Reklama

Reklama

R. Burton a C. Eastwood musí osvobodit generála, který je uvězněn na nejnebezpečnějším místě Říše - v "orlím hnízdě", zámku Schloss Adler. Akce prokládaná špionážními prvky v téměř nesplnitelném úkolu spojeneckého komanda v jednom z nejslavnějších válečných filmů. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (306)

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Námět je to zajímavý a i celkem dobře zpracovaný. Jenže já se prostě nedokážu přenést přes to cukrkandlové zpracování neprůstřelného hlavního hrdiny (hrdinů), který kosí nepřátele pouhým pohledem. O jednu generaci mladší Noc lišky, která má (alespoň zpočátku) obdobný námět, je mnohem zajímavější, neboť vypjaté situace dokáže odlehčit humorem. Tady nepřátelé hynou po stovkách a hlavní hrdina si pořídí šrám na ruce. Mno, to už zavání humorem. Ale i přes tento značný nedostatek nelze filmu upřít napětí a slušné tempo. ()

flanker.27 odpad!

všetky recenzie používateľa

Neskutečná pitomina plná neprůstřelných amíckých špiónů s nekonečnými zásobníky, netrefujících se Němců a celkově nevěrohodných situací vůbec. Válka jako dobrodružství pro pár správných hrdinů. Kdovíproč vlastně trvala šest let, když tahle skvadra azura by popadla Hitlera za kšandy a dovlekla by ho na zádech až před Eisenhowera a ještě přitom dvěma granáty zlikvidovala jeho SS pancéřovou divizi. Válčit Němci takhle, bylo za tejden po válce. Další z filmů, jehož proslavenost je mi skutečnou záhadou. ()

Reklama

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Mierne netradičná vojensko-špionážno-akčná tímovka, ktorá sa neuberá cestou tradičnej schémy "zoznamovanie - výcvik - bojové nasadenie", ale vrhá diváka rovno do akcie. To slúži hlavne k zneisteniu diváka - nepoznáme postavy (a popravde povedané, počas filmu sa o nich ani bohviečo nedozvieme, lebo sú to len ploché a veľmi vlažne zahrané figúrky v komplikovanej špionážnej hre), ale práve preto dobre funguje to zneistenie, že kto je vlastne dobrý, kto špión a kto dvojitý špión. Hodinu a pol nebudete mať ani o jednom z hrdinov šajnu, či je dobrý, alebo stojí na strane nacistov, a pramení z toho fajn nervozita. Záverečná hodinka sa zmení na nonstop akčné peklo, počas ktorého Clint skolí viac ľudí ako vo všetkých "dolárovkách" a "dirtyharryovkách" dokopy. K tomu treba pripočítať nádherné exteriéry - ten zámok na alpských úbočiach je proste parádny. No a hlavne je tento film príjemnou lekciou z dejepisu kinematografie - už viem, na čo sa dívali Lucas a Jeffrey Boam, keď písali scenár Poslednej krížovej výpravy ;-). ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Tak mne toto dosť pripomenulo Return to Castle Wolfenstein. Tajný agenti, dvojitý agenti, infiltrácia do nepreniknuteľného hradu nacistov, skvelí Richard Burton i Clint Eastwood (s najväčším počtom „killov“ vo filme) a fantastický útek z hradu, hlavne sekvencie s lanovkou sú peckové. A v českej Kronike filmu ani zmienka, hanba. ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,...SCHOVAJTE MI KÁVU." ,,BUDE UŽ STUDENÁ." ,,TO NEVADÍ, AJ TAK JU NEUVARÍTE DOBRE." __ Toto je jeden zo super starých, vojensky zameraných filmov (spolu s ,,Najdlhším dňom" to najlepšie čo som zatiaľ videl) a ja som si ho takmer náhodným stiahnutím po rokoch krásne pripomenul. Klady tu už boli nespočet krát zmienené a mne ostáva len napísať, že sú z môjho pohľadu určite pravdivé. Richard Burton patrí medzi mojich obľúbených hercov a ak sa k nemu pridá Clint Terminátor, ktorý by dokázal vojnu za pár týždňov vyhrať, výsledkom je inteligentný filmový zážitok, navyše obom pánom to v uniformách SS naozaj sluší. Menšie trhliny a ,,len" 4* má na svedomí fakt, že film je úplne zbytočne občas dopletený a u spomínanej scéne u krbu som mal v hlave len dobrý zmätok. Práve kvôli tejto skutočnosti a tiež pre niektoré ďalšie deje, sa akoby strácala v celkovom kontexte logickosť. Tieto vrtochy však počas filmu prekrýva príťažlivé zasnežené prostredie alpského masívu, len dodávajúce všetkému na originálnej atmosfére. Hudba, výprava, kamera aj strih (nie až natoľko spomínanej rýchlosti) sú aj napriek pokročilému veku snímky na stále skvelej úrovni. Inde možno premrštená stopáž tu nie je žiadnym handicapom. Práve naopak. ()

Galéria (254)

Zaujímavosti (48)

  • Richard Burton chtěl do Eastwoodovy role původně Richarda Egana. (džanik)
  • Jedním z fanoušků tohoto snímku je mj. Quentin Tarantino, který ho vlastními slovy popsal jako „typ filmu, kde se skupina chlápků vydává na společnou misi.“ (ClintEastwood)
  • Mjr. Smith (Richard Burton) a jeho skupinou při útěku ze zámku vyskočí z lanovky do řeky. V záběru, kdy vylezou na břeh, mají ale všichni suché vlasy. (topesto)

Reklama

Reklama