Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Leopoldove novinky rozhodia Irenu, ktorá si musí premyslieť ďalší ťah k vedeniu rodinného podniku. Peter sa po Leopoldovej rade rozhoduje pozvať Kláru na rande, ale je z toho oveľa väčšia výzva, než mohol tušiť. Do obchodného domu hľadajú novú predavačku. Klára, Eva aj Alena zaúčajú potenciálne kolegyne a delia sa s nimi o tipy a triky remesla. Nemci pritvrdzujú a Rudolf musí čeliť novým opatreniam v obchodnom dome. Na konci dňa ho Walter zaskočí riskantným obchodným návrhom. Alena je pod tlakom od Holubca a nevie si dať rady s jeho nezvyčajnou prosbou. Vzťah Davida a Evy naberá na intenzite. Keď však Eva natrafí na príležitosť jej snov, prichádza medzi nimi k prvému konfliktu... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (4)

Anet21 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

⚪Komentáre už aj strácajú zmysel. Niektoré dialógy sú úmorné, scenárista nemá vôbec cit pre ,,timing," pre to, kedy ešte postava musí niečo povedať a kedy niečo prirodzene z deja, resp. scény vyplýva a divák si je to schopný domyslieť, čiže postavy často prenášajú nadbytočné vety, ktoré aj tak vyplývajú z kontextu, alebo ktoré by sa dali obísť len mimikou či gestom. Úmorné je aj spomínané skĺbenie moderných a dobových slov či vzorcov správania, kedy sa napr. jedna postava strojene pýta druhej, či ,, už nemá vienok," pričom druhá odpovedá veľmi nedobovo ,,nie, nepremýšľam o tom." Takisto používanie nadávok ako ,,debil dôležitý" je hlboko zastarané.⚪Nechýba ďalšie zakomponovanie, dokonca až dvoch pesničiek od Postmodern Jukebox, tentokrát Careless Whisper a Bad Romance v dobovej úprave. Objavuje sa aj úplne nelogické správanie postáv, napr. keď priateľka židovského protagonistu surovo dobitého náckami nechápe, prečo by nemala ísť pre náckov spievať do šantánového podniku. Telenovela hadr.⚪ ()

NinadeL 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Evita Twardzik a Hana Lasicová se pokoušejí kombinovat dívčí románek se slovenským fašismem. A slovenské reakce začínají být skutečně zajímavé. Do toho produkce odmítá zpracovat byť jedinou hudební rešerši a vystačí si s náhodným playlistem z YT. A je pravda, že mi po 4 dílech už opravdu chybí něco autentického, stačil by František Krištof Veselý, Štefan Hoza nebo Gejza Dusík, ale očividně nejsou v kurzu. ()

Reklama

Zaujímavosti (1)

  • Speváčka spieva "zrýchlenú" úpravu piesne Georgea Michaela "Careless Whisper", ktorá vznikla v r. 1984. (gd12345)

Reklama

Reklama