Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalý vynikající chirurg přišel o rodinu i paměť. Teď ale narazí na ženu, kterou kdysi dobře znal, a dostane tak šanci dát si život zase do pořádku. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (110)

Fr 

všetky recenzie používateľa

„A CO TEDA DĚLÁŠ?“… „NĚCO HLEDÁM.“…“ A CO HLEDÁŠ?“… „NEPAMATUJU SE…“  Milej, hezkej, lidskej … a taky červenoknihovně dojemnej příběh o tom, že kdo hledá, najde. Vzhledem k tomu, že je to už třetí filmový zpracování stejnojmenný knihy, je nutno podotknout, že jde o profláklý a léty prověřený téma. Ovšem zrovna dneska na mě sedla jakási melancholická nálada, a přiznávám, že i já jsem uronil kroupu! /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film je natočen podle stejnojmenné knihy, kterou v roce 1937 napsal Tadeusz Dołęga-Mostowicz. 2.) Jde o třetí filmové zpracování. Odlišnosti najdeme zejména v důrazu na nezávislost a práva žen. 3.) Thx za titule „Jan Kavalec“. ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

kolda1990 

všetky recenzie používateľa

Polský "Jarda Dušek" v geniální roli. Není tajemstvím, že Polská kinematografie je jedna z nejlepších v Evropě a vlastně možná i na světě. Tenhle snímek je toho velkým důkazem. Komorní, ale přesto strašně silné drámo, které mě nenechalo vydechnout. I přesto, že člověk tak nějak předvídal děj, vůbec to nevadilo. Perfektní herecké výkony a emoce také tryskaly kde mohly:) ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Kniha patrí medzi moje najobľúbenejšie. Prvá slávna adaptácia pôsobí dnes síce už dosť naivne, najmä čo sa týka jednorozmernosti postáv, ale emócie dokonale fungujú a funguje aj nostalgia. No a je tu úžasná predstaviteľka hlavnej ženskej úlohy. Na nové tváre v novej verzii si znalý divák musí chvíľu zvykať, ale netrvá to príliš dlho. Porovnávanie zmien s predlohou aj s filmom patrí vždy medzi moje najobľúbenejšie činnosti pri sledovaní nových adaptácií a tu sa tých razantnejších dočkáme predovšetkým v záverečnom akte. Práca v krčme bola skôr zmenou kozmetickou, avšak ostať iba pri zmenách minimálnych by neospravedlnilo fakt točiť všetko znova. Postavy sú viacrozmernejšie, "mastičkár" napríklad neodmietne sex, ale to sa asi dalo čakať. Plné hodnotenie, opäť, najmä kvôli skvele fungujúcim emóciám a silnému záveru v súdnej sieni. ()

futislav 

všetky recenzie používateľa

Dát tomuhle filmu dvě hvězdy, to může jen duševní poleno. Ano, je to trochu kýčovité, někteří herci jsou nevýrazní, ale silný příběh, téměř dokonalé kulisy i kostýmy, výborná kamera, to vše film vyzdvihuje na poctivých pět hvězd. V záplavě braku, LGBT a násilí příjemné pohlazení po duši, to už se moc nevidí. Sice červená knihovna jako vyšitá, ale tím více lidská a starosvětsky milá. Světlá výjimka v době, kdy se lidské hodnoty už nenosí. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Ja viem, ja viem, nepamätáš si..." Kto by nepoznal starší dvojdielny film Mastičkár?, aj u nás veľmi populárny a často vysielaný. Že sa Poliaci pokúsia o remake som netušil a po prvých zmienkach som to dosť spochybňoval. Načo prerábať dokonalosť? Samozrejme, prišli nové generácie divákov, ktorí sa nechcú vracať do minulosti, takže rozhodne pre nich a možno aj pre mňa, pretože ma zožierala zvedavosť...Dopadlo to výborne, ja fakt neviem ako to Poliaci robia, ale my sme oproti nim asi 100 rokov za opicami...Ich filmy, nedávna Jagna teraz toto, to je proste bezchybná dokonalosť v každej filmovej zložke. L. Lichota stvárnil Antona Kosibu bezchybne, problém som mal iba s jeho dcérou a príliš mladým zbohatlíkom, ktorí mi trošku tipovo nesadli, ale nerušili mi zážitok. Oproti originálu tam sú nejaké zmeny, no nie príliš zásadné. Príbeh je neskutočný, stále silný a chytľavý, herci skvelý a hudba krásne dopĺňa nádherné scény z poľského vidieka a často brnká na citlivú strunu. Slzy som mal na kraji, takže emócie filmu rozhodne nechýbajú. Chýbali mi nejaké scény, ktoré sú pre mňa nezabudnuteľné, ale samozrejme nikto asi nechcel presnú kópiu. Tak či tak, Poliaci dokázali urobiť remake, ktorý môže byť reklamou na remaky. Keď to porovnáme s pokusmi z Hollywoodu tak sa chce niekedy plakať. Bravo Poliaci, barzo dobre. 90%. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (5)

  • Artur Barcis je jediný herec, ktorý hral aj vo verzii z roku 1981. Tentokrát hral komorníka Józefa, predtým mal úlohu Wasylka. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa v týchto lokalitách: Zgierz, Lublin (Múzeum lublinskej dediny), Nieborów (palác), Falenty (palác), Głowno, Nowosolna (časť Lodže), Świdnik, Krzczonów, Liw a Nadarzyn (Arsenal83)
  • Název filmu se objeví až ve 24. minutě. (pornogrind)

Súvisiace novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (viac)

Reklama

Reklama