Reklama

Reklama

Poznejte CIA jako nikdy předtím prostřednictvím rozhovorů s nejvýše postavenými činiteli o tom, jak CIA šedesát let vládla planetě, a to od éry Harryho Trumana až po epochu George W. Bushe.   Dokumentární seriál se podrobně zabývá strukturou a fungováním CIA, jejími selháními (Zátoka sviní, aféra Watergate) a chronickou krátkozrakostí (neschopnost předvídat vzestup islámského fundamentalismu a terorismu, pád SSSR či útoky 11. září). Pořad identifikuje a rozebírá skutečnou mocenskou základnu CIA a nabízí nám vzácnou příležitost seznámit se s vnitřním fungováním americké Ústřední zpravodajské služby a americké vlády.

Seznam dílů:
1. 1947 - 1977 Tajné operace
2. 1977 - 1989 Ztracené iluze
3. 1990 - 2001 Jedna válka plodí další (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (3)

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Niežeby som sa v istých veciach nepriučil k niečomu, čoho tematiku som nemal dostatočne naštudovanú, ale tie prípady a klebety v spletiach odvážnych vecí sú často razy zavádzajúce a poviem prečo. Mňa nikto nepoučí, pokiaľ mi tu bude pár mužíkov z jedného prostredia predkladať "cenzurované informácie" všelijakými umelými kecami. Tým môžu zdehonestovať celok, pretože pozadie aj tak neodkryjú a tej kľúčovej problematiky sa dotýkajú len povrchne a z diaľky. Akurát tak zvýraznia skĺznutie človeka do vtáčej klietky, kde by si mal uvedomiť svoje nemohúcne domáhanie pravdy (JFK atď.) a taktiež načúvať rôznym klebetám bývalých vysokopostavených človiečikov v CIA fakt nestojí za to. Treba domáhať alternatívu inde a odvážnejšie. ()

Reklama

janesX 

všetky recenzie používateľa

Väčšina z účinkujúcich sú bývalí agenti a šéfovia CIA. Pokiaľ ide o pochybenia,tí si tu úplne bez hanby prehadzujú vinu jeden na druhého. Ak sa jedná o nejaký úspech, už to tak samozrejme nie je. No aspoň má divák ako ja možnosť si vytvoriť skutočný obraz o ich činnosti po celom svete. CIA je organizácia, založená protiruským H.Trumanom v dnešnej dobe pohlcujúca miliardy dolárov zo štátneho rozpočtu USA ročne. Tieto peniaze niekde končiť musia a tu sa dozvedáme, kde. Väčšinou na zvrhnutie vlád všade vo svete v (ekonimický) prospech Spojených štátov. Ja mám skrátka tie kritické francúzske dokumenty rád. ()

Galéria (2)

Reklama

Reklama