Reklama

Reklama

Nočná hliadka: Démoni sú nesmrteľní

(festivalový názov)
  • Dánsko Nattevagten - Dæmoner går i arv (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Martinova (Nikolaj Coster-Waldau) dcera Emma (Fanny Leander Bornedal) bere práci noční hlídky, aby zjistila, co se před téměř třiceti lety stalo jejím rodičům. Setkání s Wörmerem (Ulf Pilgaard) v jeho cele vytrhne sériového vraha z kómatu a spustí řetězec osudových událostí. (JasonCZ)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (6)

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

První Nattevagten z 1994 si už vůbec nepamatuju, ale jak čtu můj komentář, dvojka na jeho děj nenavazuje, i když v ní taky hrají Coster-Waldau a Bodnia. Na evropské poměry hodně slušný softový psychothriller, jehož skoro všechny postavy jsou nějakým způsobem šílené, nebo aspoň divné. I přes absurdní zápletku a několik dílčích dějových nesmyslů bych dal v pohodě čtyři, nebýt několika scén s dánskými universitními nerdy, jejichž chování, plkání i vzájemné laškování mi přišlo většinou bolestně trapné. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Ani výborné herecké obsadenie, nemôže zachrániť tento vyslovene nezáživný počin, ktorý v rámci žánru, nedokáže pôsobiť ani len ponuro, nie to ešte hororovo. Človeka prakticky nemá čo vtiahnuť do deja, lebo kde nie je atmosféra, tam nie je ani napätie. Ja si popravde nepamätám ani jeden zo súvisiacich počinov, pričom toto pokračovanie, je taká zbytočne ponaťahovaná, nevýrazná krimi záležitosť, ktorá sa konečne ako tak preberie až v záverečnej tretine, po celkom peknom twiste, no to je za mňa tak či onak neskoro. Slabší priemer. ()

Reklama

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

Tak jednotka z roku 1994 nebola zla,ale ani ma nejako nenadchla,no toto pokracovanie z roku 2023 sa mi pacilo predsa len o nieco viac,pochmurna depresivna atmosfera,napatie,zvrat,kvalitne herecke vykony a aj fajn hudba prispeli k tomu,ze som si tento thriller pekne vychutnal az do konca,ako horor by som to neoznacil,filmova tvorba zo severu ma jednoducho nieco do seba...:⁠-⁠) ()

Hexx 

všetky recenzie používateľa

Silně ponurý depresivní thriller vybrnkali Dánové, tak jak to umí. Určitě by si zasloužil lepší hodnocení než se zde uvádí. Vynikající psychopat, který originálně uteče z psychiatrické léčebny, je na tom všem asi nejlepší. Vizáží sice připomíná (nevinného) Froda Pytlíka, zato rozumu zřejmě moc nepobral, a tak není divu, že to není hlavní záporná postava, ale pouze poskok. Jako celek to má hodně solidní atmosféru, Kim Bodnia byl tradičně skvělý, škoda že nedostal víc prostoru. Já ty severský krimošky a thrillery prostě žeru! ()

Mahoney88 

všetky recenzie používateľa

...ako skalného fanúšika pôvodného filmu z roku 1994, ale aj výborného remaku s Ewanom McGregorom a totálne démonickým Nickom Noltem ma infomácia o pokračovaní doslova zaskočila, možno aj nepríjemne vystrašila. Scenáristi sa však k príbehu postavili šikovne a resúme originálu v rámci logických možností rozšírili. Nie je na mieste spoilerovať, takže poviem len toľko, že filmu sa úspešne podarilo nadviazať na fantastickú patologickú atmosféru prvého dielu, navštivíme aj psychiatrickú nemocnicu, následne sa snímok pretransformuje do výbornej, typicke severskej kriminálky s peknými krvavými scénami. Film mám už uložený na externom harddisku, čakajúc na opätovnú projekciu, takže výborný kus roboty a z mojej strany len doporučenie. Predpokladám, že pokračovanie Nattevagten bude docenené neskôr, až si každý uvedomí, že spolu s jednotkou tvorcovia vytvorili dokonalý monolit, dokonca by som neodmietol aj tretiu časť... ()

Galéria (29)

Reklama

Reklama