Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V aute bývalého tajného agenta Marka Roberts (Wesley Snipes) nájdu po nehode zbraň, ktorou bola spáchaná dvojnásobná vražda v New Yorku - s jeho odtlačkami! Lenže Mark býva v Chicagu a tvrdí, že v New Yorku nikdy nebol. No aj napriek jeho tvrdeniam ho zatknú. Väzňov, medzi ktorými je aj Mark, transportujú lietadlom. Transportu sa na príkaz svojej šéfky účastní aj policajný zástupca Samuel Gerard (Tommy Lee Jones). Lenže lietadlo havaruje... Posádka sa síce zachráni a podarí sa zaistiť takmer všetkých zločincov - jeden väzeň totiž chýba! Mark Roberts... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (268)

Omnibus 

všetky recenzie používateľa

Hollywoodský prefabrikát. Wesley Snipes s jehněčím výrazem „Byl jsem zneužit k tajné operaci“ mě hrozně štval a přál jsem mu aspoň 25 let natvrdo. Za naivitu a za to samoúčelné, rádoby dramatické slaňování po fasádě věžáku při instalaci kamery, kterou by normální člověk v klídku umístil v okně na parapet. Pěkná havárie letadla sice potěšila a propagátor pistolí značky Glock, policejní buldog Tomy Lee Jones odvedl svou práci dobře a jako kulomet na své podřízené chrlil záplavu (v reálu nesplnitelných) rozkazů, aby mu nevychladli, ale i tak - lehce zapomenutelný film. A zatímco Uprchlík opravdu prchal (a já s ním), tohle dílko se prostě jen mrcasí kolem a jen občas někam zbůhdarma popoběhne. ()

Kryton 

všetky recenzie používateľa

Volné pokračování Uprchlíka. Opět uprchlý neprávem odsouzený vězen a na stopě má opět US Marshall. Snipes neni herec jako Ford. Jemu jdou dobře akční scény a nedělá mu problém sem tam ta nějaká hláška. Jenže sympatie jako Dr.Kimble si nevykopá! Snad jedině Tommy Lee Jones opět skýtá onu kvalitu. To ani nestačí. Stopaž je šílená. Pul hodka by ukratit šla. 50-60% ()

Reklama

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Že ono to kopírování není tak snadné, jak jste si myslel, pane Stuarte? Uvařil jste pokrm bez chuti, bez šťávy, bez zajímavé přílohy, podle všeho výhradně bez kuchařky. Že mi na talíř prsknete tři knedlíky Tomáše, Wesleyho a Roberta je od vás sice moc hezké, ale co s nimi asi tak mám dělat, když jeden je okoralý, druhý rozsypaný a třetí nedovařený? Řečeno terminologií letošních Vánoc; když předem vím, že dárek nikoho dvakrát nepřekvapí, aspoň ho hezky zabalím. Tím se řídím já při dnešním balení hovadin pod stromeček, a řídit byste se tím do příště měl i vy. ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

Ja osobne si myslím, že tento (falošný) sequel je oveľa lepší než Utečenec. Skvelé postavičky, ktoré už poznáme, vynikajúci (áno dobre vidíte) Downey a dej, ktorý nie je objavný, no má to čo od akčného filmu požadujem - spád. (29.10.2004) -------- Keď som pred rokmi písal tento komentár, nenapadlo ma, že málokto vôbec tuší aká bola genéza vzniku tohto filmu. O tom dokonale svedčia komentáre typu "Film síce na niektorých miestach až príliš kopíruje veľkofilm 'The Fugitive' s Fordom", "Ze začátku připomínám, že je tento film podobný Uprchlíkovi", "Trochu mi to připomínalo Uprchlíka s Harrisonem Fordem" atď. Producenti utečeneckého rimejku s Fordom boli sami prekvapení jeho neuveriteľným komerčným úspechom a preto samozrejme túžili svoje peniaze investovať do podobne úspešného projektu. Príležitosť sa im ponúkla v podobe federálneho maršala Gerarda, ktorého Tommy Lee Jones stvárnil tak fenomenálnym spôsobom, že sa po tomto filme stal nielen hollywoodskou superstar, ale dokonca za túto postavu obdržal aj Oscara. Davis ani Ford v pokračovaní uzavretej zápletky zmysel (našťastie) nevideli a preto sa Gerard a jeho tím stali kľúčovými ťahúňmi tohto "sequelu", známeho dnes pod výrazom spin off. Čiže výrazná vedľajšia postava/postavy jedného filmu dostali svoj vlastný príbeh. A že zápletka stavia opäť na "lapaní" ďalšieho nezbedného utečenca? Nuž a koho iného by federálni maršáli mali chytať? Krakonoša? :-))))) (17.8.2020) ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Radšej sa ho nebudeme pýtať, aký mal let.“ Ja si to obrovské sklamanie z kina pamätám dodnes. Keď som na Šerifoch bol v 90. rokoch, pripadali mi ako strašne nezáživný, mdlý a rutinný rip-off/spin-off megahitu Utečenec. Tommy Lee Jones nestíhal naboso, ani v kostýme sliepky. Jeho federálny šerif Gerard  bol iba slabým tieňom postavy, za ktorú získal pred 5. rokmi Oscara. Wesley Snipes sa do úlohy absolútne nehodil. Zďaleka najzábavnejší herecký výkon podávajúci Robert Downey sa tu objavil vlastne omylom a ani scéna s putami nás nezbavila pocitu, že si toho bol sakra dobre vedomý. A treba dodať, že oproti Utečencovi je to fakt riadny prepad kvality. Napriek istej stereotypnosti a neprekvapivosti však po desaťročiach, ktoré od premiéry ubehli, solídne baví. Výrazným spôsobom nudiť by ste sa nemali napriek tomu, že scenár už asi väčšie klišé byť nemohol. Akčných scén je málo a sú televízne, ale ďakujme aspoň za vydarenú pasáž z močiarov a slušné opakovania najslávnejších momentov z legendárnej jednotky (dopravná nehoda, skok, retrospektívy, Gerardov akčný preslov na začiatku lovu). Sklamal ma Gerardov tím, ktorý pripomína skôr partiu z maturitného večierka, než špičkových profesionálov, ktorí síce ešte nie sú úplne namol, ale pomaly sa k tomu blížia. Vážne netuším, ako do takto vystavaného príbehu preboha chceli zakomponovať Fordovu postavu z prvej časti (našťastie sa im na to Ford vybodol a tak museli prepísať scenár). Film každopádne pri rozpočte 60 miliónov na celom svete trhal ledva 102, trhák vyzerá inak, ale zas aj čisté fiasko. Najlepšie dopadol napokon asi Tommy, ktorý si od jednotky značne polepšil a za dvojku už ako hlavná hviezda obdržal šťavnatý honorár 10 miliónov. Kino Považan NMnV 1998 ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (18)

  • Mark J. Sheridan (Wesley Snipes) nosí hodinky značky 1996 Swatch Irony Chrono "Vernissage" YCS101. (dyfur)
  • Robert Downey Jr. nemal rád prácu na produkcii a v rozhovore krátko po uvedení o filme povedal: „Je to možno najhorší akčný film všetkých čias, a to jednoducho nie je dobré na udržanie dobrej duchovnej kondície." (Arsenal83)

Reklama

Reklama