Reklama

Reklama

Late Night with the Devil

  • Kanada Late Night with the Devil (viac)
Trailer 2

Na Halloween v roku 1977 sa moderátor nočnej televíznej show Jack Delroy (David Dastmalchian) snaží zachrániť klesajúcu sledovanosť zúfalým kúskom: dostať do priameho prenosu tínedžerku posadnutou diablom. Veci sa však nevyvinú tak, ako si predstavoval. (Arsenal83)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (47)

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Late Night with the Devil je filmem od kterýho jsem měl velký očekávání a hodně jsem se na něj těšil. Jsem rád, že moje očekávání nezklamal. Nemůžu si pomoct ale tohle si mě prostě dokonale podmanilo a sedlo mi to na 100%. Má to celkem originální koncept. Divák v podstatě nesleduje klasickej film ale záznam epizody jednoho dílu Talk show. A jelikož jde o Talk show ze 70tek má to i ten správnej retro look a k té době naprosto dokonalý a (dle mě) hodící triky a efekty. Kdo by ale čekal nějakou hororovou jízdu ten bude nejspíš zklamán. Tahle Talk show se totiž rozjíždí pěkně pozvolna(ale i přesto nenudí). To pravý hororový peklo přichází až v závěrečných minutách. Chápu, že film potažmo tahle forma nemusí sednout každýmu. Já jsem ale spokojen maximálně. 5hvězd ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Nejde o žádný převratný horor, který by šokoval násilím či byl děsivý, ale body si získává za svůj originální koncept ( a pak že to nejde!) a za svou odlišnost- rozhodně film, který se nedá s ničím jiným srovnat. Film si diváka dokáže získat už od začátku uměle vykonstruované Talk Show, která je zkrátka zábavná a jakmile to dostane hororový Kick, tak je to taky fajn. Líbilo se mi věrné 70tkové Retro, herecké výkony všech zúčastněných ( Dastmalchian snad poprvé září) a slušná atmosféra. V závěru je to překvapivě i slušně brutální a dojde na jeden zajímavý Twist. Takže ikdyž nejde o žánrovku, která by měla atakovat přední příčky hororové topky, tak jde rozhodně o film, který by se měl podpořit za to, že je fresh a jiný. Paranormální jevy trochu jinak. 75% ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Prvá hodina je skvelá. Perfektne vypointovaná, napísaná aj zahraná. Chápal som motiváciám a oceňoval formu s akou Cairnesovci pristupovali k látke. Má to skvelý vizuál a Dastmalchian je výborný ťahúň na takúto artovú jednohubku. Problém s filmom mám ten, že tú perfektnú gradáciu nenaplní. Koniec je nudnou, prostoduchou blbinou s akože zaujímavým vyústením, ale pravdou je, že ma to sklamalo. Neviem nič o pozadí udalostí mimo náznaky, ktoré sa žiadali byť viac rozvité, skutočný priestor na strach tam nie je takmer žiadny a aj tá pointa pôsobí ako vycucaná z prstu. Veľká škoda. Nápad za tým je výborný a mohol to byť jeden z tých novodobých medzníkov. Takto je to skôr neškodný priemer, ktorý by som do kolonky horor, naozaj nezaraďoval. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Po tých skvelých ohlasoch zo zahraničia nakoniec pomerne sklamanie. Late Night with the Devil je síce dobrým filmom, no nie veľmi vďačným hororom. Režisérske duo Cairnesových dokáže priam dokonale vystihnúť atmosféru televíznych late night interviews zo sedemdesiatich rokov a držať sa konceptu po celú stopáž, takže Late Night with the Devil pôsobí čo sa týka námetu dostatočne zaujímavo a originálne, navyše s perfektným Davidom Dastmalchianom v hlavnej úlohe. Avšak čo sa týka hororovej časti, čakal som niečo odvážnejšie, atmosférickejšie, nápaditejšie, akékoľvek. Late Night with the Devil má však za hodinu a pol dohromady dve hororovejšie scény a ani tie nijako nešokujú, práve naopak sú podané pomerne obyčajne. Vo výsledku tak nie zle koncepčne pojatý film, ale pomerne slabý horor. Ako taká neškodná, osviežujúca, nízkorozpočtová žánrovka síce v spleti tých podpriemerných, generických hororových kúskov, ktoré v dnešnej dobe smerujú do kín poteší, ale čakať tu na poli žánru čokoľvek zásadné by bolo chybou. CELKOVO: 6/10 ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Líbil se mi už začátek, který na dobovém pozadí nastiňoval život hlavního hrdiny se všemi vzestupy i pády a hned v úvodu zaujme i poctivý retro vizuál. Kdyby mi někdo nakecal, že to bylo skutečně natočené v roce 1977, nejspíš bych mu to sežral. Originální je i samotný koncept. Jasně, těch ztracených pásků už se našlo mraky, ale vždycky to skončilo jako prachobyčejný FF výplach za pár šupů. Tady je to poctivá filmařina, která nepromítá jen samotnou show, ale dá nahlédnout i do zákulisí. První polovina je trošku slabší, pokud nepočítám již zmíněný začátek, ale s nástupem třetího hosta atmosféra postupně houstne a líbilo se mi i samotné vyvrcholení, byť bylo relativně očekávané. Na své si přijdou i milovníci nějaké té chuťovky, takže ani tady jsem neměl problém. A totéž platí o hercích, přičemž Dastmalchian byl trefou do černého. Příjemné překvapení, které ale bohužel nejspíš zapadne. 75% ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (10)

  • Film využíva praktické špeciálne efekty, vrátane bábkového divadla, spolu s digitálnymi vizuálnymi efektmi. Využil však aj umelú inteligenciu, hoci režiséri neskôr uviedli, že umelou inteligenciou boli vygenerované iba „tri scénky“. (Arsenal83)
  • Bratia Colin Cairnes a Cameron Cairnes ponúkli rolu Jacka Delroya Davidovi Dastmalchianovi po tom, čo prečítali článok, ktorý Dastmalchian napísal pre časopis Fangoria o regionálnych televíznych hororových moderátoroch. Dastmalchian úlohu prijal potom, čo mu bola zaslaná prezentácia vytvorená tak, aby pripomínala TV sprievodcu zo 70. rokov, spolu so scenárom filmu. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (viac)

Reklama

Reklama