Reklama

Reklama

Múmie

  • Poľsko Mumie (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje zábavné dobrodružstvá troch egyptských múmií, ktoré žijú v podzemnom tajnom meste ukrytom v starovekom Egypte. Toto trio zahŕňa princeznú, bývalého kočiša a jeho mladšieho brata spolu s jeho domácim miláčikom krokodílom. Sériou nešťastných udalostí sa múmie dostanú do dnešného Londýna a vydajú sa na bláznivú a veselú cestu pri hľadaní starého prsteňa kráľovskej rodiny, ktorý ukradol ambiciózny archeológ Lord Carnaby. (Continental film)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (40)

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Ruku na srdce, pre mňa je toto možno aj adept na animák roka🙂!!! Naposledy ma tak nadchol del Torov Pinocchio! Čakala som niečo úplne obyčajné a dostala jeden veľmi pekný rozprávkový príbeh, ktorý má dušu a srdce. Nepotrebujem pixarovskú dokonalosť na to, aby som bola nadšená. Tento malý a tak trochu nenápadný animovaný film zo Španielska ma skutočne milo prekvapil. Na chvíľu som bola opäť tým malým dieťaťom :-) a spoločne s mojimi detičkami si vychutnávala "mumijky". Milujem príbehy o odvážnych princeznách😉. Sympatické postavy, vcelku netradičný námet, humor, pekná animácia, už som asi pochválila všetko. A bonus? Soundtrack! Úplne najviac sa mi páčilo muzikálové číslo na pódiu divadla, bolo to nádherne zaspievané ("Ring Song" obidve verzie anglická aj španielská sú SUPER) a zároveň napínavé a vtipné!!! Bolo to stobodové, highlight celého filmu👌paráda!!! Keby takýchto vsuviek bolo viac, dala by som aj plný počet, o tom nepochybujem. Veľmi veľmi pekná rozprávka. Všimli ste si tie prázdne ulice v Londýne? :-). Aj deťom sa to veľmi páčilo. 80%. ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Príbeh: Osud spojil do kopy mumifikovanú egyptskú princeznú a miestneho povaľača a jeho mladšieho brata. Na to aby zabránili svojej svadbe musia cestovať do sveta ľudí a nájsť posvätný prsteň. Prevedenie: Po dlhej dobe som sa dostal k animáku od niekoho iného ako je Pixar či Disney. A popravde vo vizuále je poznať, že je španielske štúdio ešte dosť pozadu ale na druhej strane to vynahrádza originálnym príbehom zasadeným do zaujímavého prostredia a sympatickými postavami do ktorých sa dá vžiť. Pocity: Ja mám dve kritériá hodnotenia animákov. Či sa páčia mojím deťom a či majú čo ponúknuť aj staršiemu pibliku. Tento spĺňa obe kategórie a v celku sa mi to páčilo a nebál by som sa ho doporučiť. Pridaná hodnota: Egypt presahujúci do Londýna s vtipným spevavým pozadím. 78% ()

Reklama

rublik05 

všetky recenzie používateľa

Na Mumii jsem narazil čistě náhodou na nějaké VOD platformě, a jelikož neznám snad ani jediný animovaný film ze Španělska, byl jsem moc zvědavý, jak to amigos ve Španělsku mydlí. Pochválit musím především pěknou animaci, na kterou se moc pěkně kouká a za kterou by se nemuseli stydět ani soudruzi z Disneylandu. Snímek jako takový cílí v první řadě na dětské publikum, odpovídá tomu i příběh, který je z mého pohledu málo zajímavý a místy i dost nudný. Postavy mohly být výraznější, tvůrci absolutně nevyužili potenciál, jaký starověký Egypt nabízí. Ačkoliv má snímek necelou hodinku a půl, měl jsem pocit, že má tak dvojnásobek. Velká škoda, potenciál tam byl a rozhodně ne malý. Vizuál je suprový, pro příště zbývá už jen doladit příběh. 3/10. ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Celovečerný (rodinný) animák zo Španielska, ktorým tvorcovia rozhodne nechcú spasiť svet, len zabaviť diváka a ponúknuť mu cirka 90 minútový odpočinok. Problém je v tom, že klasický scenár operuje s klasickými prvkami bez výraznejších zastúpení dobrých a zábavných scén. Škoda toho, pretože možnosť a potenciál pre lepšie a zábavnejšie scény tu bola. Osobné hodnotenie: 64% (**) ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Po dlhšej dobe animák, ktorý ma bavil. Prostredie Egypta, záhadných afektov a múmii mi prišlo zaujímavé a  sadli mi aj hlavné postavy a vtipy. Animácia alebo hudba sa tiež podarila, navyše je to celkom krátke a dobre to plynie, nenáročná a vtipná zábava, ktorá zabaví malých aj veľkých. P.S.: Za titulkami je ešte jedna scéna 75% - 4* ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (2)

  • Lord Silvester Carnaby má na zvonení telefónu známu hudbu z filmu Psycho (1960). (megajalec)
  • Ve filmu se nachází potitulková scéna. (glumka)

Reklama

Reklama