Reklama

Reklama

Delá z Navarone

  • Česko Děla z Navarone (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Kultový vojnový film s Gregory Peckom, Anthony Quinnom a Davidom Nivenom. Sú to muži na pohľadanie. Sú to muži činu. Ako členovia spojeneckého diverzného komanda sú spolu s ostatnými vyslaní na nebezpečnú misiu, ktorá má za cieľ zničenie veľkých poľných diel nemeckej armády. Tie sú sústredené na ostrove Navarone a sú pripravené ohrozovať životy 2000 britských vojakov uväznených v obkľúčení nacistických vojsk.... Film vo svojom čase zaznamenal fenomenálny úspech, ktorý okrem iného znamenal aj sedem Oscarových nominácii... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (115)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Teda musím povedať, že na ten rok výroby to ma fakt slušné efekty, ktoré vyzerajú aj dodnes dosť dobre. Guns of Navarone mi pripomínajú jednu s mojich obľúbených hier Commados II, kde som mal za úlohu zničiť práve Delá z Navarone. Film som inak zožral aj s navijakom, príbeh ma tempo, herci sú brilantne obsadený, dialógy prekvapivo chytré, nájdu sa aj zvraty a samozrejme nechýba slušná akcia, ale na nejakú vojenskú reálnosť zabudnite. Rozhodne jeden s tých vojnových filmov, ktoré sa môžu zaradiť medzi elitu. 85%- 4* ()

Han22 

všetky recenzie používateľa

Dnes už klasický válečný film, který jsem nikdy neviděl, pouze jeho pokračování. A dalo by se říct, že je to první "commandos" film, které se v mnoha podobách objevovaly celá další desetiletí. Skupina mužů má na území nepřítele zničit dvě obrovská děla, aby umožnili evakuaci dvou tisíc vojáků. Je to klasický drsný film o chlapech pro chlapy, který snese dvě ženské, ale žádné moc velké milostné tokání se naštěstí nekoná. Místo toho nechybí boj s pořádnou bouří, brutální horolezecký výstup, transport raněného, spousta diverzních akcí, zrádce ve vlastních řadách, dopad na civilní obyvatelstvo a také pár "rambo" přestřelek. A ke konci s tím výtahem to byly pořádné nervy. Šest, tedy vlastně osm postav je výborně napsaných, nechybí konflikty i morální dilemata, ústřední trojice (Peck, Niven, Quinn) hraje skvěle. Prostě klasika, která se samozřejmě vzhledem k délce nevyhne občas nudě a v nulové konkurenci válečný film roku 1961. PS: Za co to dostalo Oskara za efekty ovšem nechápu - za ten výbuch na konci, nebo tu bouřku? Netuším. ()

Reklama

Mirokukii 

všetky recenzie používateľa

Dobrodružný válečný film alá nemožná mise. Skupina vyvolených, z nichž každý (podobně jako v Commandos) vyniká specifickými vlastnostmi a je tak nepostradatelný pro úspěch akce. A proti kterým stojí spoustu hloupých nácků. Spousta napětí, sem tam naivních zvratů-o to lehčí a zábavná podívaná to je. Herecké trio bez chybičky-dokonalé. PS: Větší děla jsem snad neviděl. Krása ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Preliezť cez kolmú skalnatú stenu bolo v úvode filmu podľa mnohých nemožné, no o pár minút sa zdalo, že to bol najmenší problém zo všetkých. G.Peckovi takéto úlohy sedia a spolu s A. Quinnom tvoria výbornú dvojicu. Čakal som o niečo akčnejší film, ale sklamaný určite nie som, pretože film v mnohých momentoch spadá skôr do kategórie dobrodružný a v tomto funguje veľmi dobre. Škoda trochu prestrelenej stopáže, miestami je to dosť rozťahané a skrátením o 20-30 minút by film na kvalite vôbec nestratil. 80%. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Druhú svetovú som v poslednom čase videl asi zo všetkých strán a pohľadov. Tento film mi ako jediný dal pohľad grécky, a tak trochu to ani nebol vojnový film, ale skôr námornícko-dobrodružný. Hrdinovia si Nemcov rozobrali na súčiastky v akejkoľvek situácii, aj zúfalo beznádejnej. Aj tých priveľa minút sa nejako dalo zvládnuť, ale nič mimoriadne sa nekonalo. ()

Galéria (85)

Zaujímavosti (28)

  • David Niven nosí na svém baretu odznak Lehké pěchoty, u které sloužil ve 2. světové válce. (džanik)
  • Jedna z lokalit ostrova Rhodos, kde se natáčelo, byla přejmenována na "Zátoku Anthonyho Quinna" (Anthony Quinn Bay), který nedaleko odtud údajně zakoupil nemovitosti. Na Rhodosu se také natáčel válečný film Útěk do Atén (1979). (džanik)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Alistaira MacLeana. (Hans.)

Súvisiace novinky

Navštivte Noc v Hollywoodu

Navštivte Noc v Hollywoodu

02.09.2008

A nemusíte daleko. Stačí v sobotu 6. září ve 20 hodin zavítat do Dvořákovy síně pražského Rudolfina. Tam se totiž koná slavnostní koncert filmové hudby A Night in Hollywood. Pod moderátorským vedením… (viac)

Reklama

Reklama