Reklama

Reklama

Prvé znamenie: Prichádza Satan!

  • Česko První znamení: Přichází satan! (viac)
Trailer 12

Obsahy(1)

Keď mladú Američanku pošlú do Ríma, aby slúžila Cirkvi, stretne sa s temnotou, ktorá ju prinúti spochybniť vlastnú vieru, a odhalí desivé sprisahanie, ktoré, ako dúfa, prinesie zrod vteleného zla. (Cinemart SK)

Videá (7)

Trailer 12

Recenzie (103)

Motinski 

všetky recenzie používateľa

Tie 3* tomu dám ale je to s odretými ušami. Niečím zvláštnym si ma ale film získal hneď od začiatku. Možno pomohlo že som si pozrel v rovnaký deň aj pôvodne dielo, celkovo si totiž myslím že ho treba vidieť ak chcete tento prequel doceniť. Možno som len po traileroch čakal väčší prúser, neviem. NTF hraje parádne, (to som nečakal vôbec) film si dáva na čas, vyslovene desivo nepôsobí skoro vôbec ale uznávam že sa tu dbá na atmosféru. Priame odkazy a záverečné prepojenie tiež potešilo ale poďme k negatívam. Cením že napriek jasne daným mantinelom kvôli existencii pokračovania skúša scenár prekvapiť, no najdôležitejší zvrat bol tak priehľadný až som sa chytal za hlavu. Ešte k tomu sa nás veľmi nešikovne snažia zavádzať, no proste katastrofa. Ja osobne som to prekukol hneď a iba sa ďalej utvrdzoval. Vizuál tiež trochu sklamal (až moc krát som si spomenul na druhú Mníšku) čo je škoda, zasadenie v 70. rokoch môže byť silný bonus, nestalo sa. No a úplný záver v podobe Hollywoodskeho priživovania sa na známej značke ani nejdem komentovať. Dúfam že nedostaneme množstvo nezmyselných spin-ofov. Ak máte radi Donnerovu klasiku, nečakajte zázraky. Toto je citeľne slabšie. Nahnevaný ale asi tiež nebudete. ()

DJ Rocco iNc odpad!

všetky recenzie používateľa

WTF? Čo to do pekla bolo za príšernú sračku? Ešte som z kina nešiel domov tak vytočený a toto je prvýkrát, kedy som z kina odišiel pred koncom filmu. A nebol som jediný. Veď táto psycho stupidita nemala s Omenom nič spoločné. Žiadna atmosféra, žiadny dej, príšerné herecké výkony, scenár, hudba a skoro žiadne ľakačky, iba nejaký drbnutý psycho príbeh o pripečenej mníške, ktorú pretiahol šakal? Jesus Christ aj všetci svätí. Nestačil som sa diviť, koľko ľudí odchádzalo znechutených z kina predčasne. Divákov totálne oklamali. A ako to skončilo ma už vôbec , ale vôbec nezaujímalo a ani ma nezaujíma. Pretože takýto nechutný a primitívny psycho brak už nechcem v živote vidieť. Za mňa strata peňazí a aj času, ktoré mi už nikto nevráti. Verzia od Johna Moora je jednoznačne lepšia a to ju veľa ľudí zatracovalo. ()

Reklama

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Zbytečně natahovaná režisérská exhibice, která má díky svému nesourodému zpracování velmi pramalou šanci zaujmout jak nové, tak i zejména to staré diváctvo odkojené na snímku z roku 1976. Ve finále zde tedy dostaneme zoufale prozívanou a rozmělněnou podívanou, u níž stojí za zmínku jen hrstka atmosféricky vystavěných scén. A to je vzhledem k neuvěřitelně olbřímí stopáži, a především onomu legendárnímu filmovému odkazu vážně hodně málo. Škoda. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Ľudia, čo tu jebú plné počty, majú asi spomienkový optimizmus na pôvodné filmy, nevidím to inak. Hentoto je od začiatku predvídateľné vo všetkých smeroch a hlasoch. Príbeh o vyvolenej, jumpescary, záver, to všetko odhadnete po prvých dvadsiatich minútach a potom si už len odškrtávate svoje proroctvá. A nerozumiem, prečo šakal a nie kozel. A do toho všetkého to bolo neskutočne dlhé. Prvá polka až veľmi tlačí na lore a vybudovanie atmosféry a druhá polka kedy sa to môže rozbaliť, ide na prvú signálnu a je to len hnusné a "desivé" nie však v tom dobrom, hororovom slova zmysle. Len je to proste nechutné. A ešte je tam aj cirkev, ktorej jebe už kvalitne. Nenadchlo ma to tak, aby som zabrúsil k originálom. Lepšie 2 z 5 (Kino Dukla Svidník) ()

Krouťák 

všetky recenzie používateľa

Film, ve kterém by zřejmě Sydney byla mnohem raději. Její Neposkvrněná totiž v hodně podobném námětu neobstála. Ano, mohlo to být sice i horší (viďte pane Green), ale za měsíc zkrátka prostě nebudete vědět, kde se tam ten antikrist vlastně vzal a proč. Tenhle satánek ale hraje jinou notu. Přiznám se, že film z roku 1976, jemuž tento děj předchází, mě teprve čeká - navnaděn jsem ale náležitě. Arkasha Stevenson evidentně umí pracovat s napětím, nemluvě o zvuku (použití nevinného dětského skotačení v přímo kontrastních scénách jdoucích hned po sobě na mě hodně fungovalo). Obsazení vedlejších rolí se vážně povedlo a je opravdu škoda, že se jedná víceméně jen o epizodní role (Ineson & Dance). Za mě povedená, v kino sedačce příjemně nepříjemná záležitost a vůbec by mi nevadilo další filmové rozšíření tohohle příběhu - 70%. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (26)

  • David S. Goyer o snahe film sprístupniť aj mladším divákom, ktorá narážala na tvrdý odpor: "Film sa svojou povahou zaoberá hrôzou týkajúcou sa ženského tela a myslím si, že v tom existuje dvojaký meter. To sa ukázalo pri vyjednávaní s ratingovou komisiou. Existuje viac zhovievavosti, keď sa hororovo ukazuje mužské telo než je to u ženského."  (Arsenal83)

Reklama

Reklama