Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Carla (Leonie Benesch) je učitelka matematiky a sportu a je nováčkem nejen na své škole, ale i v práci obecně. Sotva nastoupí, zjistí, že dochází ke krádežím. Mohla by se s tímto stavem věcí smířit, ale přesně to nechce udělat. Hnána svým stále ještě nezlomeným idealismem se pouští do vyšetřování a setkává se s nepochopením zejména kolegů, rodičů a žáků. Navíc je hlavní podezřelou matka jejího žáka Oskara (Leo Stettnisch). Carla si pak začíná uvědomovat, že její ideály se jen stěží dají skloubit s realitou. (mac000)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (9)

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Film, pri sledovaní ktorého vám bude kypieť žlč, adrenalín zvýši počet tepov za minútu na 220 a zrejme sa vám bude i nôž vo vrecku otvárať! ()

Dadel 

všetky recenzie používateľa

Výborné drama o tom, jak vyeskaluje jeden nepříjemný případ na škole a jak to nejvíc odnese mladá učitelka, která přitom nic špatného neudělala. Realistický film, něco takového se může stát i na vaší škole. Film bohužel není uspokojivě zakončen, prostě skončí v jednom okamžiku a jak to celé dopadlo, se už nedozvíme. Nominaci na Oscara mu přeju, ale ze stejného žánru tam byly lepší filmy s lepším koncem (Blažiny lekce). ()

Reklama

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Das Lehrerzimmer. V dnešnej dobe stále aktuálna téma. Ten kto je vinný je vlastne nevinný a naopak alebo film o tom, ako sa pravda nedá dokázať, aj keď dôkazy by boli, ale veľkou prekážkou sú zákony o ochrane údajov a súkromia a podobne. A niekedy už niet cesty späť. Môžeme si len položiť otázku, ako by sme konali my na mieste tejto učiteľky. „Was im Lehrerzimmer passiert, bleibt im Lehrerzimmer.“ [Festival des deutschen Films Ludwigshafen am Rhein, Open Air, 07.09.2023]. ()

Tosi 

všetky recenzie používateľa

Výborný psychologický drama o krádeži na školní půdě, i když o tu krádež nakonec vůbec nejde. Je to spíš o překrucování pravdy, takže vás film akorát nasere. ()

carebear 

všetky recenzie používateľa

Typický príklad dnešnej liberálnej výchovy detí na pozadí krádeže na školskej pôde. Absolútne nezávidím súčasným učiteľom, takých zasranov by za naších čias vyhádzali von oknom a ešte by ich vo vzduchu do rici nakopali, na čele s celým osadenstvom školského časopisu. Nebyť pre mňa neuspokojivého záveru bolo by to za plný počet. ()

Galéria (16)

Súvisiace novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (viac)

Reklama

Reklama