Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník William Ludlow (Anthony Hopkins) opustil armádu Spojených štátov, pretože nesúhlasil s genocídou indiánskych kmeňov, a so svojimi tromi synmi Alfredom (Aidan Quinn), Samuelom (Henry Thomas) a Tristanom (Brad Pitt) sa usadil na farme v Montane. Keď si v roku 1913 Samuel priviedol na usadlosť krásnu snúbenicu Susannah (Julia Ormond), nikto netušil, akým významným spôsobom ovplyvní život rodiny. Zatiaľ však v Európe vypukla vojna a všetci bratia sa proti vôli otca dobrovoľne prihlásia do armády. Krvavé jatky vojnového besnenia si zakrátko vyberú krutú daň - Alfred je ťažko ranený a Samuel umiera... Tristan pomstí smrť svojho brata a po skončení vojny odchádza na more. Keď sa po čase vracia do Montany, netuší, že ho čaká vášnivý milostný vzťah s osamelou Susannah, že sa jeho brat Alfred stane kongresmanom a že on sám bude kvôli záchrane rodinnej farmy musieť pašovať alkohol a bojovať s bezohľadnou zákernou konkurenciou... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (444)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Krásna rodinná dráma s veľkým nádychom romantiky, ale aj bolesti. Knihu som nečítal, no ak čo len z polovice je taká dobrá ako film, o čom nepochybujem, potom je to majstrovské dielo. Na plátne ho zdobí Brad Pitt, ktorý tu hrá ako o život a nechápem, prečo nebol aspoň nominovaný na oscara. Podľa mňa jedna z jeho životných rolí. O čo viac je však poznať jeho excelenciu Anthonyho Hopkinsa, ktorý ho dokonca prehráva. Jeho scéna po porážke, keď sa stretáva s Bradom Pittom, je podľa mňa jedna z najdojímavejších filmových scén vôbec, ak nie úplne najdojímavejšia. Juliu Ormond by som asi vymenil, nikdy sa mi nezdala nejako výnimočne atraktívna. Ale nekazí to dojem z nádherného zážitku. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Perfektné herecké obsadenie, príroda a geniálna hudba James Hornera, ale ten príbeh bol na môj vkus už moc rozťahaný. Inak je to perfektný film, ktorý ma tradičnú Zwickovu skvelú atmosféru a po príbehovej stránke možno niektorých aj zahreje pri srdci. Oblúbené soundtracky: Twilight and Mist, To the Boys, Farewell, Wild Horses, / Afred, Tristan, The Colonol, The Legend /. 85% - 4* ()

Reklama

malylada 

všetky recenzie používateľa

Až neskutečně epicky se podařilo přenést na plátno romantický příběh, plný silných okamžiků. Herecké výkony se nedají popsat slovy a Brad Pitt s Anthony Hopkinsem opravdu září. Zwick se vymazlil s každou scénou, kdy dokáže pohnout emocemi nespočet krát a navíc děj chytře zasadit do historických reáliích. Celé to umocňuje fantastická hudba, která svoji intenzitou posunuje tyto momenty o několik pater výše. Možná na závěr přichází klišé, uspěchanost, ale rozhodně to nekazí celkový dojem, ba naopak. Film je opravdovouu Legendou o vášni.......9/10 ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Príjemnú rodinnú ságu nakrútil ešte pred Posledným samurajom a Krvavým diamantom režisér Edward Zwick. A že je na čo sa pozerať sa presvedčíte aj sami. Hlavne po skvelom začiatku. Celkom vydarený romantický film určený hlavne pre dievčenské (ženské) publikum. Brad Pitt hrá veľmi dobre a dobre mu sekundujú Anthony Hopkins, Julia Ormond a Aidan Quinn. Bohužiaľ ale film plynie dosť pomaly a ku koncu sa toho vo filme deje toľko, že by to vystačilo na miniseriál. ()

Lima 

všetky recenzie používateľa

Nádherná kamera, výborný Hopkins, charismatický Pitt a nepříliš objevný příběh. Plus klišoidní závěr ve stylu "na poslední chvíli". Je to pěkná podívaná, ale bez nějaké přidané hodnoty a nemám důvod si ji pustit znova. Pittovy fanynky jsou ale určitě jiného názoru, protože jemu to dlouhé háro a plnovous fakt sedne. ()

Galéria (87)

Zaujímavosti (25)

  • Calgary bylo vybráno pro filmování hlavně kvůli suchému podnebí. Jakmile se začalo filmovat, tak štáb zažíval rekordní srážky. (PußyMagnet)
  • Přesun filmování z Montany do Kanady ušetřil produkci celkem 2 miliony amerických dolarů. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama