Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nepolapiteľný masový vrah terorizuje svojimi rituálnymi vraždami rodiny v Los Angeles. Počet jeho obetí rastie a je iba jediný muž, ktorý je schopný odhaliť vrahovu totožnosť - málovravný a tajuplný detektív Jack Cole (Steven Seagal). Policajné oddelenie v L.A. ho dá dokopy so skúseným vyšetrovateľom Jimom Campbellom (Keenen Ivory Wayans) a táto dvojica - nie príliš nadšená zo vzájomnej spolupráce - sa vydáva do ulíc. Čoskoro dôjde k ďalšej vražde, ktorej obeťami sa stali Coleova bývalá žena a jej nový manžel. Všetky stopy pritom ukazujú práve na Colea. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (257)

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Když člověk zabíjí jiné lidi, je označen slůvkem vrah. Když vrah zabijí ve městě, kde je policajt Steven Seagal, už to není vrah, ale sebevrah. Steven Seagal vyšetřuje v Los Angeles tak zapáleně že přidělá práci úředníkům na magistrátu hlavního města Kalifornie - Los Angeles, ti totiž musí na rychlo začít schánět obrovský nezastavěný pozemek na vybudování nového hřbitova. Na branách největšího hřbitova v USA pak bude nápis : "Na tento hřbitov dodává mrtvoly výhradně a pouze Steven Seagal" . ()

J.Lajner 

všetky recenzie používateľa

Záhadný detektiv Jack Cole, série rituálních vražd a ruská mafie, to je Glimmer Man. Solidní, nenáročná segalovka s nesourodou dvojicí detektivů. Film si bere inspiraci z kultovního Posledního skauta (1991), ale vůbec to není na škodu. Keenen Ivory Wayans coby parťák Seagala funguje na jedničku. Spousta hlášek, celkem dobrá akce a pár fajnových vychytávek, jako třeba břitva ukrytá v kreditní kartě. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Po troch veľkolepejších akčných filmoch sa Steven Seagal zase vracia k trochu menším žánrovkám, tentoraz ale predsa len k ambicióznejšej, ktorá akčný žáner kombinuje s kriminálkou o hľadaní rituálneho sériového vraha a dopadlo to samozrejme vynikajúco. Kedysi som sa tohto filmu ale trochu obával, keďže film dlhší čas nepripomína klasickú seagalovku, napríklad chýba i nejaká menšia rozbehová akčná scéna na úvod, ktorá ešte s nasledujúcim dejom nemá nič spoločné, miesto toho tu len Seagal zachráni mladíka pred samovraždou a rieši sa detektívny prípad, v ktorom by mal figurovať len jeden páchateľ, ale predsa len sa časom ukáže, že je za tým niečo viac. Kriminálna línia je nakoniec aj pomerne originálna, takže dejovo mi to prišlo nadmieru zaujímavé, Seagal tu ako protivníka opäť dostane celú organizáciu, takže sa to našťastie výrazne priblíži aj ku klasickej seagalovke a k tomu tu má aj plnohodnotného partnera, s ktorým sa výborne dopĺňajú. Jedine ma trochu mrzí, že tu vôbec nie je využitý aj osobný motív, vražda bývalej manželky hlavného hrdinu a jeho následné podozrievanie, toto malo celkom potenciál a film by to pravdepodobne ešte vylepšilo, ale nemôžem si sťažovať, aj takto je to skvelé. Plusom je aj obsadenie, ale skôr kladných a menej dôležitých záporných postáv. Steven Seagal je tu perfektný, charizmy má samozrejme na rozdávanie, v akcii má tiež stále čo ponúknuť a páči sa mi aj celá tá tajomnosť a dokonalosť jeho postavy, toto jeho velebenie ostatnými sa mi pri ňom vždy veľmi páčilo. Skvelo mu sekunduje Keenen Ivory Wayans, s ktorým majú mnoho výborných hlášok, dialógov a situácií, výborné vedľajšie postavy, len by to chcelo lepších záporákov, Bob Gunton a John M. Jackson ma zase tak moc nebavili, v iných filmoch tej doby mával Seagal podstatne zaujímavejších protivníkov. Akcia je očakávane vynikajúca, súboje síce za Seagalovou špičkou trochu zaostávajú, už nie sú tak moc zamerané na aikido techniky a navyše sa občas nájde aj nejaký horší strih, prípadne je kamera bližšie, než by bolo najvhodnejšie, ale aj tak sú stále perfektné a navyše doplnené skvelými situáciami, ktoré im predchádzajú, obvlášť všetky tie reči pred akciou v reštaurácii. Poteší aj výborná prestrelka, kde ma zaujal hlavne dôraz na výmeny zásobníkov, ale aj zvyšná akcia, obzvlášť efektný výbuch bytu. Najlepšia je bitka v reštaurácii a finálny súboj, ale všetka výraznejšia akcia je skvelá. Režijne sa to ešte určite dalo doladiť, hlavne atmosférou, ktorá vzhľadom na tématiku rituálneho sériového vraha mohla byť tajomnejšia a temnejšia, ale v rámci akčného žánru je to predsa len slušná úroveň. Takže za Seagalovou špičkou Glimmer Man trochu zaostáva, ale aj tak je to stále perfektný akčný film so skvelou zápletkou, akciou, obsadením a aj humorom. 87% ()

ssfan 

všetky recenzie používateľa

Glimmer Man je vynikající akční thriller, který je velmi napínavý a který se úplně liší svým pojetím od ostatních filmů Stevena Seagala. Film má originální děj a velmi dobrý scénář. Keenen Ivory Wayans se výborně doplňuje se Stevenem Seagalem. Ve filmu je plno bitek (mně osobně se nejvíce líbila ta v restauraci, kde Steven pomlátí všechny členy ostrahy) a rovněž mnoho dobrých hlášek. Herci ve vedlejších rolí byli také dobří, takže není co řešit, dávám pět hvězd. Naprosto nechápu tak nízké hodnocení filmu tj. 57%. Film by si zasloužil 75%. ()

Figu 

všetky recenzie používateľa

"Ty Jacku? Pár dní s tebou nebudu mluvit! A proč ne? Protože, od tý doby co děláme spolu, jsem byl zmlácenej, popálenej, střelenej, vyhozenej z okna a všechen můj majetek shořel na popel. Jsem bezdomovec! Co se známe, nepotkalo mě nic dobrýho! No ale poznal jsi účinek jeleního penisu a to stačí... NEVOLEJ MI, NENECHÁVEJ VZKAZY, NEFAXUJ MI, JAK UVIDÍM NA SVÝM OKNĚ PTÁKA SE ZPRÁVOU NA NOZE, SHODÍM HO DOLŮ! A NEPOSÍLEJ MI KYTKY!" Ano, Glimmer Man je posledním excelentním filmem Steveho Seagala, kterej je opravdu jeden z jeho nej klenotů a hlavně, kterej stojí za to!!! 90% ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (10)

  • Pôvodne mal byť film omnoho väčšieho rozsahu po vzore filmu Posledný skaut (1991). Keď sa situácia zmenila, mnoho plánovaných scén sa nenatočilo pre ušetrenie rozpočtu, napr. výbuch lode jedného z protagonistov, či viac explozívnejšia finálna scéna z múzea. (Real Tom Hardy)
  • V závěrečném souboji mezi Jackem Colem (Steven Seagal) a Donaldem Cunninghamem (John Jackson) je vidět zakrvácená tvář Donalda, ale hned v dalším střihu nemá na tváři žádnou krev. (Geralt z Rivie)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama