Reklama

Reklama

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Tento seriál zavede diváka do norské vesnice poblíž hranic se Švédskem. Tam, v odlehlém lese obývaném vlky, beze stopy zmizí chlapec. Okamžitě se rozšíří dohady o tom, že ho zabili vlci. Ale je to pravda? Bioložka Emma Salomonsen (Ida Elise Broch), která je shodou okolností poblíž, začne mít pochybnosti, když v domě svého otce, kontroverzního výzkumníka vlků, objeví chlapcovu zkrvavenou bundu. Má s tím něco společného? Na to se ho nestačí zeptat, protože brzy beze stopy zmizí i on. Emma musí udělat vše pro to, aby jednou provždy odhalila pravdu. (Jardismo)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (3)

warrenur 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

V malom norskom mestecku v nadhernej prirode so svojimi typickymi obyvatelmi, serifom, jeho pravou rukou, miestnou politickou, koloritom "zvlcilych" deciek je po zmiznuti teenagera naladena cast obyvatelov proti vlkom a "vlcim ochranarom", kedze vlcia rezervacia zahrna aj uzemie ich bydliska. Necakajte ziadne vodenie za rucicku, mnohokrat som si pripadal ako pozorovatel bez akehokolvek kontextu, ktory obcas nechapal pohnutky, ci vztahy postav, a to som sledoval naozaj pozorne.  "Vtierava" kamera mi obcas vyslovene prekazala...divne sa na to pozeralo. Rozhodne sa nejedna o nejaky kvalitny seversky trhak, ci drsnu temnu zanrovku, na ake sme zo Skandinavie zvyknuti. Az v zaverecnej epizode som konecne pochopil, ake mali niektore postavy psychiku a preco sa chovali v predoslych castiach tak, ako sa chovali. Len ten dojem to uz nenapravi. Aby ste neboli tak uplne strateni, "vedkyna" je prototyp cloveka, ktory je upnuty na svoju pracu a nema moc vlohy byt rodicom. :D Slaby priemer. Nedivym sa dvojhviezdiam. Doterajsie hodnotenie diel scenaristov ma v tom utvrdilo. Snad umelecky porastu. ()

Hexx 

všetky recenzie používateľa

I když jsem tradičně od Norů čekal trošičku víc, pořád je to za tři hvězdy a malý kousek k tomu. Ač musí být divákovi (nebo většině) od začátku jasné, že se nejednalo o napadení vlkem, přesto je samozřejmě zvědavý, jak se věc má a jak celá záležitost vyústí. A v tomto směru nás dějová linie drží v pozoru a moc pěkně rozvíjí kousek po kousku slušnou krimi jízdu, směřující zdárně ke svému cíli, tak jak se sluší a patří. Sám nevím, čím bych seriál vylepšil, možná více mysteriózna aneb hnát diváka víc do toho, že na vinně je vlčí útok. A možná je to dobré tak jak je, ale né dokonalé. ()

Reklama

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Fenris  ma vtiahol do deja odrazu svojou prvou epizodou a po jej konci som hned vlietol na druhú, tretiu atd...  Tradičná severská krimi s dramatickými prvkami, v ktorej hlavná hrdinka rieši svoju minulosť, okorenená zaujímavou témou o vlkoch. Samozrejme, pár postáv vie eleganým spôsob zvýšiť adrenalín v krvi. Konkrétne ten tlstý vidlák v tričku Metallica, ktorý v jednom kuse niečo tlačil do papule, no a potom ten mladý, tlstý kokotko, čo šikanoval decká. Mrzelo ma, že nedostali to, čo si zaslúžili. Kamera štýlu "niekto ťa pozoruje a stále ťa má pod kontrolou" dokázala vytvoriť slušnú schizo situáciu. Ale ked sa tak nad tým všetkým zamyslím, že ktorá postava mi bola blízka, tak asi žiadna. Možno mladý Leo. Ten bol taký normálny. 90% ()

Galéria (10)

Reklama

Reklama