Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Štyria priatelia z detstva sa vypravia navštíviť svoje obľúbené chatky v lesoch. Bezstarostné časy, ktoré tu kedysi spoločne prežívali sú však už nenávratne preč. Od doby školskej dochádzky sa každému z nich podarilo čeliť nejakej životnej prehre alebo riešiť problém. Takže napríklad Joe (JASON LEE) má ťažkosti milostného rázu, alebo Henry (THOMAS JANE) sa pomaly blíži k psychickému úskaliu, za ktorým sa nachádza zabudnutie a sklony k samovražde. V takomto vnútornom rozpoložení sa stretávajú uprostred pustiny psychotického plukovníka Abrahama Curtissa (MORGAN FREEMAN), ktorý sa chová ako šialenec ohrozujúci všetkých naokolo. Do toho všetkého sa strhne snehová búrka. Vyčíňanie živlov potom prináša so sebou ďalšie, tento raz omnoho väčšie nebezpečenstvo, ako všetky predošlé. Objaví sa čosi, čo je schopné ovládať ich mozgy. Štvorica našich priateľov je vystavená hrôze, ktorú ešte nepoznali. Hrôze, ktorá ich poštve jedného proti druhému. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (480)

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

Další volovina podle Štefana Kinga. Opět se to odehrává v legendárním maloměstečku Derry v Maine. A zatímco v To se měl ten bubák z vesmíru alespoň potřebu adaptovat a maskovat, když už se mu líbilo žít v kanále a potřeboval každých 27 let baštit děcka, tohle už je takový bullshit, že se mi nechce věřit, jak moc slušné obsazení to má. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Tak toto je veľmi ťažká stráviteľná jednohúbka. Jasné nemusí to byt jednohúbka, no mám pocit, že väčšina sa k tomuto už nevráti. Pavučina snov je síce nabitá zvučnými menami (Kasdan, King, Goldman, Lewis, Jane, Freeman, Olyphant, Sizemore, Walhberg) a aj keď na začiatku sa táto Kingovka tvárila zaujímavo, mal som v tom bordel od začiatku. Nakoniec sa pár veci vysvetlí, ale srací mimozemšťania alias ďalšia odroda votrelcov Ripleyovej (dokonca to vo filme spomenuli) ma čoraz menej a menej brala. A to mám tento žáner rád. Síce si to stále držalo svoju záhadnosť, ale neskôr (keď Kasdan omylom zasurfuje do Bečkových vôd) vás čoraz menej výrazné postavy a efekty prestanú baviť. Škoda, a pritom to začalo celkom zaujímavo. 50% - 2* ()

Reklama

Sobis87 

všetky recenzie používateľa

Není to naše vytoužená oscarová kingovina, ale místo toho krásně černohumorné a dostatečně zvrácené kingovské béčko s několika áčkovými parametry (řemeslo, herci), ve kterém se toho děje tolik, že snad nestačí ani na chvíli nudit. Je vcelku jednoduché ten film odstřelit, ale není ani tak těžké si ho užít, pokud se do něj pustíte s těmi správnými očekáváními. Jasně, Morgan Freeman je hodně cheesy, efekty občas vyloženě k smíchu a celý ten závěr tak trochu nešťastný, ale s odstupem se mi na ten film hezky vzpomíná a vlastně bych neměl problém si ho čas od času pustit znovu. To, co je pro Kinga esenciální, tu je vystiženo vcelku dobře. ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Jedna z povedenějších adaptací Stephena Kinga, lehounce nadprůměrná sci-fi hororová vyvražďovačka. Oproti předloze je změněn (hlavně) konec a troufám si říct, že člověk knihou nedotknutý nemusí napoprvé pochopit třeba scény odehrávající se uvnitř hlavy... Jsou tu ale výborně zvolení herci, skvělá kamera i hudba a dosti slušná atmosféra. Tři a půl. ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Jak tak koukám tak to tady všichni stíraj ale mě se to zrovna líbilo. Morgan Freeman se svym gigantickým obočím a nasraným ksichtem ve vrtulníku mě dostal. A celkově vůbec mě to tak nějak bavilo jelikož jsem nečetl knížku tak bych tenhle film potřeboval mít tak o hodinu delší protože něco mi přišlo moc hopem ale jinak fajn zábavnej snímek. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (13)

  • Název knihy, podle které je film natočen, měl původní z nít "Rakovina". (Chipsonator)
  • Snímek se umístil na 18. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené