Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Quinn Harris (Harrison Ford) je drsný pilot, ktorý si bezstarostne žije uprostred rajskej prírody. Život ubieha presne podľa jeho predstáv až do chvíle, keď stretne Robin Monroeovú (Anne Hecheová), bystrú, energickú a neurotickú Newyorčanku, ktorá tu trávi dovolenku so snúbencom Frankom Martinom (David Schwimmer). Ani počas nej nedokáže ambiciózna novinárka odmietnuť jednodňovú fotoreportáž z neďalekého Tahiti. Presvedčí Harrisa, aby ju tam dopravil lietadlom. Dvojica sa však počas letu ocitne v silnej búrke a musí núdzovo pristáť na opustenom ostrove... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (366)

O´Neill 

všetky recenzie používateľa

Velice pohodová odreágovačka, která utekla rychleji než mrknutí oka. Celý film sice šel v podstatě od ničeho k ničemu, ale dohromady dávál docela solidní dávku komedie, a pohody. Ford s Hechce jsou nejvíc v pohodě, a Schwimmer to samé. Zkrátka to herci zahrali opravdu výtečně. Hodina a půl utekla nehorázně rychle, a díky tomu dávám čtyři hvězdy., ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

Kamera: Michael Chapman. CHYBA VE FILMU - Když je poprvé honí a zároveň po nich střílejí piráti, tak skočí ze člunu do vody a když z ní vylezou, jsou celý mokří. Když ale pirátům utečou k útesu, tak mají oblečení úplně suché... CITÁT - Tak jo, před sebou mám pláž. Rychlost - šedesát pět uzlů. Co je sakra uzel?.......... ()

Reklama

Martrix 

všetky recenzie používateľa

Emoce, poblouznění, sexuální přitažlivost, citová vyprahlost/nadrženost...na takových základech raší romantické příběhy. A pokud je takový příběh šmrncnutý komedií, tak se tvůrci často ani nesnaží dodat nějaký další přesah, nebo pointu. Romantická komedie vždy končí happyendem...tzn. vždy je od prvních minut předvídatelná. Což se často kompenzuje atraktivním prostředím a sympatickými herci. Pokud na vás ani jedno nezafunguje, tak jako na mě...nejspíš bude i pro vás tento film jen průměrnou jednohubkou. Heche se mi jako žena nelíbí a její postava mi byla dvě třetiny filmu spíš protivná. Do toho hloupá a jaksi nadbytečná pasáž s piráty...uměle vložená, aby byly postavy pod tlakem a měly důvod ostrov opustit. S výjimkou dvou počinů, jsem filmy Ivana Reitmana lépe než průměrně nehodnotil. Tady to nebude jinak. Ten fofr jakým se daly postavy dohromady.... . Romantika a logika sice moc dohromady nejdou, ale aspoň elementární míra uvěřitelnosti, resp. vývoj vztahu, se tam procpat dala. Zcela nevyužitý potenciál. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Príjemná romantická komedia v ktorej sa na ostrove na ktorom stroskotajú dávajú dokopy neskutočne zábavný a keď je opitý tak aj roztomilý frajer Ford a neurotická kariéristka Anne Heche. A do toho sa tam v poslednej tretine primotajú miestni piráti, ktorí ale našťastie veľa schopností a rozumu nepobrali. Dejovo to mohlo byť oveľa prepracovanejšie a na ostrove mohol ústredný pár zažiť viac dobrodružstiev, ale našťastie film drží vysoko nad priemerom dokonale fungujúca chémia medzi Fordom a Heche. Ford tu stvrárnil jednu zo svojich najzábavnejších a najpohodovejších postav. Nestratí sa ani David Schwimmer ako snúbenec Anne Heche a dokonca tu má na konci najvtipnejšiu scénu v celom filme (ahaaaa). Keby to malo lepší scenár, tak by sa z toho stala romanticko-dobrodružná klasika. Ale aj v tomto prevedení to je dostatočne nadpriemerný film, ktorý si rád raz za čas pustím znova. 7/10. ()

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Pohodová komedie. Nejen na jedno použití. Harrison sice má na víc, ale nikoho myslím neurazí. Rozhodně tu jsou i vtipné momenty... Jeden z těch lepších filmů ve svém žánru... Na scénu, kdy padá letadlo a zfetovaná hrdinka z toho má radost, se nedá zapomenout. Bohužel, zapomenout se nedá ani na nulovou originalitu. ()

Galéria (27)

Zaujímavosti (12)

  • Lietadlo DeHavilland Beaver bolo použité aj pri natáčaní filmu Na ostří nože (1997). V oboch filmoch stroskotalo. Harrison Ford (Quinn Harris) jedno také vlastní. (rador)
  • Anne Heche (Robin Monroe) byla z projektu vyhozena poté, co se provalil její vztah s moderátorkou Ellen DeGeneres. Studio se bálo, že by její sexuální orientace mohla uškodit její roli v romantickém filmu. Harrison Ford (Quinn Harris) ale využil svého vlivu, aby herečku získal zpátky. (newpage)
  • Na stejném ostrově se natáčel i film King Kong (1976). (SONY_)

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (viac)

Reklama

Reklama