Reklama

Reklama

Luther: Pád z nebes

  • Veľká Británia Luther: The Fallen Sun (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Geniální londýnský detektiv John Luther padl až na úplné dno. Nevyřešený případ mu ale nedá spát, a tak uprchne z vězení, aby dopadl sadistického sériového vraha. (Netflix)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (171)

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Odette: „Zdáte sa taký slušný človek. Nechápem, prečo ste urobil to, čo ste urobil.“ Luther: „No, inú možnosť som nevidel.“ Odette: „Urobiť čo?“ Luther: „To, čo bolo treba urobiť.“ Namiesto zvyčajného Lutherovho zaujímavého prístupu k prípadom a hutnej zápletky sme sa dočkali neoriginálneho príbehu typu „policajt musí za každú cenu vyriešiť prípad, hoci je sám na úteku". Pridajte k tomu sadu výmyslov a nezmyslov, predvídateľný vývoj deja, zloducha ako zo zlého komiksu... Štýl prevláda nad obsahom a rozhodne sa nevyrovná seriálu. Prekážalo mi to opakované prenasledovanie Luthera kvôli veciam, ktoré urobil v minulosti - v prospech vyriešenia prípadu, bolo to prehnané. Celý film pôsobí naivne a jediné, čo ho pozdvihlo na vyššiu úroveň, je herecký výkon Idrisa Elbu a Andyho Serkisa, ktorí si svoje postavy užívali, aj keď boli postavené na deravom scenári. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Tigrisa Deblu by som po tomto snímku nenchal robiť ani pochôdzkára v Majcichove, nie to ešte Bonda (aj keď vykradli to kvalitne) Seriál nepoznám, takže nejaké splynutie s postavami nehrozilo. Nebola to ani klasická krimi, nakoľko vyšetrovanie nebolo, všetko si vycucal z prsta resp. zo svojho vešteckého intelektu. Opozitum mu robila taktiež čierna vyšetrovateľka, ktorá bula tupá jak čakan, takže na anglické pomeryy skvelá vyšetrovateľka. Klinec tomu dával zostarnutý Glum a jeho super - duper bunker, ktorý si chystal niekoľko rokov, aby nakoniec "zabudol zabezpečiť IP-čky" Takže zberačská píčovina, kde nič, ale absolútne nič nebolo originálne a už vôbec nie dotiahnuté do konca. 2 z 5 ()

Reklama

RAFT 

všetky recenzie používateľa

Seriál Luther sem nikdy neviděl ,tak sem pustil film.Zásahová jednotka mohla chytit vraha ale,ono ne raději jdou po detektivovi ,bože kam film dopracoval.Scénář musel psát nějaký blb.Místy fajn .Na jedno zhlédnutí v pohodě stačí.Film není ničím vyjímečný.Asi si z filmu další den nebudu pamatovat nic.Za mě 60% ()

Hapretor 

všetky recenzie používateľa

docela kravina jako nový batman(i) ... "geniální" a nedostižný šílenec a padouch v jednom se na konci změní jen lusknutím prstu v naprostého dementa a chudáka ... Idris mi tady nevadil .... nemám ho rád jako herce ... tady byl fajn ... ale dějově je to úplně divné a strojené ... však Andy se pro takovéto role se svým ksichtem narodil ... ()

Mrkvič 

všetky recenzie používateľa

Záporák, zápletka a hlavně ta brutálnost ve filmu hodně vyčnívá a dá připomenout prvním třem sériím Luthera. No a samozřejmě pořád skvělý Idris Elba. Se spoustou věcí jsem měl ale problém. Když záporák zavolá o špínu na Luthera a šup, ten hned sedí v base. Některé postavy by si také zasloužily mnohem více vysvětlení a prostoru. Prostě skvělý námět na celou novou řadu, kde by další místo vyplnily vztahy mezi postavami. Takhle bylo sfouknuto dost povrchně. ()

Galéria (134)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo v Londýne a podmorské scény sa robili v Lite Studios v Bruseli, Belgicko (v najväčšej a najhlbšej nádrži v Európe). (Arsenal83)
  • Tento film dostal pozoruhodné povolenie natáčať na Piccadilly Circus dlhšie ako to bolo umožnené ktorejkoľvek inej produkcii. (Arsenal83)
  • Ranná bojová scéna medzi Lutherom (Idris Elba) a Davidom (Andy Serkis) bola natočená na opustenej stanici metra Aldwych, ktorá bola pôvodne otvorená v roku 1907, ale od roku 1994 bola zatvorená. Národná galéria a Britské múzeum ho použili na ochranu niektorých zo svojich najcennejších pokladov pred nemeckou bleskovou vojnou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama