Reklama

Reklama

The Angry Black Girl and Her Monster

Trailer

Vicaria (Laya DeLeon Hayes) je sedemnásťročná tínedžerka, ktorej svet je plný násilia, policajnej brutality a drogovej kriminality. Po tom, čo v dôsledku násilia stratila matku a neskôr aj brata, Vicaria prisahá, že zastaví násilie a vráti jej rodinu späť k životu. Úspešne vzkriesi svojho brata, no čoskoro sa ukáže, že priviedla späť monštrum, ktoré túži len po pomste. (Arsenal83)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Frankensteinovská adaptácia v ghetto štýle, kde je dovolené hovoriť nigga, hlavne v tom gangsterskom prostredí. Vicaria ako hlavná postava je brejlatá sympaťáčka, ktorá vo voľnom čase rada pitvá mŕtve telo svojho brata, z čoho sa chudák až prebudí. A to je tak to najdesivejšie, čo film ponúka, zvyšok hororovosti sa obmedzuje na diery v stene a iné stavebné nedostatky, ktoré majú privodiť napätie. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (3)

  • Film sa natáčal v júni a júli 2022 v Charlotte (Severná Karolína, USA). (Arsenal83)
  • Režisér Bomani J. Story povedal, že nápad na tento film dostal už v roku 2008. Počas obdobia 15 rokov zažil mnoho komplikácii, pre ktoré sa mu film nepodarilo vydať, vrátane odmietania financovania, pre ktoré ležal film v šuflíku dekádu. Až počas pandémie koronavírusu scenár zaujal hororovú mediálnu spoločnosť Crypt TV, ktorá podporila vznik filmu. (Arsenal83)
  • Film je adaptáciou Frankensteina Mary Shelleyovej. Režisér Story si pri získavaní námetu na tento film zaspomínal na svoje sledovanie filmov o príšerách so svojou staršou sestrou, čo viedlo k jeho snu o adaptácii Frankensteina: „Len zriedka, ak vôbec, sme v tých príbehoch videli riešiť problémy, ktoré boli pre nás dôležité a ktoré by riešili ľudia, ktorí vyzerali ako my. Mojím snom bolo priniesť adaptáciu Frankensteina na film cez čiernu šošovku s hlavnou postavou tak inteligentnou ako moja sestra.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama