Reklama

Reklama

R. Burton a C. Eastwood musí osvobodit generála, který je uvězněn na nejnebezpečnějším místě Říše - v "orlím hnízdě", zámku Schloss Adler. Akce prokládaná špionážními prvky v téměř nesplnitelném úkolu spojeneckého komanda v jednom z nejslavnějších válečných filmů. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (306)

Tomco 

všetky recenzie používateľa

Celé je to síce dosť unreal, ale nevadilo mi to. Lepšie povedané nevadilo mi to až kým neprišla záverečná cca polhodinka, kde je to už maximálne prehnané. Dvaja proti všetkým, divné skoky z jednej lanovej kabíny na druhú atď. Je pravda, že mozog treba nechať niekedy v chladničke. Čo však beriem ako pozitívum, že trikové pasáže sú na veľmi vysokej úrovni. Človek by až nepovedal, že je 40 rokov po premiére. Inak na duo Burton - Eastwood sa pozerá tradične dosť dobre. Dala sa dokonca zdržať aj tá šialene dlhá stopáž. Lepších 70% ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Brilantně promyšlený válečný film, který si s divákem ve svém průběhu moc krásně hraje. Akce je efektní a promyšlená (v závěrečném útěku z Orlího hnízda vám postupně dochází i jeho skvělé naplánování). Richard Burton jako drsný kápo, který ví a Clint Eastwood jako ultimátní kosič, který ale pro jistotu neví nic, tvoří výbornou hláškující dvojku. Atmosféru navíc dokresluje špičková vojenská hudba Rona Goodwina. ()

Reklama

mm13 

všetky recenzie používateľa

A je to tu zase... Tešil som sa ako malý (naposledy som to videl ako malý), úvodnú hodinku tu a tam s chuťou pomľaskoval, lenže potom prišiel "akčný záver" plný nezmyselných rozhodnutí, samoúčelných hlúpostí pre efekt, zbytočne prehnaných scén... A vôbec - akýže vojnový film! Lacné špionážne dobrodružstvo, ktoré má síce veľmi slušnú (rozumej pekne zamotanú) zápletku, akonáhle sa to však začne rozmotávať, je to každou ďalšou minútou slabšie a slabšie. Nechýba ani posledné "prekvapenie", ktoré som teda pekne odzíval, lebo bolo jasné, že niečo ešte lacnejšie sa udeje. V tomto smere film naozaj vygradoval. ...Ako celok neponúka Where Eagles Dare viac, než slabšia bondovka. Vlastne iba kvôli tomu dávam 3 hviezdičky - v rámci bondovskej série by to dajme tomu bol (aj vzhľadom na rok vzniku) slušný priemer. Jediným nesporným kladom a svetlou spomienkou v temnote ledabolého písania a filmárčiny zostáva pútavý Richard Burton so svojim vyzretým a "ľudským" herectvom (ale aj on bol vo finále prinútený skočiť si z jednej lanovkovej kabínky na druhú... to už mu uveriť nešlo, nehovoriac o tom, čo viedlo k tomu, že sa tam dostal a ako tam zafungoval a ... ach jaj!). ()

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Tři negativa: Němci nemluvili německy, čímž si to režisér dost usnadnil a občas byli trochu nevšímaví a natvrdlí. Jinak hezká mise, na které se mi v některých fázích moc líbila promyšlenost plánu a ostatně ani scénář nebyl tak přímočarý, jak jsem čekal. # [monitor, 5.1] # příběh **** | hudba **** | humor – | akce **** | napětí ** | pustil bych si znvou **** ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Skvělý film, nesouhlasím s názory, že mu neprospěla jeho dlouhá stopáž- atmosféra i příběh jsou natolik brilantní, že divák chvílemi zapomíná dýchat. Je to vskutku nevšedně složitá zápletka, takže v jedné scéně není dlouho jisté, kdo je na čí straně. Konec má daleko do happyendu. Akční jako blázen :-) Spousta zabitých fašounů, krásné prostředí. Velmi dobré herecké výkony. Doporučuju všem, kteří mají rádi střelbu ze zbraně s tlumičem :-) A taky všem, kteří mají rádi napětí. ()

Galéria (254)

Zaujímavosti (48)

  • Jedním z fanoušků tohoto snímku je mj. Quentin Tarantino, který ho vlastními slovy popsal jako „typ filmu, kde se skupina chlápků vydává na společnou misi.“ (ClintEastwood)

Reklama

Reklama