Reklama

Reklama

The Sleep Experiment

Trailer
Horor / Thriller / Mysteriózny
Írsko, 2022, 84 min

Obsahy(1)

Päť väzňov bolo v minulosti prinútených tráviť čas v uzatvorenom priestore bez možnosti spánku. Čím dlhšie previnilci nespali, tým vypätejšie situácie medzi nimi vznikali. Dvaja detektívi teraz zisťujú, čo sa na mieste stalo a kto je za vzniknutú katastrofu zodpovedný. (Marceloo)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (2)

exe. 

všetky recenzie používateľa

Každého milovníka creepypasty poteší, keď sa nejaká dočká filmového spracovania a o tomto filme som sa dozvedel úplnou náhodou. The Sleep Experiment, spracovaný na motív jednej z najslávnejších a najznámejších creepypast - The Russian Sleep Experiment (celá creepypasta tu) sa celkom vydaril a dokázal si plniť svoju funkciu, jak po hereckej stránke, kde subjekty bez spánku upadali do čoraz väčšieho zúfalstva a šialenstva, ktoré bolo za takýchto podmienok nevyhnutné, a ako ďalšie pozitívum pridávam hudbu, ktorá vedela na atmosfére bezvládneho šialenstva ešte viac pridať. Po atmosférickej stránke si Spánkový experiment plní svoju úlohu tak, ako má, aj keď by som ocenil, keby sa tvorcovia nebáli až tak tlačiť na pílu a ponúkli by detailnejšie a zaujímavejšie gore v niektorých scénach, pretože niektoré veci, ktoré sa píšu v originálnej verzii, vo filme nie sú a keď malo dôjsť na vraždy, tak z nejakého neznámeho dôvodu sa ubrala noha z plynu a tak sa celý koniec zmohol na jeden pár sekundový flashback, čo mňa osobne trochu sklamalo a v niektorých častiach som čakal trošku prepracovanejšie scény. Na čom ale film robil najväčšiu chybu, bolo prelínanie scén a flashbackov výsluchu na policajnej stanici hlavného organizátora projektu a o pár minút sa film sústredil na testovacie subjekty a opačne. Nie je to síce nejaké extra mínus, ale v niektorých momentoch to rušilo. Na konci ale nastane pár zaujímavých zvratov, za čo dávam plusové body. Aj navzdory mínusom, ktoré som vypísal, stále sa jedná o celkom kvalitný snímok, na ktorý ale netreba mať prehnané ambície, za to pozretie to celkom stojí. Verím, že John Farrelly má potenciál, že ešte len získa nejaké skúsenosti a v budúcnosti by som od neho ocenil aj sfilmované spracovanie creepypasty Jeff the Killer. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Päť väzňov bolo v minulosti prinútených tráviť čas v uzatvorenom priestore bez možnosti spánku. Čím dlhšie previnilci nespali, tým vypätejšie situácie medzi nimi vznikali. Dvaja detektívi teraz zisťujú, čo sa na mieste stalo a kto je za vzniknutú katastrofu zodpovedný. - S horormi z Irska nadobro končím. Kedysi tam vznikali pôsobivé horory s neopozeranými príbehmi (napr. I am Not a Serial Killer, Cherry Tree, Shrooms), ale v posledných rokoch ma každý ich kúsok sklamal. The Sleep Experiment môj dojem nezlepšil. Ku cti mu slúži len to, že má režisér podla miestnych údajov 22 rokov, a to, že má film pekné vizuálne spracovanie. Inak je obsahovo úplne prázdny, a to, ako sa to celé snaží tváriť vážne, sa už ku koncu nedalo vydržať. ()

Reklama

Reklama

Reklama