Reklama

Reklama

Malum

  • USA Malum
Trailer

Obsahy(1)

Policejní nováček dobrovolně nastoupí na poslední směnu na nově zrušené policejní stanici, aby se pokusil odhalit záhadnou souvislost mezi smrtí svého otce a krutým kultem. (JasonCZ)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (60)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Ako fanúšik pôvodnej verzie ani nemôžem hodnotiť ináč, zatiaľ čo Last Shift bola prekvapivá pecka s nízkym rozpočtom, Malum je očakávaná pecka, ktorá je finančne niekde inde. Obsahovo síce veľmi podobné (na chuderku policajtku sa na opustenej stanici valí jeden "šok" za druhým), Malum však ide trochu viac do hĺbky, omnoho detailnejšie nás zoznamuje s pozadím celého príbehu, plus pribudne viac krvi a gore, dokonca nabehne aj jeden pekný démonik, za ktorého by sa nemusel hanbiť ani najnovší diel Hellraisera. Samozrejme, rozlíšiť fikciu od reality je trochu problém, ale tým "trpela" aj pôvodná verzia, a ťažko jej to vytýkať, pokiaľ je to jeden z účelov hororu, pretože režisér mal iba jeden cieľ - priviesť diváka do úplného šialenstva a psychologického pekla. Intenzívna hororová jazda od začiatku do konca, navyše tento démonický ľakačkový štýl režiséra je presne podľa môjho gusta. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Remake "Last Shift" má svoje negatíva, ale aj zásadné plusy. Tunajšie hodnotenie je jedno z naj-NE-objektívnejších za posledné mesiace, ak nie roky. Lacným, podpriemerným kokotinám od produkcií, ktorým sa mali dávno dvere pozatvárať, lebo doslova a do písmena podradnými pičovinami kurvia tento žáner, sa tu strúha jedna štvorka za druhou, a keď konečne spatrí svetlo sveta niečo, čo stálo o 10€ viac, pričom je po atmosférickej stránke a gore efektami aspoň čiastočne uspokojivou záležitosťou, tak sa to tu zjebe na úroveň podpriemeru. Áno, dalo by sa tomu vytknúť kadečo, no keby tu začnem rozpisovať jednu sračku za druhou, ktorá od podaktorých dostalo tri hviezdy a viac, pričom nie len príbehovo, no najmä z pohľadu hororových prvkov bola smelo zaraditeľná do kategórie "pičovina roka", tak "Malum" musí získať Oscara. Ono je to skôr na silné tri, no vzhľadom na tú neobjektívnosť, mile rád prihodím. ()

Reklama

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Vôbec som nepochopil načo režisér komorne ladeného, ale atmosférického hororu Last Shift mal potrebu sa vrátiť späť a stvoriť krvavejšiu, intenzívnejšiu, ale príbehovo stále rovnakú vecičku, ktorá by ma určite zaujala, keby bola na tomto poli prvá, ale nebola a tak to kúzlo sa vytrácalo každou ďalšou minutou a na konci som už išiel len zo zotrvačnosti. Anthony DiBlasi asi nebol spokojný s rozsahom škôd, ktoré napáchal v origináli a aj to chápem, lebo tých názorov bolo mnoho a tak natočil oveľa údernejšiu, energetickejšiu aj efektnejšiu psycho, ale ktorá u mna nebola celkom to, čo som očakával, Takýchto filmov sa toči veľa, skoro žiadna atmosféra a ani nejaký zaujímavý twistík, len sama mäsiarčina, hystéria a krvavosť. Je vidieť, že na tento počin si režisér zohnal oveľa väčšiu finančnú injekciu a mohol sa riadne vyriadiť. V jednom momente to vyzeralo, ako keby sa mlada policajtka zmenila na Aliciu a začala strieľať na všetko i na to neživé, aby v ďalšom momente sa zjavil démon podobný Cenobitom a ten započal iný smer filmu. Niekomu tato psycho fantazmagória sadne viac, ale ja zostavám pri originále, tento je u mna len za silne 3*. ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Začátek mě neskutečně navnadil ale ... OK Anthony DiBlasi si natočil repete Last Shift(2014) jen s větším rozpočtem. Že by mě to o to víc bavilo to se říct nedá. Je to sice o level výš ale popravdě jsem čekal, že když už Anthony DiBlasi točí v podstatě stejnou věc podruhé, že to bude větší hororovej nářez. U mě tak od Anthonyho DiBlasiho pořád vede film Cassadaga(2011), kterej jsem před 8 lety ohodnotil 4hvězdami. Popravdě si ho už ale vůbec nepamatuju a dnes už bych třeba hodnotil jinak. Dle mýho komentáře jde o jakej si mix slasheru/duchařiny/detektiky tak kdyby někdo neviděl a chtěl zkusit. ()

Psychor 

všetky recenzie používateľa

Na projekci hororu Malum jsem přicházel se značnou mírou skepse, jelikož se mělo jednat o reimaginaci DiBlasiho vlastního snímku Last Shift z roku 2014. Jakožto zdejší hororový expert nemám nic proti tomu, když režisér použije to nejlepší z původní verze a přistoupí k příběhu z nového či svěžího hlediska, avšak zároveň si musím položit otázku, zdali se DiBlasi nepustil do předem prohraného boje. Opravdu se jeden z nejlepších hororů roku 2014 mohl dočkat nějaké vynalézavé reinterpretace? Síla originálu spočívá v komorním pojetí a důrazu na hutnou, tísnivou a velice klaustrofobní atmosféru, kterou se DiBlasi v Malum po hříchu rozhodl rozmělnit sázkou na těkavou vizualitu, agresivní ruchy a nefunkční lekačky. Navíc zde až příliš rozpitvává příběhové pozadí postav, v důsledku čehož se z vyprávění vytrácí aspekt přímočarosti a dějová rovina tak místy připomíná dezorientované bloumání v kruhu. Moje prvotní pochyby ohledně smysluplnosti daného projektu se tedy nakonec ukázaly jako zcela oprávněné, a tudíž této veskrze zbytečné předělávce uděluji pouze dvě silnější hvězdy. ()

Zaujímavosti (1)

  • Hlavné natáčanie sa odohrávala na mieste v opustenej väznici v centre Louisville, Kentucky, od augusta do septembra 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama