Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stárnoucí zámožný obchodník Arthur Hamilton zažije vskutku podivný příběh. Nechá se přemluvit k zvláštnímu podniku: jakási tajuplná organizace mu opatří novou identitu-mrtvé tělo jistého mladého muže. Obchodník začíná žít podruhé v Kalifornii, a sice jako etablovaný umělec Tony Wilson. Brzy se však ukáže, že jeho noví přátelé, dokonce i jeho milenka, jsou do jednoho členy zločineckého syndikátu nebo jeho klienty. Nový život se stane Tonymu utrpením a zoufale hledá východisko z této pro něho bezvýchodné situace. Organizace však nezná slitování: vzbouřenec je zabit a jeho tělo prodáno podruhé.. (Karlos80)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (57)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Veľmi originálny nápad, ktorý sľuboval prepracovanejší scenár a podľa mňa aj iný typ spracovania. Frankenheimer to trochu prestrelil s tým artovým chladným vizuálom a nedokázal ma do svojho scifi sveta emocionálne vtiahnuť, ako sa mu to podarilo jeho inými filmami. Film si už príliš nepamätám, takúto ťažkú látku asi treba vidieť viac krát a možno potom pozmením názor. Zatiaľ ale iba za tri vychladnuté artové hviezdy. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Ide o typický príklad ´´čudnej sci-fi´´, ktorej sa tak náramne darilo v rokoch 60. a musela prísť až nasledujúca dekáda, aby si tvorcovia ( a hlavne účtovníci filmových štúdií ) uvedomili, že na tomto žánri sa dá zabávať a zarábať. Nuda až na kosť, spracovanie ohromné. Vychádza z toho priemer, ktorý neodporúčam paranoidným divákom. ()

Reklama

fragre 

všetky recenzie používateľa

Úžasné titulky, ač černobílé tak dobově psychedelické s monumentální varhaní hudbou, kterou podporují nervní smyčce - velice depresivní účinek předznamenává film, který sám často vypadá jako zážitek špatného tripu. Ač je film směsicí sci-fi a psychologického dramatu, je v jeho základech staré vyprávění o upsání vlastní duše Ďáblu výměnou za pozemské blaho, za nový život, za falešný ráj. Jen v roli Ďábla je odosobněná korporace. Ale na tom vinobraní by našinec účast bral. Dodatek 30. 10. 2013 - Soundtrack je celý skvělý, obstojí i bez filmu a působí velmi barokně. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Presne, ako som sa intenzívne nechával unášať na atmosfére The Manchurian Candidate z roku 1962, práve od Johna Frankenheimera, kde bol dôraz kladený na maximálny účinok desu, tak to isté platí aj pre tento počin s Rockom Hudsonom v hlavnej úlohe, kde sa čudujem, čo ho presvedčilo ísť do tohoto projektu, ktorý na mňa pôsobil tak duševne nevyrovnane, že mal som problémy pri niektorých scénach sa jednoducho na to celé vykašlať. Pomerne silné scény, sprevádza určitá kontroverzia ( za všetko vraví scéna zo suda, či záverečná, posledná ... ), ktorá vo mne vzbudzovala otázniky preto, ako po celý čas pracuje scenár, ktorý si dovolí urobiť hocičo a herci sú toho doprovodom, ktorí ma úprimne desili, čo Rock je v tom zainteresovaný až tak, že by rád začal opäť znovu, ale ... V dnešnej dobe nie sú účinky také, ktoré by diváka zrazili k zemi, ale ja som sa dobrovoľne odhodlal podstúpiť toto riziko, ktoré mňa osobne vydesili, až to nie je pekné, lebo tá atmosféra a kamera Wong Howa, je dokonalá v zachytení strachu a hrôzy, ktorá funguje v tomto prípade tak, ako som chcel, čo povyšujem toto Frankenheimerovo temné dielo k povinným skúškam napätia, že niekedy samotný majster Alfred Hitchcock by sa červenal a prikývol by na výborne odvedenú prácu !!!! ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Skoro úplne super. Nezvyčajne temný Rock Hudson milo prekvapil. Nápad je výborný a aj myšlienkovo nosný. Takisto forma (s výdatnou podporou Goldsmithovej hudby) veľmi zaujímavá. Problém som mal akurát s tým psychopatickým hippie intermezzom, ktoré bolo až príliš dlhé a úplne ma vyhodilo z filmu. Frankenheimera budem dopĺňať asi intenzívnejšie (toto je iba piaty film, čo som od neho videl) 8/10 ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Davida Elyho. (Hans.)
  • Seconds bol Frankenheimerovým posledným čiernobielym filmom. (MikO_NR_1909)

Reklama

Reklama