Reklama

Reklama

R. Burton a C. Eastwood musí osvobodit generála, který je uvězněn na nejnebezpečnějším místě Říše - v "orlím hnízdě", zámku Schloss Adler. Akce prokládaná špionážními prvky v téměř nesplnitelném úkolu spojeneckého komanda v jednom z nejslavnějších válečných filmů. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (306)

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Na jedný straně straně sympatická ”men-on-a-mission” zápletka, malebný alpský podhradí, sexy fräulein, vysoký počet mrtvých nácků (jen prakticky němý Clintův Schaffer jich má na kontě až 99) a ve vší superhrdinský béčkový akci úsměvná předzvěst Ramba (+ taková válečná bondovka), na druhý straně prostě proč se to muselo táhnout 2 a půl hodiny a utopit tak mile přímočarý koncept v tak krutý stopáži... Ještě si dovolím říct, že podle mě selhal Richard Burton v hlavní roli jako přesvědčivý drsňácký killer. ()

LiVentura 

všetky recenzie používateľa

Moje nejoblíbenější válečná filmová výprava v hlavních rolích se skvělým chladným Eastwoodem a Burtonem... brilantně natočené a pojaté. Nejlepší scéna při boji na lanovce a uvnitř hradu(Orlího hnízda), jež byla jednou z nejstřeženějších pevností své doby! Tenhle film mě po celou svou dobu bavil a nebyla chvíle, kdy bych chtěl odejít, což u mnoha válečných nebývá.... ()

Reklama

Payushka 

všetky recenzie používateľa

Hodne silne tri * - predevsim za Clinta Eastwooda. Zkuste si ho predstavit rozcuchaneho, bez vrasek (!!!), v nemecke uniforme dustojnika a se samopalem v ruce. K tomu skvele sceny s lanovkou, vzhled a dej jak z Wolfensteina a par mensich kiksu, ktere jsem holt nemohla odpustit (blondynka Mary, priserna zamotanost). Typicky film pro chlapy :) ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

4,5*/5...Parádny vojnový velkofilm, odohrávajúci sa v abolútne dokonalom a podmaňujúcom prostredí (lepší a temnejší hrad je snáď len v Mene Ruže). Je síce pravde, že čo do reálnosti sa občas vynára spomienka na Johna Ramba, MacGyvera a Jamesa Bonda, ale to vôbec nie je negatívom, len treba pristúpiť na danú hru a častejšie dobové technické nedostatky (natočiť ten film s dnešnou technikou, waw!). Perfektné kaskadérske kúsky, natáčanie asi nebola prechádza ružovou záhradou, ale za ten nesporný prínos do kinematografie to za to stálo :) ()

petero 

všetky recenzie používateľa

Tak mne toto dosť pripomenulo Return to Castle Wolfenstein. Tajný agenti, dvojitý agenti, infiltrácia do nepreniknuteľného hradu nacistov, skvelí Richard Burton i Clint Eastwood (s najväčším počtom „killov“ vo filme) a fantastický útek z hradu, hlavne sekvencie s lanovkou sú peckové. A v českej Kronike filmu ani zmienka, hanba. ()

Galéria (254)

Zaujímavosti (48)

  • Film obsahuje zhruba 1472 střihů během 151 minut, což znamená průměrnou délku záběru kolem šesti sekund. (džanik)

Reklama

Reklama