Reklama

Reklama

Ježko v hmle

  • Česko Ježek v mlze (viac)
Mysteriózny / Animovaný / Krátkometrážny / Dráma / Horor
Sovietsky zväz, 1975, 10 min

Obsahy(1)

Príbeh malého ježka, ktorý ide ako každý večer starou známou cestou navštíviť priateľa medveďa, nesie mu malinový džem a teší sa, ako budú spolu počítať hviezdy, popíjať čaj. Nebolo by na tom nič zvláštne, keby sa cestou nestratil v hmle a všetko nebolo zrazu inak... (oficiálny text distribútora)

Recenzie (79)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Neuveriteľne komplexný a atmosférický film. Po dopozeraní som nebol schopný slova. Starostlivo budovaná atmosféra a myšlienková rôznorodosť obaľujú jednoduchý príbeh - ježko cestuje za medveďom aby mohli spolu počítať hviezdy. Nie nadarmo sa o Norštejnovi hovorí ako o básnikovi. Táto animovaná báseň je dôkazom toho, že obraz môže mať rovnakú silu ako slovo. Naozaj odporúčam. ()

Ephemeris 

všetky recenzie používateľa

Stiesňujúca ruská rozprávočka, ktorá dokonale pripraví ruské detičky na strastiplný (hoci našťastie dosť krátky) ruský život. Chýba už len vodka. Edit: "Pamätám si, keď som to videl ako 4-ročný. Nič neprekoná sledovanie ruského existenciálneho filmu, keď ťa potom mama vezme do škôlky v skoré ráno, keď je vonku stále tma a -30°C" (citát komentára z youtube). ()

Reklama

d-fens 

všetky recenzie používateľa

kvalitná japonská animácia vsádza na silné príbehy a predcíznosť..... naopak, Rusi dávajú do svojich filmov neopakovateľnú atmosféru, a krásou vlastnej "neotesanej zemitosti" tvoria na plátne doslova mystické divy .... videl som to vo filmoch Petrova, Atamanova, a samozrejme Norštejna (a hrané ruské filmy ani nespomínam).... čo sa však tohto filmu týka, deťom ho radšej nepúšťajte - je to vlastne mysteryhoror :) ()

Koryntos 

všetky recenzie používateľa

Pohádka??? Bojim, bojim, já chci maminku. U scény s vylekaným medvědem, se o mě pokoušel infarkt. Vidět tohle jako dítě, začnu se počůrávat a tak měsíc bych musela spát s rozsvícenou lampičkou. Díky bohu, ja nepaněmaju pa rusky, takže nemám nejmenší anung o čem pan vypravěč povídal, jinak bych vočadla dneska opravdu nezamhouřila. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (1)

  • V Kyjevě stojí socha ježka právě z tohoto filmu. (Puppy)

Reklama

Reklama