inak expert na pošukov - Trainspotting, Pláž) ide prekvapivo na pol plynu a jeho stvárnenie Adolfa Hitlera je miestami až matné, to je druhá vec. Petrovia Stormare a O ´Toole, plus Liev Schreiber, sú oveľa lepší a zaujímavejší. Hoci film v druhej polovičke konečne aspoň trocha chytí tempo, na mňa vôbec nefungoval a vlastne som bol dosť znechutený. Obsadiť Hitlera do titulnej úlohy a hodiť milióny zavraždených civilov na to, že sa mu ako malému vysmiali za primitívne obrazy, sa mi zdá ozaj troška zľahčujúce a povrchné. Alebo mi niečo ušlo? 50 % ()

Reklama

teutates 

všetky recenzie používateľa

Mnohými nenávidený, mnohými "milovaný" Adolf Hitler a jeho zrodenie je zachytené práve v tomto snímku... Prvé kroky mladého umelca, štúdia, vojenská kariera... proste počiatok. Adolf Hitler ako skvelý rečník, manipulátor, psychopat, revolucionár... človek mnohých tvári, ktorý ukázal čo dokáže spôsobiť "vojna"... Hitler je síce dobrý hlavný hrdina do každého filmu, avšak toto prevedenie mi nestačilo. Premárnený potenciál... 6/10 ()

Hellboy 

všetky recenzie používateľa

Robertu Carlylovi jsem Hitlera ani okamžik nevěřil, protože se mu prostě přes veškerou snahu maskérů či stylistů nepodobá ani malinko. Ale to nevadí, stejně jako nevadí poněkud zjednodušující pohled na Hitlerovu "kariéru". Před těmi cca 5 lety, kdy jsem snímek viděl poprvé, mě totiž seznámil s obdobím, o kterém jsem téměř nic nevěděl. Nejedná se o výukový film ani dokument, takže přivřu oči i nad jistou uměleckou licencí, která z Hitlera v tomto filmu činí ještě většího ubožáka, než kterým asi skutečně byl. Jinak filmařské kvality jsou nezpochybnitelné, hlavně když si člověk uvědomí, že se jedná o televizní film. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Dosť dobre na TV produkciu. Führera už stvárnilo množstvo hercov a aj keď Bruno Ganz (Pád Tretej ríše) bol asi najlepší, aj Robert Carlyle sa v tejto nacistickej roli našiel. O druhej svetovej je to natočeného požehnane, ale Vzostup zla je výnimočný práve tým, že umožňuje stáť u zrodu Hitlerovho nacistického Nemecka. Celkom verne sa to drží faktov a je skutočne obdivuhodne, ako sa vynikajúci rečník Hitler, dostal od krčiem až do samotného čela ríše. 1. diel - 85% Druhý diel mi príde trochu slabší, zatiaľ čo v prvom sledujeme Hitlera ako buduje svoju stranu, v tej druhej vidíme viac s jeho života čo ma osobne moc nezaujalo, ale ako náhle vidíme ako naloží s Ernstom Röhmmom alebo príhovor v Mníchovskom divadle budí pozornosť. Zriedkavý film v tomto žánri, ale o to viac cenný. 2. diel 80% ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (21)

  • Adolf Hitler bol vegetarián a zďaleka sa vyhýbal alkoholu. Aj to bol jeden z následkov tyranií, ktoré na ňom prejavoval otec počas jeho detstva, keď si pod vplyvom alkoholu vybíjal zlosť práve na malom Adolfovi. (vander19)
  • Hitler počas prvej svetovej vojny prišiel na 2 mesiace o zrak po zásahu yperitom. Bál sa, že sa viac nebude môcť venovať svojmu koníčku, maľovaniu. (vander19)

Reklama

Reklama