Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Bostonský škrtič od oceňovaného režiséra a scenáristu Matta Ruskina je krimitriler o priekopníckych reportérkach, ktoré v 60. rokoch 20. storočia písali o známych vraždách Bostonského škrtiča. Hlavnou postavou je Loretta McLaughlinová, reportérka z novín Record American, ktorá medzi vraždami ako prvá našla spojitosť. Ako obetí pribúdalo, Loretta sa spoločne s kolegyňou a priateľkou Jean Coleovou usilovala vo svojom vyšetrovaní pokračovať, no snahy dvojice neustále kazil vtedajší všadeprítomný sexizmus. McLaughlinová a Coleová napriek tomu a napriek veľkému osobnému riziku vo vyšetrovaní pokračovali a pri hľadaní pravdy vystavili nebezpečenstvu vlastné životy. (Disney+)

(viac)

Zaujímavosti (4)

  • Kvôli pandémii COVID-19 bolo potrebné dodržať niekoľko zdravotných procedúr. Celý filmový štáb bola zaočkovaný a testovaný na vírus trikrát týždenne až do ukončenia výroby. (Arsenal83)
  • Film je založený na skutočnom príbehu bostonského škrtiča, ktorý v 60. rokoch zabil v Bostone 13 žien. (Arsenal83)
  • Skladba „Midnight Rambler“ od Rolling Stones (z ich albumu „Let It Bleed“ z roku 1969) je voľne inšpirovaná Albertom DeSalvom, keďže „Bostonský škrtič“ je raz spomenutý v texte. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Bostone (Massachusetts, USA) od decembra 2021 do marca 2022. (Arsenal83)

Reklama

Reklama