Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý rančer Bronson se vydal se stádem krav přes Kiowu. Při zpáteční cestě se v městečku Bannock jeho muži opili a při nesmyslném střílení zabili člověka. Šerif z Bannocku si je však později najde a vyžaduje jejich vydání a na místním šerifovi. Ten je však tak závislý na místním "králi" Bronsonovi, že spravedlnost odmítá. A Bronson se pokusí bannockého šerifa podplatit... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (74)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Tu potečie krv!..., Bude to ich krv..." B. Lancaster už toho vo westernoch odcválal požehnane. Aj tu je rovnako drsný a nekompromisný. Bandu grázlov je odhodlaný dovliecť pred súd za každú cenu, no tí sa samozrejme nevzdajú len tak...Akonáhle som zbadal R. Ryana v úlohe druhého šerifa, tušil som, že tu nebude hrať druhé husle. Musím povedať, že jeho postava bola pre mňa zaujímavejšia ako Lancasterova. Tí dvaja sa výborne dopĺňali. V zaujímavo zápornej roli sa tu objaví aj R. Duvall a prekvapí niekoľko krvavých záberov, aké v tej dobe neboli celkom bežné (prestrelenie hlavy). Vždy ma poteší starší western, ktorý ma nesklame, zvlášť, ak naň natrafím náhodou. Vamos gringos, fajn westernos!..80%. ()

Aky 

všetky recenzie používateľa

Výtečný western, který se mi zde i při zdánlivě dobrém hodnocení zdá nedoceněný. Staví na jednoduché myšlence, že Spravedlnost je jenom jedna. Nelze ji ředit žádnými řečmi, ústupky a kompromisy - buď je nebo není. Příběh je kolem této premisy vystavěný velice dovedně, udržuje si stálé tempo od počátečnío řádění opliců přes přestřelky, inteligentní dialogy, ne zcela předvídatelné zvraty až k pěknému westernovému závěru. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Máme tu western s troma hlavnými hrdinami, ktorí sú už pomaly v dôchodkovom veku a je jasné, že takýto chlapi sa už novým kúskom nenaučia. Spočiatku je tu jasný konflikt spravodlivosti voči pozícii moci, ktorá, ako to už chodí, je stále o krok vpred. Postupom času a s pribúdajúcimi minútami ale začne byť zrejmé, že scenáristovi a režisérovi nejde o čiernobiele videnie sveta a postavy začnete aj vy vidieť v ambivalentnejšom svetle. Čiže z polovice akýsi návrat do zlatých časov westernu a z polovice western revizionistický. Podstatné ale je, že to funguje ako celok. No a ten ústredný plagát prezrádza až príliš... :) ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Western, ve kterém se zabíjí, přesto ho lze označit za protiválečný. Málokterý western u mě dostane sto procent, ale Winnerově snímku nemám až zase tolik co vytknout. Příběh rozhodně není nudný, kromě jedné výjimky Bronsonova rozjímání na hřbitově nemá hluchá místa, vše je logické a zapadá do sebe. K tomu béčkový šerif s tváří George Bushe staršího a hlasem Petra Olivy. Dabing celkově hodnotím jako velmi podařený. Jen bych vynechal Maddoxovu milostnou etudu se starou láskou, takhle kapitolka mi k jeho charakteru moc neseděla. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Poctivý western s priehrštím známych westernových hercov, z ktorých boli až na Duvalla všetci starci. Na rozdiel od ostatných klasických westernov mali tu ale títo páni v rokoch svoj význam. Veľmi dobre napísaných charakterov sa zhostila hlavne trojica Lancaster, Cobb a Ryan. Od začiatku po koniec mi film pripomínal zašlú slávu neskoropäťdesiakových westernov a ak toto bol aj zámer autorov, tak klobúk dolu. Samozrejme, strelecké súboje a vôbec akcia vyzerali už novodobo. Ku koncu síce film strácal tempo, ale vyžehlil si to parádnou záverečnou prestrelkou. ()

Galéria (43)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené