Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V revolučnom Francúzsku žije v roku 1793 François Athanase Charette de La Contrie (Hugo Becker) zvaný len Charette vo svojom sídle Château de Fonteclose, kde sa usadil po sobáši. Po troch rokoch kľudu však vzplanie kontrarevolúcia a Charette je povolaný nahnevanými roľníkmi, aby prevzal velenie nad povstaním vo Vendée a bránil ich vieru, tradície a synov. Spoločne so svojou armádou roľníkov, žien a detí Charette vzdoruje novo založenej republike, ktorá pod heslami "sloboda, rovnosť a bratstvo" so sebou priniesla až príliš veľa krutosti a chaosu. (Arsenal83)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (4)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Najväčší štátny sviatok vo Francúzsku je výročie "dobytia" Bastilly 14. júla. Lebo začiatok revolúcie, hoci to dobytie bolo také, že sedem kriminálnikov prepustili bez odporu. Medzi nimi i markýza de Sade, čiže otca sadizmu. A potom to začalo. Sloboda, rovnosť, bratstvo sa premenilo na svojvôľu, hovnosť ako vláda ľudu a hrabstvo po vzore "teraz si nahrabem ja.", len za vnešenejšie ideály. A až kým neprišla vláda pevnej ruky - Napoleona - tak to bol totálny chaos. A hoci revolúcia má veľmi veľké myšlienky, ktorými sa riadime dodnes aj vďaka práve Napoleonovi a jeho zákonníkom zostavených z listín a myšlienok revolúcie a žiaľ dobyvačným vojnám, je pravda, že priniesla so sebou teror a nič podobné slobode, najprv museli zahynúť státisíce. Tak ako tu vo Vendée a je super, že si niektorí tvorcovia spomenuli aj na tú druhú stranu, ktorá sa dnes neoslavuje. Lebo oni chceli len kľud a ďalej v pohode žiť. Len ten filmový formát mal veľkolepejší, dramatickejší a akčnejší. Na to asi neboli peniaze. ()

DJ Kritik 

všetky recenzie používateľa

Francúzsky historický film nás zavedie do obdobia po páde Bastily, ale do radov Royalistov, ktorí nechcú bojovať proti iným národom za rozšírenie revolúcie do sveta. Na ich čelo si zvolia námorného dôstojníka, ktorý ich má doviesť k vytúženej slobode. V tomto filme vidíme krutosť v radoch revolucionárov a nepozerá sa na to dobre. Zabíjajú takých istých chudákov, ako sú oni sami. ()

Reklama

mdf 

všetky recenzie používateľa

Asi za málo peněz,byla i slušná muzika.Když umře král,všechny staré dohodody padají a obnovují se staré pořádky,takže začíná staronový problém. ()

helrohir 

všetky recenzie používateľa

Nízkorozpočtový francúzsky historický film, zobrazujúci udalosti, o ktorých drvivá väčšina z nás ani len nepočula. Film sa venuje téme kontra-revolúcie v kraji Vendée, kde miestne obyvateľstvo povstalo proti "ideálom" francúzskej revolúcie. Ono ani sa nečudujem, že aj samotní Francúzi by na tieto udalosti najradšej zabudli (alebo ich zámerne potlačili), keďže fakt, že režim hlásajúci heslá sloboda, rovnosť, bratstvo sa na svojich spoluobčanoch dopustil zverstiev, za ktoré by sa možno červenali aj nacisti, je pre kolísku novodobej demokracie zrejme pálčivou spomienkou. V histórii ľudstva je málo vyslovene čierno-bielych okamihov, a v každej dôležitej dejinnej udalosti boli na oboch stranách tí dobrí aj zlí. Z filmového hľadiska treba na filme oceniť herecké výkony, kostýmy či hudbu. Kamera zas svojou prácou celkom šikovne kompenzuje nedostatok komparzu pri davových scénach. Nejaké tie nedostatky samozrejme film má, ale vzhľadom k téme, ktorej sa venuje, a sťaženým podmienkam vzniku dávam 4 hviezdy. 70%. ()

Galéria (20)

Reklama

Reklama