Reklama

Reklama

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Tento seriál zavede diváka do norské vesnice poblíž hranic se Švédskem. Tam, v odlehlém lese obývaném vlky, beze stopy zmizí chlapec. Okamžitě se rozšíří dohady o tom, že ho zabili vlci. Ale je to pravda? Bioložka Emma Salomonsen (Ida Elise Broch), která je shodou okolností poblíž, začne mít pochybnosti, když v domě svého otce, kontroverzního výzkumníka vlků, objeví chlapcovu zkrvavenou bundu. Má s tím něco společného? Na to se ho nestačí zeptat, protože brzy beze stopy zmizí i on. Emma musí udělat vše pro to, aby jednou provždy odhalila pravdu. (Jardismo)

(viac)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (6)

Fenris (2022) 

V malom norskom mestecku v nadhernej prirode so svojimi typickymi obyvatelmi, serifom, jeho pravou rukou, miestnou politickou, koloritom "zvlcilych" deciek je po zmiznuti teenagera naladena cast obyvatelov proti vlkom a "vlcim ochranarom", kedze vlcia rezervacia zahrna aj uzemie ich bydliska. Necakajte ziadne vodenie za rucicku, mnohokrat som si pripadal ako pozorovatel bez akehokolvek kontextu, ktory obcas nechapal pohnutky, ci vztahy postav, a to som sledoval naozaj pozorne.  "Vtierava" kamera mi obcas vyslovene prekazala...divne sa na to pozeralo. Rozhodne sa nejedna o nejaky kvalitny seversky trhak, ci drsnu temnu zanrovku, na ake sme zo Skandinavie zvyknuti. Az v zaverecnej epizode som konecne pochopil, ake mali niektore postavy psychiku a preco sa chovali v predoslych castiach tak, ako sa chovali. Len ten dojem to uz nenapravi. Aby ste neboli tak uplne strateni, "vedkyna" je prototyp cloveka, ktory je upnuty na svoju pracu a nema moc vlohy byt rodicom. :D Slaby priemer. Nedivym sa dvojhviezdiam. Doterajsie hodnotenie diel scenaristov ma v tom utvrdilo. Snad umelecky porastu. ()

Forsvunnet (2022) (E01) 

Dej sa odohrava zrejme v mensom norskom mestecku, kde ustredna hrdinka, pracujuca v labaku, riesi populaciu a stav vlkov v nedalekych lesoch. Cely zivot sa v tomto obore, ako terenny pracovnik, pohybuje i jej "divny" otec. Strati sa miestny chlapec a fotopasca toho vela naznaci. Prvotny dojem je pomerne tuctovy a jasny pripad zanieteneho ochrancu. Kam to bude smerovat dalej netusim, ale otvarak ma nijak nenavnadil. Okrem miestneho tucka, zrejme deelujuceho nejaky shit a rodinnej atmosfery, kde kazdy pozna kazdeho, sa toho divakovi neponuklo skoro nic. Okrem teda nadhernej prirody. ()

Hytta (2022) (E02) 

Sila medii resp. zisku/slavy-chtivych jednotlivcov, zvlast v tych bulvarnych je v takychto "odrezanych" miestnych komunitach vyznamna. K tomu staci nedostatok informacii, resp. ich prekrutenie a na tragediu je zamiesene. Kamera a sposob filmarciny mi moc nesedi, divne sa na to pozera. Slabsi priemer. ()

Bekreftelsen (2022) (E03) 

Zatial najlepsia z troch casti, hoci znacne scenaristicky uletena. Ale dramaticka linka drzi pokope az na miestne sikanujuce deti, ktore si ulietvaju viac a viac a za "vylomeninu" v zavere by ste svojho spratka zarucene nepochvalili. "Svorka lovcov" mi pripomenula obcas vyobrazovanych redneckov, ktory sa rozhodnu s iq sebe vlastnym ulovit legendarne zviera. :) Mamina ma v seriali nepresvedcuje, ze citi akykolvek materinsku lasku k svojmu synovi. Scenar, ci herectvo? :) ()

Mødre (2022) (E04) 

Policii vycitany amaterizmus bol na mieste. Z kazdeho telefonu sa da vyzistit, kedy a kde bola vyhotovena fotografia. Slabsia cast. Zaver sa dal predvidat uz v druhej epizode. ()

Opprullingen (2022) (E05) 

Trochu sa odkryla chaoticka krimi-linia, avsak "vtierava" kamera, z casti uponahlany scenar do toho vnasaju akusi nahlivost...divne sa na to pozera. Divak je od prveho dielu vhodeny do deja a obcas si pripadam, akoby som sledoval nieco, co sa moc neda uchopit...zvlastne. ()

Reklama

Reklama