Reklama

Reklama

Milenec lady Chatterleyové

  • Veľká Británia Lady Chatterley's Lover (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Lady Chatterleyová, která ke svému manželovi už nic necítí, se pustí do divokého románku s hajným v jejich panství. (Netflix)

Videá (1)

Trailer 2

Recenzie (56)

Skeksis odpad!

všetky recenzie používateľa

Škaredá kostlivka, ktorej mrte trčia kľúčne kosti a rebá, s mužským zadkom a akože prsiami, sa hrá na sexuchtivú pani nepríčetnú. Manžel má problém skôr s invalidným vozíkom ako s jeho vtákom, tak si čúza vyhliadne jeho hájnika. Tak hájnik samozrejme omrdá všetko ľudské, čo sa mu do chatrče vôjde. Stále lepšie ako ovce, kozy, srnky, psy... Alebo vlastne neviem. Ak by mala taký zadok... No a potom tehotná. Chápete? Na počudovanie... Alebo vlastne nebola tehotná. No a potom v Benátkach neviem čo chcela. A nakoniec happy end. A ja som sa nevyzvracala do záchodu, ale do ružového Superkýbla Daniely Pilcherovej, ktorá ho predáva za 10€. ()

Disk 

všetky recenzie používateľa

Z téhle britsko-francouzské adaptace v produkci Netflixu sálá život. Možná by i samotný David Herbert Lawrence měl docela radost, že o jeho román projevuje kinematografie zájem i po bezmála sto letech od prvního italského vydání. Scénář je Lawrencově předloze poměrně věrný, vynechává jen pár sekvencí. Potěší zmínka o Jamesi Joyceovi a vykořisťování chudých lidí. Samotné zpracování je výborné. Kamera je výborná, hraje si s různými odstíny osvětlení, hodně pomáhá přesná hudba a samotná režie je natolik svižná, že vás snímek doslova pohltí. Chemie mezi Emmou Corrin a Jackem O'Connellem v hlavních rolích je fantastická a oba aktéři své role přesvědčivě prožívají, o poeticky laděných milostných scénách nemluvě. Jack O'Connell je vynikající herec, nikdy se nebál ukázat vše a i zde je nádherný. Stejně jako celý snímek. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Predlohu som nečítal, ani som nevidel žiadne z predchádzajúcich spracovaní tohto diela, takže to bol pre mňa "skok do neznáma". Príbeh to bol v podstate jednoduchý a priamočiary, no napriek tomu sa na to pozeralo veľmi dobre. To predovšetkým vďaka krásnemu dobovému vizuálu a vydarenej výprave. Hoci, po dejovej stránke som dúfal v niečo dramatickejšie a zamotanejšie. Dialógy tiež neohúrili. Takže v konečnom výsledku taký lepší priemer. 3* ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Opätovné spracovanie známeho príbehu od spisovateľa D. H. Lawrence. V porovnaní s predchádzajúcimi filmami, ktoré vznikli na základe knihy D. H. Lawrence, sa jedná o najkratší snímok. Niektoré jeho časti by mohli byť lepšie vypracované (napríklad hlbší rozbor charakterov, vzťahov, prípadne trochu ešte silnejší záver). Na druhej strane, táto verzia (doposiaľ) je najsvižnejšou, najmodernejšou a z určitého pohľadu aj najerotickejšou. Chémia medzi dvojicou Emma Corrin / Jack O'Connell je trochu krehkejšia, ako som čakal. Z hereckej stránky jednoznačne vedie Emma (zároveň je doposiaľ najmladšou predstaviteľkou Lady Chatterleyové). P.S.: Zaujímavá vedľajšia rola pre niekdajšiu Lady Chatterley (Joely Richardson). Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Kedysi veľmi dávno som prečítal knižnú predlohu k filmu a o niečo neskôr som videl jednu z viacerých filmových adaptácií. Aj keď sa množstvo kritikov snaží presvedčiť, že obsah knihy nemá erotický, tobôž nie pornografický charakter, ale spoločensko-kritický, filmové adaptácie súťažia o to, ktorá explicitnejšie ukáže tú erotiku z knihy. Prvé adaptácie boli cudnejšie a napriek tomu vyvolávali škandály a zákazy. Táto je takmer na hrane a nevyvoláva nič.  Aspoň je vidno, ktorým smerom sa spoločnosť vybrala a ako ďaleko už došla. Nemal som sa prečo na film naštvať, dočkal som sa očakávaného, takže vcelku som rád, že existujú širokorozchodné tri hviezdičky. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Brynkinallt vo Veľkej Británii. (dyfur)

Súvisiace novinky

Reklama

Reklama